Mistrz Krawiectwa
![]() |
|
Dzięki za uznanie, tak się złożyło nietypowo, że rzeczywiście jestem fanem sukienek. Kiedy szyję żakiecik lub spódniczkę to jest tak jakoś normalnie, ale kiedy dostaję zlecenie na uszycie sukienki to wkładam w to dużo więcej serca, nie umiem tego wyradzić, ale to jest coś na pograniczu szycia artystycznego, coś jakbym malował obraz. Może jest to trochę górnolotnie powiedziane, ale sukienki "I`s my love".
I dlatego nie mogę się powstrzymać od pokazania sukni ślubnej, którą szyłem ostatnio. Ale tu muszę dodać, że wspólnie z koleżanką z pracowni. Jak Wam się podoba ? |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Śliczna.
Szkoda,że tylko jedno zdjęcie. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
No proszę i śliczna sukienka ślubna
![]() ciekawa jestem detali, te kwiaty też sam robiłeś? |
|
Świeżynek
![]() |
|
śliczna
|
|
Administrator
![]() |
|
Wojtku sukienki z drugiej serii także zachwycają ale mnie najbardziej podoba się ta brązowa - wspaniały krój, minimalistyczny. Coś pięknego, marze o takiej...
Suknia ślubna prześliczna, nie masz więcej zdjęć?? Dekolt zachwyca ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Witam wszystkich
Czy ktoś z Was potrafi uszyć etui na laptop. Posiadam własny projekt, ale jest to jedynie zdjęcie i pomysł. Domyślać się tylko mogę ze to krawcowi nie wystarczy?! lecz nie wiem tego na pewno. Wdzięczna byłabym za odpowiedź. pozdrawiam wszystkich utalentowanych ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Witaj ![]() ![]() Chyba że to jakieś czary, mary .Lub bardzo wymyślny projekt z materiału nie do przeszycia . ________________________________________________________
"Nadzieja ma skrzydła ,przysiada w duszy i śpiewa pieśń bez słów " |
|
Świeżynek
![]() |
|
--- Ostatnio edytowane 2009-12-16 20:00:58 przez hannag ---
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Troszeczkę nie w tym miejscu się rozpisujemy ,mam nadzieję że Susanna przeniesie ten wątek .Bo to cudowna kraina Wojtka ![]() A wracając do torby (pokrowca).Tkanina len ,bardzo grubo tkany ,oczywiście do kupienia .Tkanina wewnętrzna myślę jeśli nie bawełna to może to być polar lub coś milusiego ,aby zamortyzować wstrząsy.Lub wkład taki .Zapinana na rzep .Ot wszystko . Wzór bardzo prosty ,bez czary, mary ![]() Jeśli nie u nas to .Zaprzyjaźniona krawcowa na pewno nie powinna mieć z tym problemu ![]() ________________________________________________________
"Nadzieja ma skrzydła ,przysiada w duszy i śpiewa pieśń bez słów " |
|
Mistrz Krawiectwa
![]() |
|
Cieszę się, że moje "wyroby" podobają się , staram się aby moje sukienki sprawiały radość właścicielkom.
Uszyłem ostatnio tzw. małą czarną, która powinna być w szafie każdej pani. Żałuję, że niektóre moje kreacje były fotografowane tylko raz, będę się starał, by zrobić kilka ujęć. Aha, dołączę jeszcze fotkę takiej prostej sukieneczki "na codzień", bardzo mi się ona podoba. Te dwie sukienki są zrobione wyłącznie przeze mnie tj. krój, szycie , wykończenie, bo niektóre inne kiecki to praca zespołowa z koleżankami z pracowni. --- Ostatnio edytowane 2009-12-20 09:42:09 przez Wojtek --- |
Wątek jest zablokowany.