Świeżynek
![]() |
|
tak,przekręciłam blokadę B, tym samym wyciągnięcie bębenka jest utrudnione,trzeba poluzowywać blokadę. Tych dwóch części nie można w inny sposób zbliżyć do siebie tak by bębenek nie przechodził przez blokadę wprost pod igłę.
Wczoraj przeszyłam ok 450cm jeansu-złożonego w pół ściegiem overlokowym - nic się nie działo do momentu kiedy musiałam materiał połączyć zwykłym ściegiem i natrafiłam na dwa kawałki połączone overlokiem-igła stanęła a nić zaplątała się w wahaczu. Ten incydent "rozstroił" maszynę na jakiś czas-w sumie nic się w niej nie zadziało-nic się nie przestawiło a jednak plątało dalej. Dałam jej odpocząć i po czasie szyła dalej. Wychodzi na to,że jedynie firanki można na niej szyć,a producent zapewnia że jeans,drelich-zapomina dodać że spodni to sobie człowieku nie uszyjesz. Myślę,że ów maszyna nie jest najlepszym tworem-oprócz problemów związanych z bębenkiem pojawiają się kolejne-programuje sobie kilka ściegów i zaczynam szyć,wybierając z zaprogramowanych ścieg overlokowy igła przestała przeskakiwać-i tym samym schemat szycia zostaje obalony. Szycie traktuję jako formę relaksu,jestem samoukiem,zaczynałam od maszyny napędzanej siłą własnych nóg,później był jakiś łucznik który był kompletnie rozregulowany,zaniedbany. Postanowiłam mieć coś na własność i mam maszynę przy której stresuję się gorzej niż podczas matury... |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
A wiesz, dopiero dzisiaj, jak przeczytałam Twój wpis, o tym, że inaczej nie da się zbliżyć do siebie części "a" i "b", zauważyłam, że kształt bębenka nie pozwala włożyć go nieprawidłowo, bo na górze jest ścięty, aby pasować do kształtu transportera. Czy to się zgadza? Może jakieś zdjęcie samego bębenka. (Szkoda, że nie mam bezpośredniego dostępu do maszyny.) Ta wypustka po coś jest i moim zdaniem powinna opierać się na blokadzie, tak aby uniemożliwić przekręcenie bębenka w górę (odwrotnie do ruchu wskazówek zegara).
Czy od samego początku, od zakupu, masz problemy z bębenkiem, maszyna na gwarancji? Jeśli potwierdzisz moje przypuszczenie, przywróciłabym blokadę w miejsce poprzednie i wysłała maszynę do serwisu. Powinnaś móc podnieść bębenek i wyjąć go bez potrzeby rozkręcania, luzowania blokady, zgodnie z instrukcją po prostu. Co do programowania ściegów - nie znam się na tym. Pytanie właściwie do serwisu. Zgodnie z instrukcją, jeśli programujesz ścieg i nie użyłaś do tego ściegów z dostępu "direct" oraz ściegów z "pattern" od 15 do 25, to powinnaś móc stworzyć, co tylko chcesz. Może jakiś parametr (szerokość, długość) przy ściegu owerlokowym wstrzymuje wyszywanie? No to się wypisałam i czy mam choć trochę racji ocenić musisz sama. Primo non nocere. Fides |
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
co to za reklamowanie bez pozwolenia !!!!!!!!?????????????? ________________________________________________________
|
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Roksi!
Tak dla rozładowania napięcia; od początku sezonu rowerowego dają nam w kość rowerki miejskie, bo jesteśmy jedynym wykonawcą reklam na tylne koło. I zawsze mają szalone terminy, np. na jutro, a poza tym robota z tym jest upierdliwa jak sto pięćdziesiąt... A kto za tym wszystkim stoi? Zobacz w załączniku... ![]() ![]() ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
hehe
bardzo smieszne ![]() ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Witam mam dosc mocno przestawiony chwytacz czy da sie go jakos samemu zrobic niestety dzieci przy szale sprzatania wyrzuciły dowod wplaty za maszyne a jest na gwarancji jeszcze a z tego co wiem bez tego niemam nawet co jechac do serwisu wiec musze sama to zrobic pilna pomoc
|
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
mechanik ________________________________________________________
|
|
Stały Bywalec
|
|
Witam!
Ostatnio uszkodzona stopka z górnym transportem też mi "zepsuła" maszynę Silver Crest która nie wciągała dolnej nitki. Mąż otworzył pokrywę z lewej strony i tylko podkręcił śrubę nad chwytaczem (w linii prostej jakby w górze nad igłą) i maszyna szyje idealnie.A nuż to pomoże i uzdrowi twoją maszynę. |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.