Zaaklimatyzowany
![]() |
|
hehe dziekuję
![]() ![]() ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Koleżance zamarzyła się spódnica z takiej pianki. Wycięłam z półkoła, ale w miejscu gdzie materiał przebiega prostopadle do długości spódnicy, na dole materiał zaczął się wywijać w górę. Nie mam żadnego podłożenia i zastanawiam się czy to by pomogło? A może podszycie/podklejenie jakiejś tasiemki od spodu? Macie jakieś pomysły jak temu zaradzić?
pozdrawiam Ela |
|
Świeżynek
![]() |
|
Podłączę się do wątku... szukam pewnej tkaniny - z ang. waxed canvas ( fotki poniżej ) Na pewno jest to bawełna, na pewno impregnowana (wosk lub olej), na pewno dosyć gruba (400-600 g/m2). Nie jestem w stanie w żadnej hurtowni znaleźć czegoś podobnego. Zależy mi na "naturalnym" lekko podniszczonym wyglądzie, ta tkanina byłaby idealna. Jeśli ktoś z Państwa natknął się na takie cudo, będę wdzięczny za każdy trop.
p.s. Wiele wskazuje na brezent, ale tego nie znalazłem w ładnych kolorach, ani w przyzwoitych cenach ![]() --- Ostatnio edytowane 2015-03-12 20:56:57 przez Michau --- --- Ostatnio edytowane 2015-03-12 20:58:43 przez Michau --- --- Ostatnio edytowane 2015-03-12 21:02:37 przez Michau --- |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Bo to jest brezent, tyle,że w polskich sklepach można dostać głównie brezent w kolorach wojskowych. Woskowanie trzeba sobie zrobić samemu. ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Świeżynek
![]() |
|
No, to trzeba będzie się ubrudzić... dzięki za podpowiedź.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Witam! Czy ktoś z Państwa wie jaką tkaninę potrzeba do wykonania chusty elastycznej do noszenia dziecka? Gdzie taką można kupić w rozsądnej cenie?
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.