37 stron: « < 18 19 20 21 22 23 24 > »
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Jakimś ściegiem z górnym przeplotem... Tylko czy twój owerlok ma takie - to w zasadzie powinna być renderka. Ewentualnie mogłabyś szyć ściegiem drabinkowym, ale odwracając kocyk. Tak, żeby szyć po stronie polarowej, a przeplot ściegu drabinkowego nakrywałby wtedy łączenie materiałów. Musiałabyś dokładnie sfastrygować obie warstwy dokładnie na linii przyszłego szwu. Albo wstępnie zszyć je maszyną ściegiem prostym.
Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Świeżynek
![]() |
|
Dzień dobry, przepraszam, że tutaj, nie wiem czy dobrze..., ale mam pytanie jaką maszynę i w jakiej rozsądnej cenie trzeba kupić żeby zająć się zarobkowo szyciem chałupniczym?
|
|
Szpec od maszyn
![]() |
|
Na tak postawione pytanie można było odpowiedzieć jakieś 40 lat temu, gdy w dyspozycji było 5 tkanin na krzyż i kilka maszyn. Obecnie w pierwszej kolejności musimy wiedzieć co mamy szyć, z jakich materiałów i w jakiej ilości. Dopiero mając te wiadomości dobieramy do nich maszyny (przeważnie kilka).
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Witam
![]() Uwielbiam szyć i chciałabym zacząć od czegoś prostego ( chodzi mi o ubranie) Jak myslicie co by to mogło być ? |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Witam chciała bym odkupić pedał do owerlocka Arka Radom. Jeżeli ktoś ma używany do od sprzedania to proszę o kontakt pozdrawiam
|
|
Szpec od maszyn
![]() |
|
Taki zakup ma sens jeżeli jest okazyjny. Najlepszym wyjściem jest zakup standardowego pedału(regulatora) U 118 i przepięcie wtyczek aby go podłączyć. Regulator U 118 w sklepach stacjonarnych można zakupić za ok.60zł, można też kupić używany jeżeli zakup plus przesyłka nie przekroczą 30 zł.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Moze zacznij od prostej spodnicy w gumke albo koszulki o prostym kroju?
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Znalazlam swietne video po angielsku, pokazuja rozne techniki szycia dla poczatkujacych i nie tylko.
http://www.youtube.com/user/FashionSewingBlogTV?feature=mhee |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
znaczy aplikacje? czy łapką wyszyć, wyhaftować?
jak aplikacje to albo fajnie wygląda imitacja sciegu blanket na maszynie albo gęsty zygzak. załączam małą aplikację z gęstym zygzakiem, o takie coś Ci chodzi? jak wyhaftować pełne koła to najpewniej ścieg satynowy będzie ładnie wyglądał (mordowałam się z muliną, stanowczo ładniejszy efekt dają nici do haftu maszynowego, krótkie ściegi) |
|
Świeżynek
![]() |
|
Witam!
Jestem nowa na forum, choć szycie nie jest mi całkowicie obce. Mam jednak pytanie dotyczące doboru igieł o maszyny. Kilka dni temu kupiłam maszynę singer 4210, "zabawę" z nią zaczęłam od dokładnego przeczytania instrukcji obsługi i wszelkich zaleceń. Przeczytałam, że powinno się korzystać TYLKO I WYŁĄCZNIE z oryginalnych igieł singer. I tutaj pojawia się moje pytanie, prawda to czy marketing? zwykłe igły z pasmanterii dadzą radę? pozdrawiam Joanna |
37 stron: « < 18 19 20 21 22 23 24 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.