Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Ja ją mam, nie miałam z nią jeszcze żadnych problemów i mam nadzieję, że tak pozostanie (żeby nie zapeszać), raz tylko włożyłam igłę dziurką do siebie, bo zapomniałam, że to już nie moja domowa maszyna i wielce zdziwiona próbowałam przez dwie godziny dociec gdzie leży problem
![]() ![]() ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Zwróć uwagę na oznaczenia maszyn , Juki ddl8700 H ,jak w tytule wątku, jest to maszyna do szycia ciężkich materiałów, te bez oznaczenia H są do lekkich i średnich. Ta z H znacznie różni się od tych bez H, jest wolniejsza, silniejsza i raczej cienkich tkanin bym na niej nie szyła.
Mam dokładnie taką z oznaczeniem H i miałam bardzo podobny problem co autorka wątku, też blokowała się jakoś dziwnie. I to nowa maszyna, okazało się, że jedna śruba była poluzowana, tak, że przy kręceniu wysuwała się i fizycznie blokowała obrót. Czasami się jednak nie wysunęła i wtedy szyła. W serwisie też oczywiście usłyszałam, że te maszyny się nie psują i pewnie jakieś nitki ją blokują. Przed odesłaniem do serwisu zmusiłam męża żeby ja jeszcze pooglądał, co tam ją może blokować i wypatrzył tą śrubę. Dokręcił i od tej pory szyje bez zarzutu. JUKI DDL 8700 występuje w różnych wersjach, np niektóre mają pozycjonowanie igły a inne nie, także warto upewnić się przed zakupem. Ogólnie maszyna bardzo prosta i ja osobiście polecam. Poza początkowym problem szyje bez zarzutu. |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Faktycznie mam bez H, mój błąd. Ale JUKI DDL 8700 bez H mogę polecić i nic się nie psuje od roku, oby się to nie zmieniło
![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
ja tą z H też mogę polecić, myślę, że ta nie dokręcona śruba to "wypadek przy pracy"
![]() szyje mi się na niej bardzo dobrze i też nic się nie psuje prosta, solidna- tak bym ją określiła |
|
Świeżynek
![]() |
|
Witam : )
Chciałbym odświeżyć wątek (a nie zakładać nowy z dokładnie tą maszyną : D) Szyję portfele i akcesoria: www.mius.pl Przez ostatni dość długi okres szyłem maszyną domową - wysłużonym singerem. Przeszywał skóry oraz papier. Chciałbym się przerzucić na coś mocniejszego (Singer mimo swoich najlepszych chęci zaczął dogorywać). Dostałem propozycję zakupu Juki DDL 8700H. Do czego będę potrzebował maszyny: - Szycie papieru do około 1-2 milimetry; - Szycie skóry do 4-5 milimetrów; - Różnicowanie obrotów - by można było szyć wolniej skórzane i papierowe elementy; - Różnorodność igieł i nici (jakiej grubości nić można maksymalnie w niej użyć?) Nie potrzebuję szybkiej maszyny, która w ciągu sekundy przeszyje metr : D Potrzebuję precyzyjnego urządzenia do mniejszych gabarytowo produktów. Mam około 2500 zł brutto na taką maszynę. Szukam tylko i wyłącznie nowej. Czy ta maszyna jest odpowiednia do tego typu produkcji? |
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
do szycia skor najlepsza bylaby ze stopka kroczaca ale te sa bardzo drogie ________________________________________________________
|
|
Szpec od maszyn
![]() |
|
Juki DDL 8700 jest to bardzo udana maszyna, ale przeznaczona do szycia lekkiego, modele wzmocnione z literką H mogą trochę więcej, ale nie zastąpią maszyny do szycia ciężkiego.
Przy wyborze maszyny proszę proszę kierować się maksymalną długości ściegu, lekkie maszyny to max 5 mm, śrsdnie to 6 mmk do 8 mm, ciężkie to powyżej 7 mm. Kolejną wskazówką to prędkość maszyny, lekkie to 5000 obrotów lub więcej, średnie to max 4000 obrotów, cięzkie to 2000/3000 obrotów, najcięższe rymarki to ok 400 obrotów. Ps. najczęściej maszyny przemysłowe klasyfikuje się po max obrotach, maszyny mogące pracować z obrotami 5000/min nigdy nie poradzą sobie z ciężkim szyciem, dla ciężkiego szycia obroty max muszą być znacznie mniejsze. --- Ostatnio edytowane 2014-12-16 22:42:15 przez bogdan --- |
|
Świeżynek
![]() |
|
Odświeżając temat. Kurcze oglądając aukcje na allegro np maszyn z H i bez H każda miała taki sam opis
![]() ![]() To moja decyzja jeśli chodzi o sprzęt do tapicerstwa no i może jakaś torebka dla żonki ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
MężuśEwuni, możesz pokazać kilka prac?
Moje zainteresowanie krawiectwem zaczyna przechylać się w stronę tapicerstwa i chciałabym coś podpatrzeć ![]() Sama szyję na Husqvarna Sapphire 875 Quilt. Jak do tej pory dobrze sobie radzi, ale nie miałam jeszcze do czynienia ze skajem czy skórą w , ale nigdy nie wiadomo. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Maszyny do szycia ciężkiego mają większy chwytacz od maszyn do szycia lekkiego a więc bębenek i szpulka też jest duża. Ząbki transportowe są grube tzn. mają większe wciecia,otwór w płytce sciegowej jest większy,stopka dociskowa jest szersza. Nie wiem jak wyląda JUKI DDL 8700 H ale tak wyglądała JUKI DDL 5600N'
http://www.archsewing.com/newmachines/juki/DDL_5600N.html |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.