Wersja do druku

3 strony: 1 2 3 >

Świeżynek
Ja jestem tolerancyjnym człowiekiem w stosunku do osób homoseksualnych lecz nie toleruję zmian płci . Uważam , że jeśli ktoś się narodził mężczyzną czy kobietą to taka była wola Boża . W krajach azjatyckich popularne są tkz. "lady boy" , a u nas w Polsce popularna jest Anna Grodzka lecz ona się do nich nie umywa i nie nadaje się na kobietę :D Tolerancja jednak rośnie wynika z faktu, że obecna generacja polityków i grupy rządzącej jest trochę bardziej postępowa. Wpływ konserwatywnego kościoła nadal jest w Polsce bardzo duży, zwłaszcza na wsiach. Jednak wszechwładza, jaką miał kościół za czasów rządów „papieża Wojtyły” (Jana Pawła II) już przeminęła. Polski papież był osobą o bardzo prospołecznym podejściu, był jednak równocześnie zdecydowanie konserwatywny. Dla Polaków był on głównie symbolem sprzeciwu przeciwko komunizmowi, dlatego też nie zwracano tak bacznej uwagi na inne z jego poglądów. Zmiany w kierunku bardziej postępowego myślenia widoczne są zwłaszcza w dużych miastach.

Co wy sądzicie na temat homoseksualizmu i zmiany płci ?

Pozdrawiam Piotrek .
Mistrzyni Krawiectwa
Że to są kompletnie różne zjawiska.

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Stara Gwardia
Każdy ma prawo do swojego poglądu. Jednak uważam, że nie powinno się wyrażać kategorycznych sądów zanim się nie rozważy problemu. Odnośnie transseksualizmu, dawniej przeważał pogląd, że jest to zaburzenie postrzegania własnej płci, a dzisiaj postuluje się o to, by nie klasyfikować transseksualizmu jako choroby psychicznej, a raczej jako błąd natury. Odkąd znany jest problem transsex., jedynym dotąd (100% skuteczności) lekarstwem jakie udało się wypracować jest operacyjna zmiana płci. Anna Grodzka może i nie jest piękna, ale chyba operacja nie miała uczynić ją piękną, ciało miało zostać "przerobione" na kobiece. Z pewnością nie wyobrażam sobie, aby ktoś kto czuje się np kobietą został przerobiony na mężczyznę wg własnego lub cudzego "widzi mi się". Czy jednak osoby które rodzą się w ciałach innych płci niż własna osobowość, aby na pewno są skrzywdzone przez naturę jej "pomyłką"? Może to jednak choroba, którą da się wyleczyć? Może po prostu jeszcze nie opracowano skutecznej metody pomocy osobom dotkniętym powyższym problemem? Problem jest zdecydowanie bardziej złożony, aby go oceniać na zasadzie podoba mi się, lub też nie. Cóż znaczy nasza akceptacja lub jej brak, skoro problem nadal istnieje. Żyją między nami ludzie którzy potrzebują pomocy i trzeba im jakoś pomóc.
G.
Predom14 jestem tego samego zdania co Ty- w stosunku do obu tych zjawisk. A pewni rządzący wykorzystują takich zagubionych ludzi jak Anna G. oraz im podobnych do swoich politycznych celów. Homoseksualizm można leczyć.

--- Ostatnio edytowane 2014-02-17 20:14:06 przez Niteczka82 ---
Co do obojnaków to tu na pewno tylko operacja pomorze, trudno mi powiedzieć, czy zmiana płci to aktualnie trend,coś na czasie i czy na prawdę aż tylu ludzi tego potrzebuje.

--- Ostatnio edytowane 2014-02-17 20:21:42 przez Niteczka82 ---
Oj, Niteczko...

Leczyć...

A wyobrażasz sobie terapię, która miałaby w tobie zdusić pociąg do mężczyzn i wywołać oraz utrwalić - do kobiet?

Takie podejście jest mierzeniem wszystkich swoją miarką. I ściąganiem do swojego wzorca, jakby był on tym jedynym , z Sevres. A tymczasem - "są na świecie rzeczy, które się fizjologom nie śniły", jak mawia Ferdek K.

Ilu homoseksualistów i ile lesbijek znasz osobiście, znasz dobrze, spotykasz się z nimi codziennie i rozmawiasz na różne tematy?

Ania

Stara Gwardia
Czeremcho wszystkich,których znam nie ciągnie do wywiadów, nie obnoszą się swoim homoseksualizmem, nie chcą legalizacji związku, po prostu sobie żyją...na kocią łapę:),szanuje to,jeden nawet się wyleczył:)Ale lesbijek nie znam.Mam nadzieję ze nie obrażam nazewnictwem, bo nie wiem jakie obowiązuje.
A ja się powtórzę, jak już pisałam w przypadku wątku o gender: Tym wszystkim którzy uważają się za osoby tolerancyjne i głośno o tym mówią, to często ich tolerancja kończy się w przypadku gdy takie coś (transseksualizm, homoseksualizm) dotyka kogoś bardzo bliskiego. Bo trudno mówi się o tolerancji gdy mąż po kilku latach związku z kobietą dowiaduje się że tak naprawde to ona jest męzczyzną i co wtedy ???? Podstawcie sobie taki przykład do własnego życia i już nie jest tak ok. Jak bedziemy tak tolerować wszystkie dziwne dewiacje to niebawem czas przyjdzie i legalny stanie się pedofilizm. Teraz każdy powie że nie, pedofilia i wykorzystywanie seksualne dzieci jest czymś złym i tego nigdy nie będziemy tolerować. No nie wiem, wystarczy tylko odpowiednie nastawienie , tolerancja , to tylko takie zboczenie jak każde inne. Robią wam wodę z mózgu i wiele osób się na to godzi. Idźmy tak dalej zalegalizujmy wszystko: narkotyki , kradzieże ,morderstwa itd .Teraz to sie wydaje niemożliwe ale czy 100 lat temu to co dziś się dzieje , ludziom wydawało się możliwe???????? Nic innego , tylko ten Świat dąży do zagłady.
Ja też znam i takie, i takie osoby - i nigdy nie przyszłoby mi do głowy, żeby próbować je leczyć, zmieniać, napierać i zmuszać do czegoś. I nigdy nie czułam się zagrożona czy podrywana, nigdy nie czułam się niepewnie w ich towarzystwie.

"Celebryctwo" i "parcie na szkło" to cechy charakteru, które występują niezależnie od preferencji seksualnych.

Ania

Stara Gwardia
Co za wątek znowu się pojawił? Za długo było cicho po dżęder:zmeczony:
To samo pomyślałam :yyyy:

* Susanna szyje - mój blog :)

3 strony: 1 2 3 >

Wątek jest zablokowany.