Świeżynek
![]() |
|
Po ostatnich zmianach wygląda to tak jak na zdjęciach, a mimo wszystko maszyna nadal nie robi pętelek.
|
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
czy ten chwytacz co idzie czerwona nitka unosi sie wyzej?
pokaz mi fotke igiel z bliska jak sa zamocowane ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Ja mam Meryllocka 689, widzę, że sposób nawlekania nici mają taki sam i to co zauważyłam w Twojej maszynie to prowadzenie nici w prowadniku. Nitka czerwona prowadzona jest przez tarcze naprężenia i dalej przez prowadnik - tam są również oznaczenia: czerwona kropeczka i brązowa. Nitka z czerwonego naprężacza jest prowadzona przez prowadnik, przez który powinna iść nitka z brązowego naprężacza. Spróbuj nawlec nitkę zgodnie z oznaczeniami - to też może mieć wpływ na ścieg - sama się o tym przekonałam. Poza tym mój coverlok jest bardzo czuły na jakość igieł. Dzisiaj szyłam drabinką i w pewnym momencie nitka zaczęła się urywać- wszystko dobrze nawleczone, ale igła była już trochę wypracowana tzn. stępiona - zamieniłam igłę i szyłam dalej. Mam tylko w dalszym ciągu problem z igielnicą - więc tutaj też uważaj i nie dokręcaj mocno śrubek. Niby mocno nie dokręcam, a ponownie zaczyna się coś psuć. Więc posprawdzaj wszystko i zaglądając do instrukcji nawlecz nitki - życzę cierpliwości
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
MamoIzy, na którym zdjęciu nitka jest poprowadzona przez brązowe oznaczenie? Nie mogę znaleźć.
Fides |
|
Stara Gwardia
|
|
W pierwszym poście na czwartym i piątym zdjęciu
![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
To są stare zdjęcia
![]() ![]() Aktualne są w pierwszym poście na drugiej stronie ![]() --- Ostatnio edytowane 2014-02-26 13:43:38 przez magdunia91 --- --- Ostatnio edytowane 2014-02-26 13:44:01 przez magdunia91 --- |
|
Świeżynek
![]() |
|
Tak, unosi się wyżej.
|
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
magdunia i jak ten chwytacz z zielonego koloru,unosi sie wyzej?
i pokaz mocowanie igiel ________________________________________________________
|
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
a widze kochaniutka ale igle masz nie w tej dziurze co potrzeba
wez zerknij sobie od dolu to zobaczysz ze sa jeszcze dwie z tylu dlatego nie zawiazuje Ci sciegu a nici masz dobrze nawleczone --- Ostatnio edytowane 2014-02-26 13:53:49 przez roksanitka --- ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Czy w tej tylnej dziurce mają być do ściegu owerlokowego 3-nitkowego?
W tym rzędzie były oryginalnie od początku i tak zostawiłam ![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.