Wersja do druku

3 strony: < 1 2 3

Stara Gwardia
próbowałem malować na jedwabiu ,ale to taka delikatna tkanina chyba .Do szycia to się nie nadaje -Chyba ,że sami profesjonaliści
Ano widzisz... Według Ciebie jedwab jest zbyt delikatny do szycia, a w Chinach, Birmie, Bangladeszu i okolicach - szyją go dzieci ośmioletnie!
Malowanie na jedwabiu to wcale nie łatwa sztuka i trzeba mieć do tego specjalne krosna do rozpinania materiału. Bez nich możesz tylko zmarnować materiał.
Z jednej strony to fajnie, że masz napęd w tym kierunku, ale z drugiej - najpierw poznaj tajniki formowania ciuchów, a potem bierz się za ich wymyślanie.
Bo np. takie spodnie stebnowane na przodzie nogawek są dosyć niewygodne w noszeniu, ponieważ materiał nie naciąga się na kolanach, a to sprawia, że chodzi się w nich, jak w zbroi.
Wymyślić można każdą rzecz, nawet sukienkę z betonu, tylko trzeba mieć pojęcie o zastosowaniu.

Myślę, że kurs niewiele Ci pomoże, a tylko się wykosztujesz.
Raczej spróbuj coś ze swoich projektów uszyć ręcznie i wówczas się przekonasz, jak igła pracuje w danym materiale, czym jest ściąganie szwu itd...
Zacznij chyba od opanowania ściegu "za igłą", który - dobrze poprowadzony - daje wrażenie szycia maszynowego.
[/quote
Na twoje pytanie czy chcę szyć powiem tak .Od dawna się przymierzam do tego obserwuje modę,sprawy związane z krawiectwem Do tej pory się odkładałem to z dnia na dzień ,lecz teraz powiedziałem sobie masz projekty
spróbuj je zrealizować.I postanowiłem dalej się rozwijać.

3 strony: < 1 2 3

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.