Stara Gwardia
![]() |
|
A instrukcję czytałaś? Ja w swojej silverce muszę przekręcić na s1 lub S2 w mojej kolorowej silverce pokrętło trzeba przekręcić dalej za zero. ________________________________________________________
Praca rozumna i wytrwała, która nie myśli o zbieraniu owoców w tydzień po siewie, nad przepaściami przerzuca mosty. B. Prus |
|
Stara Gwardia
|
|
Dokładnie tak jest jak pisze Niteczka82. W białej też tak jest. ________________________________________________________
Mowa szczera trwa wiecznie,
lecz fałszywa tylko chwilę. -Salomon- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ściegi pierwszego rzędu, hmmm to chyba bez S1 i S2 się ustawia? Może o to chodzi Agnesi?
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Dziekuje za szybki odzew - jestescie wspaniali
![]() Chodzi mi o te pierwsze sciegi, nie S1 ani nie S2. Koncowe sciagi z pierwszego wyboru. Dlaczego przy dlugosci 0.5 wciaga mi material do srodka? |
|
Stara Gwardia
|
|
Może za bardzo z brzegu materiału zaczynasz szycie? głębiej wkładaj tkaninę. SilverCrest tak ma. lubi wciągać ć potem trudno jest odblokować igłę. Dopóki nie przyzwyczaiłam się do tego żeby zaczynać szycie nie z samego kraja tkaniny. Jeśli na wszystkich szwach ozdobnych wychodzi sam zygzak to musi być jakaś usterka. Wydaje mi się że metodą prób i błędów dojdziesz do wprawy. 😀😀😀 ________________________________________________________
Mowa szczera trwa wiecznie,
lecz fałszywa tylko chwilę. -Salomon- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Witam.
W gablocie koło Lidla widziałem informację że chyba od 8 października będą overlocki SINGER. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Przepraszam, nie wczytałam się, ja też mam problem z ustawieniem tych ściegów, ale nie są mi na razie potrzebne, więc nie pomogę CI, ale jakbyś rozkminiła problem, to podziel się proszę ![]() ________________________________________________________
Praca rozumna i wytrwała, która nie myśli o zbieraniu owoców w tydzień po siewie, nad przepaściami przerzuca mosty. B. Prus |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Agnesi a na jakim materiale wciąga? ________________________________________________________
|
Świeżynek
![]() |
|
Wciaga bawelniana koszulke, a inne sciegi szyje na niej idealnie.
Na razie zostawie te ostatnie sciegi. Jak uda mi sie je opanowac, to napisze ![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
A to wina miękkości dzianiny, To normalne. Dodam jeszcze, że im lepsza maszyna ![]() ![]() ![]() Miękkie i cienkie tkaniny "powinno się" szyć z płytką do ściegu prostego. Dałam cudzysłów, bo mało która maszyna ma teraz taką opcję. Pozostaje podkładanie papieru pod spód i szycie z materiałem albo zaklejanie części otworu taśmą klejącą. Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.