Stara Gwardia
![]() |
|
Witam
Przez zupełny przypadek trafiłam na to forum i bardzo, ale to bardzo mi się spodobało, więc postanowiłam dołączyć do grona pasjonatek szycia. Może kilka słów o mnie. Jestem krawcową od ...dziestu lat ale niestety nie pracuję w tym zawodzie, lecz szycia nigdy nie porzuciłam. W trudnych chwilach mojego życia pozwalało mi związać koniec z końcem, a od dobrych kilku lat jest moim lekiem na wszystkie smutki, choć braki czasowe spowolniły tok mojego szycia. Prace które pozwoliłam sobie obejrzeć są bardzo piękne, tak więc i ja chciałabym coś od siebie pokazać. Mam nadzieje że i moje prace spodobają się wam. ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Witaj Maxii wśród pasjonatek szycia ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Ale praca. O jak bym chciała mieć tyle cierpliwości. Żeby osiągnąć taki efekt, trzeba się narobić. Świetny. ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Maxi świetnie szyjesz!Witaj w naszym szyciowym świecie!!!Pokaż więcej prac!!!
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
ooo Maxii ![]() ![]() gratuluję i chylę czoła ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dziewczyny bardzo wam dziękuję za tak milusie przyjecie i pochwały dla moich prac.
A oto sukienka mojej córki na studniówkę (czarna)i na jedno z wesel (lila). Modelką jest moja córcia i niestety jest ode mnie wyższa wiec czasem rękawy w żakietach są dećko krótkie (za to sorki, ale nie posiadam manekina). ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Witaj Maxi
![]() ![]() ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
fajne te sukieneczki..
|
|
Mistrz Krawiectwa
![]() |
|
Witaj Maxii, pomimo, że póżna pora musiałem się zalogować, aby pochwalić Cię za przepiękne ubiory , jakie zaprezentowałaś. Widać profesjonalną rękę dobrej krawcowej. Ja to zawsze mówię, że z szyciem jest jak z jazdą na rowerze, jak się człowiek raz nauczy, to będzie zawsze umiał, nawet po dłużej przerwie.
Podoba mi się i żakiecik i ta spódniczka z falującym dołem, wiem że jest trudna do uszycia, bo szyłem podobne. Ale najbardziej przypadła mi do gustu ta lilowa sukieneczka, i ten kopertowy krój, i fantastyczny przodzik, bardzo pomysłowy i efektowny. Czarna sukieneczka też śliczna. Prosimy o wiecej !! Fajnie ,że dołączyłaś do nas ! Pozdrawiam serdecznie..... |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Wielkie dzięki Wojtku. ![]() Teraz przedstawię moje dwie perełki. Perełki dlatego, że przez trzy lata "czaiłam" się aby uszyć najpierw czerwoną, a po roku czarną. Nigdy nie szyłam kurtek zwłaszcza z flauszu. Ale z fasonu i efektu jestem bardzo zadowolona. ________________________________________________________
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.