Wersja do druku

294 strony: « < 47 48 49 50 51 52 53 > »

Świeżynek
http://ekrawiectwo.net/board/thread/50763/od-2409-bedzie-silverek-w-lidlu/?page=1#post-50763

"Tula" na FB oznajmiła, że Silverek będzie w lidlu 24.09. i co teraz? mam pieniążki odłożona na Elnę 220ex i w poniedziałek miałam ją kupić, a tu taka niespodzianka... Co robić?
Mistrzyni Krawiectwa
Kupić silverka, a do zaoszczędzonych pieniędzy zacząć dokładać na owerlok 5-nitkowy ;-)

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Świeżynek
Dziękuję, do overloka daleka droga:) Jak juz SC zamieszka ze mną, Zacznę łagodnie od zasłonek dla syna:) Materiał juz jest:)
Stara Gwardia
Miałaś zabawę z próbowaniem wzorków! :D

Aire - chyba wiem, dlaczego nie chce ci się jechać... Bo jak maszyna ci się spodoba... ;-)

Ania
Właśnie :D Ale poszłam, bo gdybym nie poszła, to bym potem żałowała. Muszę odkopać swój wątek, to napiszę o wrażeniach.
dwa wieczory i przeczytałam wątek- jest super:) swoją naukę zaczynałam od starusieńkiego Singera (takiego na stoliku z żeliwnymi nogami:) ), ale zanim do tego dorosłam oczywiście udało mi się jako sześciolatce wcisnąć palec pod igłę w maszynie i wylądować na pogotowiu. Jako nastolatka szyłam namiętnie na Łuczniku i tak jak tu ktoś pięknie napisał: "odprawiałam nad nim godzinne egzorcyzmy" żeby zechciał ładnie szyć. Potem nastąpiła długa faza buntu wymuszona intensywną pracą zawodową. Nawyk kupowania Burdy jednak pozostał... Tak minęły lata, do początku września kiedy zwyczajnie zatęskniłam za uszyciem czegoś dla siebie... Ok, dobrze, powspominałam sobie a teraz przechodzę do konkretów:
zanim tu poczytałam obstawiałam:
Singera 7470 czy 8770 (tu troszkę elektronika mnie przeraża), ale nie widzę u Was zbytniego entuzjazmu dla tej marki, więc przyjrzałam się Elnie 340ex lub 540 ex i mam problem, bo jakby tego było mało od jutra jest w Lidlu osławiony SilverCrest i może jednak powinnam szybko kłaść się spać i jutro raniutko jechać po tą właśnie maszynę? Będę wdzięczna nawet za drobną sugestię...
Świeżynek
Właśnie dostałam wiadomość od męża, że udało mu się zakupić dziś rano w Lidlu Silver Crest'a. Już się nie mogę doczekać powrotu do domu. Pojęcie o szyciu mam naprawdę znikome, ale nie zamierzam też uprawiać z nią jakiś szaleństw. Tak jak pisałam, kilka postów wcześniej - drobiazgi.
A piszę to wszystko, żeby Wam serdecznie podziękować za ten wątek, wszelkie opinie na temat maszyn - jest tego w necie mnogość, ale często po przeczytaniu jeszcze trudniej podjąć decyzję. Przekonały mnie Wasze pochlebne opinie o tej marce i oczywiście cena. Mam nadzieję, że będę zadowolona. Pozdrawiam serdecznie.

Milena
Administrator
bianchi23 elny są fajne, to dobre i wytrzymałe maszyny ale Silverek tez jest polecany na naszym forum więc chyba zależy od zasobności Twojego portfela :)

Wisteria super wiadomość! gratuluję, mąż zasłużył na dużego buziaka od żony :D

* Susanna szyje - mój blog :)

Świeżynek
Witam Mam!!! dzięki Wam Drodzy, zakupiłam Silverka. Mam nadzieję, że współpraca z nową - pierwsza własną - maszyną będzie owocna. Pani Aniu/Czeremcho Dziękuję za pomoc w podjęciu decyzji.

Iza
Świeżynek
Wisteria super wiadomość! gratuluję, mąż zasłużył na dużego buziaka od żony :D
Oj, należy mu się :) Tym bardziej,że dopadło go przeziębienie i ledwo żywy.
Pozdrawiam serdecznie.

Milena
Świeżynek
Hej, hej- Wisteria, izus- gratulacje:)

zaryzykuję i ja- jadę do Lidla:)

miłego dnia wszystkim:)

294 strony: « < 47 48 49 50 51 52 53 > »

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.