Wersja do druku

4 strony: < 1 2 3 4

Stara Gwardia
Witam wszystkich
Nie wiem czy zgodzicie się ze mną, że firmy nie stawiają teraz na pracowników z doświadczeniem czyli z dużym stażem pracy a na takich, których "można sobie ulepić". Ja też mam za sobą ponad 30 lat pracy i niekoniecznie fajne wspomnienia dot. równego traktowania. Zawsze byli lepsi i gorsi. Ponieważ zawsze mówię wprost co mam do powiedzenia, to niestety daleko nie zaszłam. Kiedyś pewnej osobie sprezentowałam wazelinę w pudełeczku, bo zbyt mocno właziła szefowi w d.... Na ten czas jestem już w wieku chronionym ustawą - takie osoby już nie są awansowane- one są do roboty, do tego, żeby wyssać z nas jeszcze to czego nauczyliśmy się długoletnią pracą. W mojej firmie jest polityka wymiany starych na młodych - i wszystko jest fajnie, bo młodzi muszą pracować, chociażby na nasze emerytury. Ale niech się uczą od nas, a nie na nas. Powierzenie 2o-latkowi zarządzanie ludźmi, którzy mają po lat 50+ jest czymś nieetycznym, ponieważ opiep.....ć też trzeba z klasą. Chodzę do pracy bo muszę, bo nie mam już innego wyjścia, ale znalazłam sobie odskocznię i rozwijam to czym się interesowałam kiedyś. Skoro obszywałam kiedyś całą swoją rodzinę i prezentowali się w tym dobrze, to czemu tego nie robić trochę zawodowo? I tak się zrodził pomysł na moją małą firmę.
Gosia67 - nie załamuj się, zawsze po nocy przychodzi dzień, po burzy świeci słońce. Znajdziesz wyjście z sytuacji, życie pisze bardzo zaskakujące scenariusze. Trzymam za Ciebie kciuki:)

4 strony: < 1 2 3 4

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.