Wersja do druku

3 strony: < 1 2 3 >

Stara Gwardia
Kochani mam pewien problem , zakładam, że winny jest pewnie brak wiedzy ale już sama nie wiem..
Podczas szycia bandamki ze 100% bawełny materiał się faluje. Gdy uszyłam drugą bandamkę wszystko było ok przy kolejnej znowu falowanie... Wszystko przy tych samych ustawieniach maszyny czyli niezbyt mocno napięta górna nić, delikatny docisk stopki ta sama igła, nici, itd. W czym tkwi problem ? chciałam zaznaczyć że podczas szycia nie naciągam materiału, pozwalam aby swobodnie przesuwał się pod stopką, załączam zdjęcie, materiału, które się pofalował (druga taka sama chustka, którą uszyłam już się nie falowała). Pomyślałam że chodzi o wykrojenie tkaniny. wykroiłam więc raz wzdłuż belki tak jak standardowo, później wszerz i dalej to samo. Co robię źle? (wykrojenie bandamki to tak naprawdę wykrojenie trójkątu , czyli skosów)
Dziękuję za pomoc.

--- Ostatnio edytowane 2014-07-03 13:33:36 przez Haffija ---
Jest na to prosty sposób,ale muszę porobić zdjęcia.
Stara Gwardia
Coś mi się zdaje, że czerwony kolor czcionki jest zarezerwowany dla administracji!:mysli:

--- Ostatnio edytowane 2014-07-05 19:13:32 przez mamamarta ---
Stara Gwardia
Twoje obsesje są przerażające... To zakrawa na stalking, jeśli już trzymamy się anglojęzycznych określeń.

Odczep się ode mnie, zacznij się UDZIELAĆ na forum.

Ania
Nie masz lepszego wytłumaczenia.

Sama sobie zprzeczasz.

Próbowałam się udzielać,ale nie dorosłam do twoich umiejetności językowych.Spokojnie się wycofałam,ale obserwuję.

Nie denerwuj się, bo się wyeksploatujesz.

Z poważaniem . Małgosia.

Stara Gwardia
Malgosiu, chętnie zobaczę, jak można sobie poradzić z falowaniem przy szyciu skosów. Czekam cierpliwie na zdjęcia.

Fides
Mistrzyni Krawiectwa
Wiesz co, Małgosiu? Pielęgnuj sobie swoje fobie sprzed ponad dwóch lat. Mam je gdzieś. Zakładam sobie "psychofiltr" na twoje wpisy.

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Stara Gwardia
Czerwony kolor czcionki zarezerwowany? Dlaczego jest w takim razie taka opcja? Z jakiego powodu jest dostępny?

Fides
Stara Gwardia
Kochani mam pewien problem , zakładam, że winny jest pewnie brak wiedzy ale już sama nie wiem..
Podczas szycia bandamki ze 100% bawełny materiał się faluje. Gdy uszyłam drugą bandamkę wszystko było ok przy kolejnej znowu falowanie... Wszystko przy tych samych ustawieniach maszyny czyli niezbyt mocno napięta górna nić, delikatny docisk stopki ta sama igła, nici, itd. W czym tkwi problem ? chciałam zaznaczyć że podczas szycia nie naciągam materiału, pozwalam aby swobodnie przesuwał się pod stopką, załączam zdjęcie, materiału, które się pofalował (druga taka sama chustka, którą uszyłam już się nie falowała). Pomyślałam że chodzi o wykrojenie tkaniny. wykroiłam więc raz wzdłuż belki tak jak standardowo, później wszerz i dalej to samo. Co robię źle? (wykrojenie bandamki to tak naprawdę wykrojenie trójkątu , czyli skosów)
Dziękuję za pomoc.

--- Ostatnio edytowane 2014-07-03 13:33:36 przez Haffija ---
Jest na to prosty sposób,ale muszę porobić zdjęcia.
Czekam na zdjęcia :)
"W żadnym wieku nie powinieneś się wstydzić tego, czego nie wiesz, ponieważ zamiłowanie do nauk i zajmowanie się nimi nie ogranicza się do czasów szkolnych, lecz kończy się z życiem." (Szymon Marycki,1551)
Stara Gwardia
.

--- Ostatnio edytowane 2014-10-07 17:34:24 przez myszek67 ---
Stara Gwardia
Czerwony kolor czcionki zarezerwowany? Dlaczego jest w takim razie taka opcja? Z jakiego powodu jest dostępny?

Fides
Sprawdziłam, na tym forum w regulaminie nie ma nic na temat zarezerwowania czerwonego koloru czcionki dla administracji.:milczek:

Przepraszam i zwracam honor.

P.S.

Moja sugestia wynikała stąd, że na większości forach ten kolor jest do wyłącznego użytku administracji.

Stara Gwardia
Wiesz co, Małgosiu? Pielęgnuj sobie swoje fobie sprzed ponad dwóch lat. Mam je gdzieś. Zakładam sobie "psychofiltr" na twoje wpisy.

Ania
Po dwóch latach zmieniłaś zdanie?A ja nie rozumieć ,co to "Psychfiltr", "stalking",bo ja nie rozumieć polski język. Ja się dopiero uczyć.Ja szukać w polski dictionary "stalking" i psychfiltr i nie znaleźć.

3 strony: < 1 2 3 >

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.