Wersja do druku

22 strony: « < 16 17 18 19 20 21 22 >

Stara Gwardia
Bardzo dobrze widać szczególnie na ulicy skutki bezstresowego wychowania dzieci i młodzieży. Strach się odezwać, przeciwnym razie można usłyszeć takie słowa że w pięty pójdzie. Albo dostać po łbie, oczywiście idea takiego wychowania jest słuszna ale tylko wykonalna w teorii. Nie wolno dziecku zabraniać , krzyknąć, dać, bo to jeszcze dziecko i niewiele rozumie. Tymczasem przez takie dziecko mój znajomy siedzi pół roku w więzienia bo własna córka oskarżyła go o molestowanie. Za to ze kazał jej się uczyć i chodzić do szkoły a nie na dyskoteki. A taka była głupiutka, słodziutka i niewinne dziecko, a niedobry ojciec kazał chodzić do szkoły. Znam jeszcze inny przykład ale nie chce się rozpisywać.
Myślę że skutki tzw. nauki Gender mogą też być podobne.

--- Ostatnio edytowane 2014-02-04 20:27:35 przez myszek67 ---
Wątpie w to, czy TWoj znajomy siedzi w więzieniu tak długo tylko dlatego, że nie pozwolił córce iść na dyskotekę. NAjgorsze rzeczy nie dzieją się w tych domach, gdzie jest alkohol i ogólnie pojęta patologia, ale w tych ,,niby" dobrych domach, w których rodzice są na poziomie, często wykształceni i chodzacy co niedziele do kościółka.
Stara Gwardia
:oklasky::oklasky::oklasky:

To dla Monikowa;)

--- Ostatnio edytowane 2014-02-05 11:39:38 przez ikk ---
Bardzo dobrze widać szczególnie na ulicy skutki bezstresowego wychowania dzieci i młodzieży. Strach się odezwać, przeciwnym razie można usłyszeć takie słowa że w pięty pójdzie. Albo dostać po łbie, oczywiście idea takiego wychowania jest słuszna ale tylko wykonalna w teorii. Nie wolno dziecku zabraniać , krzyknąć, dać, bo to jeszcze dziecko i niewiele rozumie. Tymczasem przez takie dziecko mój znajomy siedzi pół roku w więzienia bo własna córka oskarżyła go o molestowanie. Za to ze kazał jej się uczyć i chodzić do szkoły a nie na dyskoteki. A taka była głupiutka, słodziutka i niewinne dziecko, a niedobry ojciec kazał chodzić do szkoły. Znam jeszcze inny przykład ale nie chce się rozpisywać.

--- Ostatnio edytowane 2014-02-04 20:27:35 przez myszek67 ---
Wątpię w to, czy Twój znajomy siedzi w więzieniu tak długo tylko dlatego, że nie pozwolił córce iść na dyskotekę. Najgorsze rzeczy nie dzieją się w tych domach, gdzie jest alkohol i ogólnie pojęta patologia, ale w tych ,,niby" dobrych domach, w których rodzice są na poziomie, często wykształceni i chodzący co niedziele do kościółka.
UUUUU, to pojechałaś po tak zwanej bandzie, jeszcze powiedz że uczą tych złych rzeczy na kazaniu. Nie można tak wypowiedzi spłycać do jednej grupy- katoli.
Jak już to bogaczom się w głowach przewraca, bo mają wszystko, nie znają Boga i szukają różnych przyjemności. A tak ogólnie, to w każdej grupie społecznej znajdą się źli i dobrzy ludzie. Nie ma tak, że to na pewno mochery to te najgorsze, katole fe, księża fee.
Myślisz, ze nastolatka nie potrafi za nic ojca do więzienia wsadzić? Juz bez gender jest tragicznie. Oby domy starców w przyszłości nie były przepełnione przez te bezstresowe zachowanie, mój szwagier ma 12latke, która ma gdzieś jego spokojne prośby, nie wie co to praca, nie potrafi odróżnić natki koperku od natki pietruszki, bo przecież nie wolno zmuszać dziecka do tego czego nie chce robić, juz groziła nawet niebieską linią. Takie to bezstresowe wychowanie, ja dostawałam klapsy i jakoś nie czuję do rodziców żalu.
Monik to nie jest większość społeczeństwa, w tym filmiku, to jest grupa ludzi powyżej 50 roku życia, nie liczę początkującego boksera. Jak na tą grupę wiekową to nie jest źle z wiedzą :)

--- Ostatnio edytowane 2014-02-05 12:16:01 przez Niteczka82 ---

--- Ostatnio edytowane 2014-02-05 12:38:10 przez Niteczka82 ---
Oby domy starców nie były przepełnione przez te bezstresowe zachowanie, mój szwagier ma 12latke, która ma gdzieś jego spokojne prośby, nie wie co to praca, nie potrafi odróżnić natki koperku od pietruszki, bo przecież nie wolno zmuszać dziecka do tego czego nie chce robić,juz groziła niebieską linią. Takie to bezstresowe wychowanie, ja dostawałam klapsy i jakoś nie czuję do rodziców żalu.
Znaczy się, że szwagier popełnił błędy wychowawcze - 12-latce raczej ciężko cokolwiek narzucić, bo wchodzi w trudny wiek, ale wcześniej trzeba było ją wychowywać, a nie pozwalać na wszystko. Przecież dzieci same się nie wychowują (przynajmniej nie powinny) - to rodzice są odpowiedzialni za to (moi sobie jakoś poradzili bez klapsów;)).

Monik to nie jest większość społeczeństwa, to jest grupa ludzi powyżej 50 roku życia, nie liczę początkującego boksera. Jak na tą grupę wiekową to nie jest źle z wiedzą.

Niteczko, gdzie tam zobaczyłas jakąkolwiek wiedzę?
No nie wiem, uważam ich za dobrze wychowujących swoje dzieci.
A czy jak wyślę do kąta swoje dziecko, czy to już jest antygender? Wysyłanie do kąta. Według tej nauki, to chyba będzie zabronione ;) Bo to pewnie poniżanie dziecka. Ta 12latka ma trudny charakter i wiele zachowań przynosi od rówieśników. W szkole trwa też rywalizacja o gadżety, kto ma lepsze i o to są też kłótnie.

Co do filmiku, to podstawa jest- gender jest złe. Jeżeli ta grupa wiekowa tyle wie, to już jest dobrze :) Oni raczej nie siedzą w necie, może coś w radiu usłyszą, ale dla takiego starszego pana to bardziej skomplikowane, trudne do wyobrażenia, bo oni się wychowali bez pomocy nauki-ideologii-teorii genderowskiej.Oni są poza wiekiem produkcyjnym, to ich to po prostu nie interesuje :)Przeżyli już swoje. Jednak znam wiele osób w tej wspaniałej grupie wiekowej, które dużo wiedzą i chwała im za to.

--- Ostatnio edytowane 2014-02-05 12:56:06 przez Niteczka82 ---

--- Ostatnio edytowane 2014-02-05 20:01:49 przez Niteczka82 ---
Niteczko, ale gender nie ma nic wspólnego z wysyłaniem dzieci do kąta. Co innego gdybyś np. dziewczynki wysyłała do "przebierania grochu" w kuchni, a chłopców do rąbania drewna;) ale już na odwrót czemu nie;)

A tak na poważnie, to dziecko też człowiek i jeśli my dorośli czasem dostajemy w d... od życia to jeśli dziecko dostanie klapa jak zasłuży to świat się nie zawali;) Ale to już pogaduchy na inny temat.

Wątpię w to, czy Twój znajomy siedzi w więzieniu tak długo tylko dlatego, że nie pozwolił córce iść na dyskotekę. Najgorsze rzeczy nie dzieją się w tych domach, gdzie jest alkohol i ogólnie pojęta patologia, ale w tych ,,niby" dobrych domach, w których rodzice są na poziomie, często wykształceni i chodzący co niedziele do kościółka.

UUUUU, to pojechałaś po tak zwanej bandzie, jeszcze powiedz że uczą tych złych rzeczy na kazaniu. Nie można tak wypowiedzi spłycać do jednej grupy- katoli.
Jak już to bogaczom się w głowach przewraca, bo mają wszystko, nie znają Boga i szukają różnych przyjemności. A tak ogólnie, to w każdej grupie społecznej znajdą się źli i dobrzy ludzie. Nie ma tak, że to na pewno mochery to te najgorsze, katole fe, księża fee.
Myślisz, ze nastolatka nie potrafi za nic ojca do więzienia wsadzić? Juz bez gender jest tragicznie. Oby domy starców w przyszłości nie były przepełnione przez te bezstresowe zachowanie, mój szwagier ma 12latke, która ma gdzieś jego spokojne prośby, nie wie co to praca, nie potrafi odróżnić natki koperku od natki pietruszki, bo przecież nie wolno zmuszać dziecka do tego czego nie chce robić, juz groziła nawet niebieską linią. Takie to bezstresowe wychowanie, ja dostawałam klapsy i jakoś nie czuję do rodziców żalu.

Czy ja spłycilam wypowiedz do obwiniania o wszystko jednej grupy- katoli?
W żadnym razie, to raczej Ty to tak widzisz, kazde zdanie inne niz TWoje mam wrazenie traktujesz jako obrazę Kosciola i księzy.
Zauwazylam tylko, ze wydaje nam się, że dziecko jest krzywdzone tylko w domach, gdzie jest alkohol i patologia, a to nie prawda. W tych domach to jest po prostu nieukrywane. Natomiast jesli dziecko jest krzywdzone w tzw ,,dobrych" domach, to zazwyczaj dzieje sie to w czterech scianach i jest skrzętnie ukrywane przez najblizsze otoczenie.
A co do przypadku, ktory został przytoczony, zatrzymać ojca w więzieniu na pół roku z powodu wygłupu nastolatki- jak dla mnie mało prawdopodobne.
W takich przypadkach podstawa to sprawdzenie, czy dziecko nie konfabuluje. I naprawdę sa na to sposoby.
Aż mi się nasunęło: "Wiosna wiosna! Wiosna! Ach, to ty?" :D
Mało brakowało i by mi się wyrwało... :)

Ja nie mam przeciw gejom, dopóki się trzymają z daleka ode mnie. Ten się nie próbował zalecać i został obsłużony przykładnie. Ja tam czniam, z kim on śpi...

A ten cały szum wokół "gender" uważam za sztucznie nakręconą tubę, żeby odwrócić uwagę od pedofilii w kościele.
https://www.facebook.com/Zibiasz

22 strony: « < 16 17 18 19 20 21 22 >

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.