Świeżynek
![]() |
|
Nie będą to dzieła oszałamiające.Widzę błędy ale dzięki temu wiem gdzie je popełniam.
Na pierwszy ogień poszły spódniczki.Takie najłatwiejsze chcociaż dla początkującej niekoniecznie łatwe. Łososiowa- w niej miałam problem z podłożeniem .Podłożona normalnie wyglądała żle ,pochodziłam po sklepach , popatrzyłam jak to robią inni.Zaopatrzyłam się w stopkę do krytego szycia ale odpuściłam i podszyłam zwykłym ściegiem.Z takiego samego materiału krawcowa uszyła mojej wnuczce komplet i też tak podłożyła.Uznałam,że jak ona może to i ja też ![]() Czerwona z wykroju Anny- ale....albo oni się pomylili albo tak ma być.Przednie zaszewki były takie same na długości i głębokości jak tylne.Nie zwróciłam uwagi musiałam spruć i zrobić normalne.Teraz leży dobrze. Mam jeszcze problem z zamkami krytymi [pomimo stopki] ale i to opanuję. Obydwie spódniczki na podszewce.Jestem z siebie żeby nie powiedzieć dumna-zadowolona. Teraz czas na rzeczy poważniejsze. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Łososiowa fajna, jak ten pikowany materiał się nazywa????Z której Anny szyłaś? ________________________________________________________
Praca rozumna i wytrwała, która nie myśli o zbieraniu owoców w tydzień po siewie, nad przepaściami przerzuca mosty. B. Prus |
|
Świeżynek
![]() |
|
To była Anna 2/2013- sprawdzałam jak zobaczyłam co skopiowałam.Okazało się ,że kopiowałam dobrze.
Na ten łososiowy mówię "pikówka" w sklepie gdzie kupowałam nie mają nazw tylko "tkanina ubraniowa". Wnuczka ma z tego czarno biały komplet uszyty.Ja myślałam o dwukolorowej sukience z ciemniejszymi wstawkami bocznymi ale ja muszę mieć rozmiar 42 w porywach 44 i obawiam się,że materiał jest za...mięsisty.I jeszcze bardziej pogrubi Na wnuczce ładnie wygląda |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Fajny komplecik, łososiowy mi w oko wpadł, coś niecoś na allegro jest, właśnie pod nazwą pikówka, widziałam wczoraj w kościele kobietę w miniówce z pikówki, białej, fajnie to wygląda... ________________________________________________________
Praca rozumna i wytrwała, która nie myśli o zbieraniu owoców w tydzień po siewie, nad przepaściami przerzuca mosty. B. Prus |
|
Świeżynek
![]() |
|
Bo ten materiał jest ciekawy-taki inny.Jeszcze jak nie myślałam,że mogę sama chciałam kupić i dać do krawcowej.Ale raczej myślałam o czarno - białym zstawie
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ciekawa faktura tego czerwonego materiału. Też zaczynałam od spódniczek ![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
Magdalena
http://sonata-na-miare.blogspot.com/ |
|
Świeżynek
![]() |
|
Piękne! Strasznie mi się podobają te łososiowo-różowe spódnice super! Gdybym tylko inna figurę miała to z chęcią bym w takiej biegała ![]() ________________________________________________________
Moje hafciarskie szaleństwo: http://ulijankaa.pakamera.pl ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Fajne spódniczki też od tego zaczynałam!
|
|
Administrator
![]() |
|
Komplet biało-czarny jest świetny! Prosty a jaki efektowny ![]() ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
J
![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.