Stara Gwardia
![]() |
|
Witam ,dotarla dzisiaj do mnie maszyna ale mam z nią problem.Gdy szyje ściegiem prostym wszystko jest ok ale gdy włączam zygzak zaczynam miec problem.Maszyna nie przesuwa materialu ,transporter dziala ,probowalem z regulacja docisku stopki ale to nic nie daje ,problem jest tez wtedy gdy ustawiam szerokosc zygzaka na 5 mm ,bo wtedy igla uderza w plytke sciegowa ,polamalem juz 3 igly,voz mam zrobic??? ________________________________________________________
"Świat jest dobry ,ludzie w większości nie"
|
|
Stara Gwardia
|
|
A wszystko zgodnie z instrukcją obsługi wykonałeś?
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Nie masz przypadkiem założonej płytki ściegowej tylko do szwu prostego? ________________________________________________________
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Instrukcja jest po niemiecku ,staralem sie robic wszystko jak nalezy ,nie znam sie na plytkach ,wiec nie wiem ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Spróbuj igłę dobrze włożyć i sprawdź jaka igła tam pasuje półpłaska czy okrągła
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Zanim poprosisz o pomoc to najpierw napisz jakiej marki maszyna,klasa itp.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Maszyna meister 310,igle wkladam polplaska 80 ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Plytka do sciegu prostego ma na srodku dziurke, a do zygzaka rowek. Zobacz na zdjęciach - Twoja może mieć inny kształt ale "rowki" powinny być mniej więcej takie same. ________________________________________________________
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ma ten rowek czyli jest do zygzaka ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Co to za maszyna której trudno w internecie znależć.
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.