Szpec od maszyn
![]() |
|
Nie porównuj osoby mającej doświadczenia z maszynami do osób, które jak podejrzewam będzie szukał Piotr. Kiedyś pisał że chłopak jego siostry co chwilę "grzebie" w Łuczniku kogoś z rodziny i maszyna sprawia kłopoty.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
To że potrzebny jest mechanik z doświadczeniem tego nie neguję,chciałem zaznaczyć tylko że są mechanicy i mechanicy.Mam znajomego który zajmuje sie naprawą domowych maszyn,posiada instrukcje naprawy różnych marek . Kiedys poprosiłem go żeby naprawił maszynę moje znajomej.
Po odebraniu tej maszyny musiałem sam jeszcze raz doprowadzic maszynę do porządku po wymianie zębatki ,ponieważ zrobił to tak byle jak że maszyna po tygodniu pewnie by sie zepsuła. Uważam że trzeba mieć wyobraźnie i trzeba że tak powiem czuć maszynę że dobrze naprawić. Tak jak z samochodami ,są mechanicy i mechanicy. |
|
Stara Gwardia
|
|
Kiedyś mój dziadek mówił "Jak stać na konia to i na uzdę trzeba znaleźć". Więc jak się chce, żeby sprzęt dobrze działał to trzeba go powierzyć komuś sprawdzonemu w tej dziedzinie.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Szukam tej maszyny i szukam ale wyskakuje mi tylko: RĘCZNA MASZYNA DO SZYCIA HIT TV OKAZJA TANIO!!! i preparat do opryskiwania kukurydzy. Jak tyś ją chłopie wynalazł?
edit: no i jeszcze to: "Mam do sprzedania maszyne do szycia MEISTER 310 , która jest niesprawna, tzn. chodzi, ale strasznie wolno, a z silnika wydostaje się zapach spalenizny. Może da się to naprawić, ale mi sie niechce.Gdy działała to szyła bardzo dobrze." faktycznie może się okazać, że to kwestia regulacji. Jeżeli nie stać Cię na mechanika to powinieneś jednak sam się odważyć i pooglądać sprzęt - może się okazać, że usunięcie tej usterki jednak nie przerośnie Twoich umiejętności. --- Ostatnio edytowane 2014-01-07 22:27:10 przez Grześ --- --- Ostatnio edytowane 2014-01-07 22:33:44 przez Grześ --- ________________________________________________________
Panie Boże! A mogłeś z tego żebra, taką fajną kolejkę elektryczną zrobić! |
|
Stara Gwardia
|
|
Ja ją znalazłam na niemieckim portalu
Nähmaschine MEISTER 310 (Modell 310) benötigte Bedienungsanleitung an co w tłumaczeniu w translatorze brzmi następująco: Maszyna do szycia mistrz 310 (model 310) wymaga ręcznego (dalej są wielokropki), |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Szukając informacji o firmie Meister znalazłam taką oto ciekawostkę:
"Mit dem am 6. März 2013 erfolgten Verkauf von "PFAFF INDUSTRIAL" an die chinesische "SGSB Group Co., Ltd." (u.a. auch Inhaber von Dürkopp-Adler), gibt es jetzt keine rein deutsche Firma mehr, die Haushalts- oder Industrienähmaschinen produziert." Dobrze rozumiem? Że 2 marca 2013 Pfaff został kupiony przez Chińczyków? No to jeśli nawet coś jeszcze w Europie produkują - to wkrótce pewnie przestaną... Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Piotrek! wiem, że to może wydać się głupie, ale sprawdź, czy tę dźwignię pozycji igły (tę pokazaną strzałką na zdjęciu na drugiej stronie wątku) masz ustawioną na środkowym położeniu igły. Dokładnie na środkowym. Tylko tak możesz szyć zygzakiem bez łamania igieł.
I nie denerwuj się, to nic nie pomoże. To jest ryzyko kupowania używanego sprzętu, którego nie można wypróbować. Z resztą z nową mogło być tak samo... Spokojnie. Jak nie dasz rady sam usunąć usterki, to popytaj wśród starszych znajomych, może jednak ktoś zna jakiegoś mechanika, niekoniecznie speca od maszyn. W mojej okolicy najlepszą opinią (w tzw. tym temacie, czyli naprawy maszyn do szycia) cieszy się człowiek naprawiający pralki, lodówki i inne AGD. Mimo, że na naszym terenie działały szwalnie, zakłady krawieckie i tapicerskie, które zatrudniały wykształconych mechaników maszyn krawieckich. SPOKOJNIE. W razie czego tu też znajdziesz pomoc. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Czeremcha: no i jak się teraz będziemy wypowiadać na temat "tandetnej chińszczyzny"? Jak pogodzimy to pojęcie z marką Pfaff? Od jakiegoś czasu mam wrażenie, że świat się kończy...
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dzis po szkole odkrece pokrywe lampy,popatrze ,przeczyszcze naoliwie ,tak samo z plytka sciegowa ,ogolnie ja wyczyszcze i naoliwie ,moze cos to da ,oby ![]() ________________________________________________________
"Świat jest dobry ,ludzie w większości nie"
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Sprawa odwolana ,po wyczyszczeniu i naoliwieniu maszyna szyje poprawnie xd radzi sobie bez problemu z jeansem zlozonym na 8 ,filcem a nawet dzianina! ![]() ________________________________________________________
"Świat jest dobry ,ludzie w większości nie"
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.