Świeżynek
![]() |
|
Witam Wszystkich bardzo serdecznie
![]() Napisałam też tę wiadomość na : Podziękowanie-zakupy u użytkownika Pavel, ale nie wiem czy Pan Pavel dam zagląda ewentualnie inne osoby znające się na rzeczy dlatego utworzyłam ten wątek. |
|
Świeżynek
![]() |
|
Czy naprawdę nikt nie używa tych maszyn tych marek? Nikt nie jest w stanie nic doradzić? A może Elna 6600? Małgosia
|
|
Świeżynek
![]() |
|
A może Husqvarna Sapphire 935 ? Dziewczyny , chłopaki piszcie.Nie zostawiajcie mnie tak samopas
![]() |
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Napisz wiadomość na priv do Pavla. Będzie miał sygnał w mailu, że dostał wiadomość na forum i wówczas pewnie się odezwie. ![]() ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Hafciarka to jedno, maszyna to drugie. Na temat ściegów ozdobnych padało tu niejeden raz - że nie ma co się na nie nastawiać. Czy będziesz ich miała 100 czy 300 - i tak 90 % wypróbujesz tylko raz, tuż po zakupie, a potem będziesz korzystała z dwóch - trzech. Możesz sobie kupić Singera 9960 - ma czego szukasz.
Teraz pytanie - kupisz? Pewnie nie ![]() ![]() Na potrzeby związane z szyciem wystarczy ci Silver Crest, hafciarka to zupełnie inny temat. Nie wiem tylko czy zdajesz sobie sprawę, że praca przy hafciarce jest pracą grafika komputerowego, nie rzemieślnika ![]() W zasadzie - jak widzę - jest ci zupełnie wszystko jedno, jaką maszynę kupić, tak przerzucasz marki z lewej na prawą - więc kup dowolną. Wszystkie dadzą ci to samo - będą szyły. Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Świeżynek
![]() |
|
Do Ani ,czeremchy .Jak chciałabym kupić maszynę za 200-300zł to bym to zrobiła. A skoro pytam o lepsze marki to znaczy że zależy mi na czymś porządnym.Przerzucam marki - jak to napisałaś - z lewego na prawo , bo jeśli mam wydać 3 do 5tysięcy to chcę być jak najbardziej zadowolona a niestety nie miałam do czynienia ani z Janome, ani z Brotherem, ani z Elną.Co do singera , to nie ma przystawki do szycia po okręgu i już to go dyskwalifikuje.Poza ty ważny też jest serwis i to -czytałam ostatnio z opinie- dyskwalifikuje husqvarnę .Co do hafciarki , to nie masz racji.Nie trzeba zaraz takich programów zaawansowanych kupować.Dzisiaj przypadkiem weszłam do sklepu gdzie klientka kupowała hafciarkę.Nie trzeba było nie wiadomo jakiej wiedzy żeby haftowała.A tak w ogóle to sądzę że jesteś nie w humorze, sądząc po Twojej wypowiedzi. No chyba że bycie nie miłą to u Ciebie norma.Pozdrawiam. Małgosia.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
4 rok walczę z hafciarką i rysowaniem wzorów, i szczerze powiem to nic prostego, pozory mylą... sam program do rysowania ( nie mylić z edycją haftów) jest drogi.
nie widziałam hafciarki za 3-5 tyś, maszyno-hafciarki owszem, opinie różne. mam osobno hafciarkę i maszynę i taki układ szczerze polecam. ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Bardzo dziękuję za odpowiedź ( podpowiedź). Że rysowanie wzorów nie jest czymś prostym ,to ja sobie świetnie zdaję sprawę. Myślę że wystarczą te które są w zestawie - ponad 300 plus 4000 od sprzedawcy. Taka hafciarka na moje potrzeby domowe to np. Brotcher ok. 2500zł + 500zł.program . Najpierw myślałam o maszyno-hafciarce brothera ale ma mało ściegów ozdobnych- patrz maszyny janome. Dlatego teraz zastanawiam się nad maszyną janome -ładniejsze i więcej ściegów ozdobnych , a do tego tańsze stopki.Natomiast hafciareczka brother - podobno ma ładniejszy haft.Małgosia
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
ja szyłam i na Elnie i na Janome i na Brotherze ,jeśli kupisz maszynę /z tych marek/ w wersji ponadpodstawowej ,to z każdej będziesz zadowolona ,nie wnikam w szczegóły wyposażenia ale jeśli chodzi o jakość szycia ,to dla mnie są idealne ,wszystkie trzy ,serwisu nie znam bo nie korzystałam a trochę już szyję ,
no nie wiem co tu jeszcze dodać , ![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Małgosiu, hafciarka to urządzenie skomputeryzowane i owszem, haftuje od razu - ale to, co ma od razu w momencie sprzedaży zaprogramowane w pamięci. Jeśli ograniczysz się do tych motywów - to masz szczęście... Gdybyś jednak miała ochotę wyhaftować motyw wg własnego widzimisię - sprawa nie jest już taka prosta.
Wiesz, jest tu na forum taki wątek - jakie maszyny mamy... I tam forumowicze powpisywali, czym dysponują. Skoro nikt ci nie odpowiada - to znaczy że albo nie ma maszyny, o którą pytasz, albo nie chce ci odpowiedzieć, albo nie ma czasu tu zaglądać. Jeśli uważasz, że musisz, koniecznie musisz mieć czyjąś opinię - to przejrzyj wątek, o którym piszę wyżej, odszukaj posiadacza konkretnej maszyny i napisz do niego na priv. I tak żeby zaspokoić moją ciekawość - czymże szanowną panią uraziłam??? Nie pisać nic - źle, pisać co się myśli - jeszcze gorzej... Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.