Wersja do druku

3 strony: 1 2 3 >

Stara Gwardia
Właściwie to rysuje bluzki spodnie sukienki Lubię rysować i projektować .Teraz naszła mnie myśl.Czy dałbym radę to uszyć ??????????????????. Trzeba mieć chyba sporo doświadczenia i ja bo dopiero zaczynam raczej mam nikłe szanse na to by moje kolekcje weszły w życie?Co sądzicie
NASTĘPNE
bardzo ciekawe
jak bedziesz chcial,to wejda w zycie :)
Mistrzyni Krawiectwa
Jak to kiedyś ujął mój wykładowca: rysunki sprawne. Ale same rysunki w życie nie wejdą, od pomysłu do przemysłu daleka droga. Wielu się udaje może więc Tobie również.
dałoby radę to uszyć?Ile musiałbym się uczyć ?Tak fajnie by było zaprojektować a potem uszyć żonie sukienkę czy bluzkę .Te moje projekty to pewnie jakąś specjalistyczną maszynę bym musiał mieć?
Wiesz, problem polega na tym, że tak naprawdę łatwiej narysować niż uszyć. Idealnym jest rozwiązanie, kiedy najpierw umie się choć trochę szyć, ma się pewne doświadczenie w pracy z różnymi materiałami, a potem zaczyna projektować. W przeciwnym razie osoby z nawet wieloletnim doświadczeniem w projektowaniu będą miały olbrzymie problemy z wprowadzaniem swoich wizji w życie. Bo rysunek i pomysł to jedno, a szanse jego wykonania zgodnie z rysunkiem - to drugie.

Dramatycznie ciężka jest współpraca z osobą, która ma pomysł, a nie umie dobrać odpowiednich tkanin, nie mówiąc już o sugestiach na etapie krojenia i szycia.

Narysować domek z drzwiami, oknami i dachem potrafi każdy, ale go zbudować - już niekoniecznie.

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Szpec od maszyn
dałoby radę to uszyć?

Tak

Ile musiałbym się uczyć ?

To zależy od zdolności malualnych, jednemu wystarczą miesiące intensywnej nauki, inny potrzebuje ileś tam lat, jeszcze inny nie nauczy się nigdy

Tak fajnie by było zaprojektować a potem uszyć żonie sukienkę czy bluzkę .

Fakt, było by fajnie

Te moje projekty to pewnie jakąś specjalistyczną maszynę bym musiał mieć?

Nic bardziej mylnego. Do szycia potrzebne są umiejętności człowieka, maszyna jest tylko drobnym dodatkiem. Posiadając umiejętności szycia można zrealizować w/w projekty przy pomocy maszyny kupionej jako używaną za 50 zł posiadającej tylko ścieg prosty i zygzak. Przy braku umiejętności szycia projektu nie da się zrealizować nawet dysponując najbardziej wypasionymi maszynami. Maszyny z "górnej półki" sprawiają, że praca jest lżejsza, wygodniejsza, ale nie zastąpią umiejętności człowieka.

Czeremcha podeszła do tematu łagodnie, ja napiszę wprost. Są rysunki/szkice, czyli jest zaliczone 1% projektu, jeszcze pozostałe 99% i ciuchy będą gotowe.
Pogromca spamerów
Bogdan Ty brutalu :)
Szpec od maszyn
Bogdan Ty brutalu :)
Jestem zwolennikiem przedstawiania prawdy, nawet gdy nie jest miła.

3 strony: 1 2 3 >

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.