Wersja do druku

29 stron: « < 11 12 13 14 15 16 17 > »

Stara Gwardia
no poka poka tą kurtkę :D
"Jutro" jest dzisiaj wreszcie:jezyk_oko: WRESZCIE uszyta. Kurtka z resztek w większości.
I moje "międzyczasie" na odstresowanie (z szyciem ma tyle wspólnego, że na płótnie:jezyk_oko: )Taki trochę niewypalik, ale co tam.

--- Ostatnio edytowane 2015-03-25 10:59:12 przez mmstycha ---

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Świeżynek
Jaki"niewypalik"???:okok:
Ale masz talent dziewczyno! Tak namalować! Wow!!!
Obrazeczek cudo, taki nastrojowy i bardzo realistyczny.Chylę czoła.
Kurteczka zajefajna:)Pociecha pewnie wniebowzięta.
Wioletta
Ps. masz jeszcze jakieś obrazy do pokazania? Jak tak to pokaż,pokaż,pokaż!!!:D
Stara Gwardia
Kurteczka super, a obrazek...no zatkało! Pięknie, nowe talenty się na krawieckim forum ujawniają :oklasky::okok:
No, Mmstycho... Co Ci powiem , to Ci powiem, ale Ci powiem - masz rękę do malowania! Oko też, ale jednak najważniejsza jest ręka! Wyczuwa się z tego obrazka swobodę pociągnięć, a nie mozolne cyzelowanie.
Słowem - widzisz Świat w sposób spontaniczny, impresyjny.
Troszkę Ci jeszcze ciąży tzw. "horror vacui", czyli lęk przed pustą przestrzenią, ale w malarstwie olejnym tak to już jest, że całe podobrazie domaga się wypełnienia. W przeciwieństwie do akwareli laserunkowej, pełnej niedopowiedzeń, mgieł, zanikania...
Mnie to właśnie urzeka w japońskim stylu haboku, że jest mgnieniem, chwilową wizją, powidokiem, który wrażliwe dusze potrafią przekazać innym w charakterze malunku. A powodów do zachwytu Świat daje nam mnóstwo na co dzień, trzeba tylko umieć patrzeć...:)
Jeśli jeszcze coś zmalowałaś - pokaż koniecznie!
Może nawet założymy jakiś wątek z naszymi forumowymi popełnieniami graficzno-malarskimi?:)
https://www.facebook.com/Zibiasz
Stara Gwardia
Mmm...uuuuuu...ummmm...to ja się wstydzę, że aż tak niedociągać nie umiem.
Mmstycho-super.
Kurtka też świetna.
Stara Gwardia
Dziękuję Wam bardzo!
A pokażę co zmalowałam z synem (wspólne dzieła,dlatego takie niewymiarowe..w końcu dziecko malowało:) ) na konkursie w szkole, kiedyś parę lat wstecz: Szary papier pakowny + kredy do tablicy i kawałek węgielka. Na kolana ludzie i do dzieła!Strasznie się to ścierało i kurzyło, opaciałam się jak świ... pewne zwierzę, ale jaka była zabawa:D Patrzcie jaka posadzka zawalona kurzem i pyłem z kredy:D

Może nawet założymy jakiś wątek z naszymi forumowymi popełnieniami graficzno-malarskimi?:)

Zakładajmy! Ludziska mają różne inne "popełnienia" oprócz szycia- może się pochwalą. A koncepcja "niewypałka" była inna, ale w trakcie ją diabli wzięli i wyszło co wyszło. To są akryle na płótnie. Testowałam nowe pindzelki:) . Bazgrać lubię, baaardzo. Ale nie ludzi. Nie uczyłam się tego i nie będę, bo za stara jestem. I mieszam wszystkie możliwe farby ze sobą dopóki nie wybuchną.:jezyk_oko:

A żeby nie było, to szyłam też ostatnio. Tylko nie ma kto zdjęć zrobić:yyyy:

--- Ostatnio edytowane 2015-03-25 16:34:10 przez mmstycha ---

--- Ostatnio edytowane 2015-03-25 20:02:21 przez mmstycha ---
MAmucisko jest kochane!
Kurtałka pozazdroscić.
Ale na zimę to już patrzeć nie mogę mimo, że masz talenta rozwiniętego :)Już mam dość zimy, wiosno gdzie jesteś? :beczy:U mnie jeszcze sikorki jedzą kulki i słoninkę.

--- Ostatnio edytowane 2015-03-25 16:35:53 przez Niteczka82 ---
No to jesień. I takie kwiatki napaćkane, koszmarki, bez ładu i składu - musiałam plamę zamalować :D:jezyk_oko: Tyle na razie, bo więcej nie mam w komputrze (... no jeden jeszcze, ale też czarno biało szary)
Strasznie niewyraźne te zdjęcia.

Naprawiony obrazek, wymieniam fotkę.

--- Ostatnio edytowane 2015-03-28 12:23:16 przez mmstycha ---

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!

29 stron: « < 11 12 13 14 15 16 17 > »

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.