294 strony: « < 49 50 51 52 53 54 55 > »
Świeżynek
![]() |
|
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Wysłałam pocztą forumową ![]() Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Świeżynek
![]() |
|
Bardzo serdecznie dziękuję
![]() Pozdrawiam Milena |
|
Świeżynek
![]() |
|
Oooo, czy ja również mogłabym poprosić o hasło?
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
O a to ten "burdowy"? To ja też chcę zobaczyć co tam ciekawego
![]() |
|
Świeżynek
|
|
Pęknie, maszyna rozstawiona, zasłonki wykrojone, wszystko przemyślane. Szyje... dziecko wstało, musi się sobą zająć bo mama szyje... szyje dalej.. już prawie koniec.. i zbyt dużo warstw, maszyna stanowczo protestuje- po prostu nie szyje, ale ja to rozumiem, trochę rozluźniam gdzie trzeba, układam, prasuje, co by sie udało.. pomysł: zmienię igłę na cieńszą... już igłę wyjęłam, a tu.. klops nowej w żaden sposób nie mogę wsadzić gdzie trzeba... przyglądam się, badam, rozkręcam.. ŚRUBA MOCUJĄCA IGŁĘ PĘKŁA. AAA!!!!!
TaK to spotkanie z Silverką wyglądało. Drodzy, czy wiecie gdzie mogę kupić nową śrubę mocującą??? Na pewno można ją czymś zastąpić, macie pomysły?? Pozdrawiam, Iza |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Myślę, że to podlega reklamacji. Możesz ewentualnie spróbować przez allegro dokupić np od Łucznika ale nie ma gwarancji, że będzie pasowała. ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Stara Gwardia
|
|
Też od razu pomyślałam o gwarancji. Trzeba zmierzyć fi śrubki i ![]() ![]() ________________________________________________________
Mowa szczera trwa wiecznie,
lecz fałszywa tylko chwilę. -Salomon- |
|
Świeżynek
![]() |
|
Czytam i czytam, a im więcej informacji tym wydaje mi się że mniej wiem. Zastanawiam się nad zakupem maszyny - z tych najbardziej polecanych wybrałam 3 i nie wiem co dalej. Wszystkie są porównywalne cenowo, ale chciałabym wybrać najlepszą z nich .
No więc pod uwagę brane są Janome 415, Janome 423s, Elna 340eX. Różnice które wyłapałam to że Elna ma chwytacz rotacyjny, Janome - wahadłowy. Janome 423s posiada regulację wysokości stopki - nie bardzo wiem co się za tym kryje - to nie każdą stopkę można ustawić tak jak się chce? Proszę pomóżcie wybrać odpowiednią maszynę. Będę wdzięczna za wszystkie uwagi i cenne rady. Maszyna ma służyć głównie w warunkach domowych - podwinięcie, skrócenie, obszycie - tkaniny też różne od firan przez bawełnę do jeansu. |
|
Administrator
![]() |
|
Janome i Elna to to samo ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
294 strony: « < 49 50 51 52 53 54 55 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.