Wersja do druku

294 strony: « < 49 50 51 52 53 54 55 > »

Świeżynek
http://chomikuj.pl/czeremcha4/Galeria/Podr*c4*99cznik+samodzielnego+szycia

Hasło podam na privie ;-)

Ania
Bardzo proszę o hasło: [email protected]. Będę wdzięczna.Pozdrawiam

Milena
Mistrzyni Krawiectwa
Wysłałam pocztą forumową ;-)

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Świeżynek
Wysłałam pocztą forumową ;-)

Ania
Bardzo serdecznie dziękuję :)

Pozdrawiam

Milena
Świeżynek
Oooo, czy ja również mogłabym poprosić o hasło? :) Taka pozycja bardzo się przyda!
Stara Gwardia
O a to ten "burdowy"? To ja też chcę zobaczyć co tam ciekawego :) Na allegro się pojawiają czasem i się zastanawiam czy warto kupić...
Świeżynek
Pęknie, maszyna rozstawiona, zasłonki wykrojone, wszystko przemyślane. Szyje... dziecko wstało, musi się sobą zająć bo mama szyje... szyje dalej.. już prawie koniec.. i zbyt dużo warstw, maszyna stanowczo protestuje- po prostu nie szyje, ale ja to rozumiem, trochę rozluźniam gdzie trzeba, układam, prasuje, co by sie udało.. pomysł: zmienię igłę na cieńszą... już igłę wyjęłam, a tu.. klops nowej w żaden sposób nie mogę wsadzić gdzie trzeba... przyglądam się, badam, rozkręcam.. ŚRUBA MOCUJĄCA IGŁĘ PĘKŁA. AAA!!!!!

TaK to spotkanie z Silverką wyglądało.

Drodzy, czy wiecie gdzie mogę kupić nową śrubę mocującą??? Na pewno można ją czymś zastąpić, macie pomysły??

Pozdrawiam,

Iza
Mistrzyni Krawiectwa
Myślę, że to podlega reklamacji. Możesz ewentualnie spróbować przez allegro dokupić np od Łucznika ale nie ma gwarancji, że będzie pasowała.
Też od razu pomyślałam o gwarancji. Trzeba zmierzyć fi śrubki i:) na pewno dokupisz w pierwszym lepszym punkcie napraw:)
Świeżynek
Czytam i czytam, a im więcej informacji tym wydaje mi się że mniej wiem. Zastanawiam się nad zakupem maszyny - z tych najbardziej polecanych wybrałam 3 i nie wiem co dalej. Wszystkie są porównywalne cenowo, ale chciałabym wybrać najlepszą z nich .
No więc pod uwagę brane są Janome 415, Janome 423s, Elna 340eX.
Różnice które wyłapałam to że Elna ma chwytacz rotacyjny, Janome - wahadłowy.
Janome 423s posiada regulację wysokości stopki - nie bardzo wiem co się za tym kryje - to nie każdą stopkę można ustawić tak jak się chce?
Proszę pomóżcie wybrać odpowiednią maszynę. Będę wdzięczna za wszystkie uwagi i cenne rady.
Maszyna ma służyć głównie w warunkach domowych - podwinięcie, skrócenie, obszycie - tkaniny też różne od firan przez bawełnę do jeansu.
Administrator
Janome i Elna to to samo ;) można tak powiedzieć. Regulacja docisku stopki jest bardzo ważna szczególnie gdy szyjesz wiele warstw tkanin albo bardzo cienki. Po prostu albo mocniej dociskasz tkaninę (przy śliskich materiałach) albo mniej (przy grubych lub wielu warstwach) aby łatwiej się szyło.

* Susanna szyje - mój blog :)

294 strony: « < 49 50 51 52 53 54 55 > »

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.