22 strony: « < 3 4 5 6 7 8 9 > »
Stara Gwardia
![]() |
|
To w razie czego, jakbym długo tu nie odwiedzała Was, to wiedzcie, ze ktoś mną się zajął ![]() ________________________________________________________
Praca rozumna i wytrwała, która nie myśli o zbieraniu owoców w tydzień po siewie, nad przepaściami przerzuca mosty. B. Prus |
|
Stara Gwardia
|
|
Nie ma sensu dyskutować na ten temat. My Polacy jesteśmy tacy, że lubimy budzić się z ręką w nocniku.
Bagatelizujemy wszystko co nie idzie w parze z modą. ________________________________________________________
Mowa szczera trwa wiecznie,
lecz fałszywa tylko chwilę. -Salomon- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
mamamarta własnie tak jest ![]() ________________________________________________________
Praca rozumna i wytrwała, która nie myśli o zbieraniu owoców w tydzień po siewie, nad przepaściami przerzuca mosty. B. Prus |
|
Stara Gwardia
|
|
Dziwny punkt widzenia. Moja mama nie uczyła mnie nakładania prezerwatywy ani ja swoich dzieci tego nie uczyłam. Pomimo to nie urodziłam niechcianego dziecka w wieku 15 lat ani moja trójka dzieci (21,26,33 lata) nie miały takich problemów. Uświadamianie polega na świadomym podjęciu współżycia z osobą tego godną a nie na technice zapobiegania ciąży.
Sloganami nikt nie rzuca. Martwimy się tylko o nasze dzieci i wnuki. Na pewno są tacy, którym nie zależy na tym czego będą uczyć panie nasze dzieci w przedszkolu i szkole. Jednak są tacy jak ja, Niteczka i inni, którym BARDZO na tym zależy. ________________________________________________________
Mowa szczera trwa wiecznie,
lecz fałszywa tylko chwilę. -Salomon- |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
A mnie martwi to, że ludzie boja się o to, czego będą uczyły panie w przedszkolu i szkole - tak jakby oni sami, czyli rodzice, byli tylko od tego, żeby kupić dzieciom najnowszy sprzęt elektroniczny czy inne gadżety. Tylko po to, żeby mieć od dzieci spokój. A oczy na świat dookoła mają dzieciom otwierać "panie".
Coraz częściej słyszy się opinie, że szkoła ma nauczyć przechodzenia przez jezdnię, przedszkole - wiązania butów i czytania, ludzie mają olbrzymie pretensje, że ich dzieci nie potrafią tego czy owego - bo panie w szkole czy przedszkolu tego czy tamtego nie nauczyły. Spędzajmy więcej czasu z własnymi dziećmi, uczmy ich świata, pokazujmy i tłumaczmy go, przyswójmy sobie, że to MY, RODZICE i DZIADKOWIE jesteśmy od wdrażania dzieciom światopoglądu i pokazywania, jak żyć. Wtedy żadne programy ani plany nie będą nam zagrażały. Nam ani naszym dzieciom i wnukom. Ale - jeśli popołudniami kombinuje się tylko, jak mieć więcej czasu dla siebie - no to potem można się bać gender czy szwender. Dobrze "ustawionemu" dziecku żadne przebieranki w głowie nie przewrócą. Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Mnie na przykład bardziej niż gender dziwi i martwi, że dziewczynka w czwartej klasie, już po pierwszej komunii, zapisana do Marianek, nie wie co to wierzenia pogańskie i pogaństwo jako takie...
Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
No to i ja swoje trzy grosze dorzucę;
według mnie to rozpaczliwe podrygi Kościoła, aby zdobyć nie tyle wiernych, co uczestniczących w nabożeństwach i dających na tacę. W ostatnich czasach ludzie odwracają się masowo od Kościoła, ponieważ zauważają, jak chorą jest instytucją. I doszło do rozdzielenia kwestii wiary od chodzenia do kościółka w niedzielę. Kłócę się od dzieciństwa z instytucją Kościoła, bo to jest azyl dla leni i pasibrzuchów, a z wiarą ma coraz mniej wspólnego. Teraz znaleźli sobie nowy sposób, żeby podzielić społeczeństwo i w ten sposób sprawić, aby pod naciskiem opinii społeczności (głownie chodzi o małe miejscowości) przymusić nawet niewierzących do chodzenia na msze. Cały szum jest według mnie niezdrowy i wręcz głupi. Nie tędy droga. Nigdy nie szedłem drogą wskazywaną przez Kościół, a jednak wyrosłem na uczciwego i chyba dobrego człowieka. Kiedy popatrzę na większość z tych, którzy latają na sumę i pac! na kolana, i mają pełne gęby miłosierdzia, a nie zawahają się przed zaszkodzeniem innemu tylko dlatego, że nie wierzy w te bałachy - no przepraszam! Uważam siebie za człowieka dużo bardziej miłosiernego... ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
22 strony: « < 3 4 5 6 7 8 9 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.