Wersja do druku

29 stron: « < 14 15 16 17 18 19 20 > »

Krawiec-Filozof
Na tym forum mamy taki niepisany obyczaj, że uwagi krytyczne dotyczą staranności i technicznych stron szycia, natomiast gusta nie są NIGDY oceniane.
W tych kwestiach raczej wolimy powstrzymać się od komentarza, jeżeli podobają się nam fasony i style całkiem inne.
A cóż to niby takiego - ta świeżość? Portki z krokiem w kolanach? Odkryte pępki? Przykuse i przyciasne koszule? Biodrówki odsłaniające stringi?
Jeden lubi lody, a drugi owłosione łydki. I tak jest git! Jego sprawa! Vive la difference!

https://www.facebook.com/Zibiasz
Mistrzyni Krawiectwa
Najgenialniejszy jest dla Wirydiany - zgodnie z jej dwoma wypowiedziami - "nabyty" t-shirt z napisem. Niech żyje designerstwo i świeżość! /bo świeża jest chyba tylko treść napisu, nie sam t-shirt.../.

Resztę już napisaliście :-)

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Stara Gwardia
No to się tu dzieje:boisie: Tak czytam i nie wiem co mam napisać. TRAUTA, ROJKOWA, NITECZKA, ZIBIASZ I ANIA- jesteście kochani i DZIĘKUJĘ WAM!!!!:buzki:
Wirydiana- krytykę przyjmuję, Twoje prace z chęcią pooglądam- może coś podpatrzę. A u mnie szczerze powiedziawszy są pokazane ciuchy głównie z przed x lat, zwłaszcza te pierwsze- więc trudno oczekiwać od nich jakichkolwiek powiewów, no chyba że proszku do prania...:jezyk_oko:
A co noszę na co dzień to zupełnie inna bajka.

--- Ostatnio edytowane 2015-04-09 16:57:51 przez mmstycha ---
Mmstycha, no nie mów że biegasz z pempkieeem na wierchuuu????? ;)
Pępek to bajka ....gorsze inne rzeczy haha...Wolność Tomku w swoim domku....:rotfl::rotfl:

A tak poważnie, to miło i ciepło się robi na serduchu jak tylu ludzi za człowiekiem staje:buzki::buzki:

--- Ostatnio edytowane 2015-04-09 18:07:17 przez mmstycha ---
Tak trzymać mmstycha :) Ale jakoś naszego tchnienia świeżości nie widać... Czyżby było tak ulotne? Nie chcę Was martwić, ale coś czuję, że nie zobaczymy tego fresh-look`u... A tak liczyłam na inspiracje z wielkiego świata mody :bezradny: No cóż, nie będziemy glamour :beczy:
Stara Gwardia
Taki zestaw wczoraj powstał dla szwagierki, w ramach testowania Zochy mojej. Zdjęcie koszmarne, wiem. :bezradny:
Ale ogólny zarys widać:jezyk_oko: . I te rzeczy dopiero co wywrócone na prawa stronę to pokręcone, napuszone i sterczące.Przed wygładzaniem końcowym.
Jedno powiem- na takie szycie nie ma to jak przemysłówka, idzie jak marzenie. Tera se mogem szyć torbusie i inne grube rzeczy:D Będę testować po kolei:) Bez obaw, że flaki wypruję tak jak z domowych maszyn.

I nie przestawiłam się na torebki, żeby nie było:jezyk_oko: Ciuchy też szyję, ale ostatnio więcej przeróbek, to nie ma co pokazywać.

--- Ostatnio edytowane 2015-04-17 13:03:15 przez mmstycha ---

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Stara Gwardia
no i super! :) dla mnie najfajniejsze było to, że minął mi strach przed najgrubszymi miejscami (gdzie wcześniej przeważnie łamałam igłę albo materiał stał w miejscu). Fajne torby a maszyna podobna z wyglądu do mojej juki :D
Ja najbardziej się cieszę na te kurtki zimowe, bo te kaptury z futerkiem to naprawdę koszmar był dla mojego łucznika. No i normalne wreszcie, bez kręcenia kołem i pomagania maszynie, skracanie dżinsów, a dla siebie prawie z każdym zakupem muszę skrócić.
Muszę sobie pozamawiać to co potrzebne i śmigam:D

29 stron: « < 14 15 16 17 18 19 20 > »

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.