37 stron: « < 21 22 23 24 25 26 27 > »
Stara Gwardia
![]() |
|
Jak mam w pakiecie z maszyną to założę, a jak nie to muszę na zakupy się wybrać ![]() ![]() ________________________________________________________
Praca rozumna i wytrwała, która nie myśli o zbieraniu owoców w tydzień po siewie, nad przepaściami przerzuca mosty. B. Prus |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Witajcie ![]() Mam problem przy szyciu fartuszka, a konkretnie z marszczeniem się materiału, po bokach i dołu ![]() ________________________________________________________
Praca rozumna i wytrwała, która nie myśli o zbieraniu owoców w tydzień po siewie, nad przepaściami przerzuca mosty. B. Prus |
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
marszczy sie,bo pewnie lekko pociagasz lamowke a ona jest ze skosa ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
O tym nie pomyślałam, wyrównuję sobie do krawędzi bo nie używam szpilek, dzięki Roksanitko, spróbuję trzymać ręce przy sobie ![]() ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Jesteś pewna, ze dasz radę
![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Moim amatorskim okiem widzę lamówkę krojoną prosto (zdjęcie 1. od prawej) - nie ze skosu. I tak sobie myślę, że to dlatego wywija się róg. A poza tym bardzo ładnie wszyta lamówka.
![]() Fides |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
evcia1 mam jeszcze stopy ![]() ![]() Fides, jestem niezadowolona z wszycia ![]() ![]() ![]() lamówkę brałam jaka była, nie wiem czy te PAnie w pasmanteryjnym odróżniają rodzaje, bo nie pytały jaką dać. Ale zapytam następnym razem. pozdrawiam --- Ostatnio edytowane 2014-01-29 18:09:51 przez Niteczka82 --- ________________________________________________________
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Ja też widzę od razu nitki tkaniny prostopadłe do krawędzi, co sugeruje raczej ciętą prosto... ![]() ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
A to przypadkiem nie jest lamówka elastyczna, czyli tzw. łamana?
Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Albo lamówka "prosta" albo naciągasz lekko przy szyciu.Nie próbowałaś zaprząc do pracy stopki do lamówki? Wg.mnie byłoby łatwiej. ________________________________________________________
"W żadnym wieku nie powinieneś się wstydzić tego, czego nie wiesz, ponieważ zamiłowanie do nauk i zajmowanie się nimi nie ogranicza się do czasów szkolnych, lecz kończy się z życiem." (Szymon Marycki,1551) |
37 stron: « < 21 22 23 24 25 26 27 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.