Wersja do druku

3 strony: 1 2 3 >

Stara Gwardia
Od kupnej tuniki odrysowuję wykrój. Wprowadziłam zaszewkę piersiową idącą od pachy. Zrobiłam to w ten sposób, że w miejscu szwu zaszewki rozcięłam wykrój i przekręciłam o kilka stopni. Teraz nie wiem jak ustalić linię osi wykroju, a ona musi być prosta. Proszę o pomoc.
Stara Gwardia
W trosce o prawidłowy odbiór wpisów Natalii_ i Czeremchy, zdecydowałam się na usunięcie moich wpisów.

Fides

--- Ostatnio edytowane 2013-11-26 22:03:53 przez Fides ---
Stara Gwardia
Fides, śliczny rysunek. Tak właśnie zrobiłam. Tunika kupna ma zaszewki i chcę je odtworzyć na papierowym wykroju, a potem w materiale.
Stara Gwardia
W trosce o prawidłowy odbiór wpisów Natalii_ i Czeremchy, zdecydowałam się na usunięcie moich wpisów.

Fides

--- Ostatnio edytowane 2013-11-26 22:04:20 przez Fides ---
Stara Gwardia

Fides

--- Ostatnio edytowane 2013-11-26 22:04:42 przez Fides ---
Stara Gwardia
Fides, dziękuję za zaangażowanie. W tunice zakładka jest poniżej pachy.
Stara Gwardia

Fides

--- Ostatnio edytowane 2013-11-26 22:04:57 przez Fides ---
Stara Gwardia
Przepraszam za brak precyzji. Trochę poniżej pachy przebiega zaszewka piersiowa. W wyniku wprowadzenia zaszewki, oś wykroju, czy mówiąc inaczej srodek wykroju przestał być linią prostą. Celem jest uzyskanie linii prostej.
Stara Gwardia
Przepraszam za brak precyzji. (...)
Nat,
O.K. :)

Odnotowałaś jakiś postęp w prostowaniu środka?

Fides

Fides

--- Ostatnio edytowane 2013-11-26 22:05:37 przez Fides ---
Stara Gwardia
Nie, nadal czekam na instrukcję. :)

3 strony: 1 2 3 >

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.