Wersja do druku

22 strony: « < 6 7 8 9 10 11 12 > »

Krawiec-Filozof
Rzemiechą i praktykiem.
Ale dziękuję za takie uznanie. :)
https://www.facebook.com/Zibiasz
Stara Gwardia
agaffek, PaniRudyKot, przepraszam bardzo ale nie spodziewałam się po Was takiej arogancji i nieposzanowania.Jeżeli Was temat drazni,to zawsze mozna ominąc watek, PaniRudyKot to już z pemedytacją postępujesz. Dobre maniery gdzies sie podziały. Pisze to na spokojnie, dlaczego Sus ma usunąć ten wątek,czy nafuczeć na nas? To pogaduchy przy kawie w koncu, chyba ze w regulaminie czegos nie doczytałam to przepraszam. Jakos nie zauwazyłam zeby ktos z wypowiadających za przysłowiowe łby sie wziął. agaffek boi sie ze ją ktoś ofuka wirtualnie, to nie boli, wezmę wszystko na siebie. spokojnie.
Niteczko. Kiedy pisałam o żrących się , nawet przez myśl mi nie przeszło o wypowiadających się na forum. Myślałam o politykach i dziennikarzach podsycających atmosferę. Jeśli wzięłaś to do siebie : bardzo przepraszam.
Każdy , oczywiście , może dyskutować o czym chce ale wiem z dużego doświadczenia , że tam gdzie wchodzi polityka, religia czy światopogląd robi się bardzo duszna atmosfera. O gender nie będę się wypowiadać, gdyż znów jest to w Polsce temat zastępczy a widok rozemocjonowanych , z niezdrowymi wypiekami na twarzy, polityków nie robi dobrego wrażenia ani na mnie ani w świecie. Mieszkam w Polsce , tu się urodziłam i żal mi kraju , którego tak wielu nie szanuje i robi z niego pośmiewisko. A jest piękny!
Jeszcze raz przepraszam, jeśli Ciebie uraziłam, ale jeśli jeszcze raz przeczytasz mój wątek , będziesz wiedziała ,że nie miałam na myśli kogokolwiek z forum. To czy Susanna usunie ten wątek czy nie jest mi obojętne, gdyż nie jestem administratorem i nie mam zamiaru o tym decydować. Interesuje mnie szycie i różne jego techniki . Bardzo się cieszę , że znalazłam tu mnóstwo fajnych ludzi, którzy mogą mi podpowiedzieć coś nowego.
Pozdrawiam.
Marta
PaniRudyKocie, czego brakuje w Niemczech, ze robią coś takiego? :
http://www.naszdziennik.pl/swiat/64854,niemcy-nie-chca-gender-w-szkole.html
Temat zastępczy u nich? Przecież mają wszystko, nie musza nic przegłosowywać w sejmie, po prostu się w pore obudzili :)
Obyśmy i my walczyli tak o swoje dzieci
pozdrawiam Alicja
PaniRudyKocie, czego brakuje w Niemczech, ze robią coś takiego? :
http://www.naszdziennik.pl/swiat/64854,niemcy-nie-chca-gender-w-szkole.html
Temat zastępczy u nich? Przecież mają wszystko, nie musza nic przegłosowywać w sejmie, po prostu się w pore obudzili :)
Obyśmy i my walczyli tak o swoje dzieci
pozdrawiam Alicja
Niteczko, podzielam twoje obawy.
Jednak po ostatnim komentarzu mojego wpisu wolę się już nie odzywać.
Za stara już jestem, żeby udowadniać, że nie jestem wielbłądem.

W wielu państwach zachodnich ludzie walczą o swoje dzieci. Tylko my chcemy zbagatelizować sprawę i udowodnić jacy to jesteśmy nowocześni. A ci co się sprzeciwiają postrzegani są jako zacofani dziwacy.
Stara Gwardia
Mamamarto, cieszę sie, że mimo iż Twoje najmłodsze dziecko ma 21 lat i w zasadzie juz wyrosło to nadal interesujesz się tym co nowego wchodzi do Polski i oceniasz czy to dobre bedzie w przyszłosci, czy nie, w koncu masz też wnuki. Jednak niejedna babcia macha na to ręką, bo wnuki mają w końcu mamę i tatę.
Nie zrażaj się i do zobaczenia na innych wątkach, może by tak założyć wątek o kwiatach...:mysli: Tak pięknie mi hipeastrum zakwitło....jest już o muzyce, o zwierzętach :)
Mamamarto, cieszę sie, że mimo iż Twoje najmłodsze dziecko ma 21 lat i w zasadzie juz wyrosło to nadal interesujesz się tym co nowego wchodzi do Polski i oceniasz czy to dobre bedzie w przyszłosci, czy nie, w koncu masz też wnuki. Jednak niejedna babcia macha na to ręką, bo wnuki mają w końcu mamę i tatę.
Nie zrażaj się i do zobaczenia na innych wątkach, może by tak założyć wątek o kwiatach...:mysli: Tak pięknie mi hipeastrum zakwitło....jest już o muzyce, o zwierzętach :)
A u mnie na oknie właśnie przekwita grudzień:D:D:D:D:D:D:D

Dziękuję Niteczko:):buzki:
Mistrzyni Krawiectwa
Chciałam tylko delikatnie wtrącić, że temat gender jest rozdmuchiwany jako temat zastępczy nie przez tych, co w rządzie, sejmie i senacie, a tych co w konfesjonałach i ołtarzach...

Jako temat zastępczy do CZEGO? Wszyscy wiemy, do czego.

Do tego, za co w Irlandii księża po siedemdziesiątce idą do więzienia, a rząd irlandzki wycofał swojego ambasadora w Watykanie. Zresztą - Watykan wkrótce po tym odwołał nuncjusza w Irlandii.

Aha - nie słyszałam treści, ale wiem, że w diecezjach opolskiej i gliwickiej czytany był nie list "z centrali", a specjalnie napisany list /listy?/ biskupów "lokalnych". Ponoć dużo mniej agresywny, znacznie łagodniejszy.

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Stara Gwardia
Chciałam tylko delikatnie wtrącić, że temat gender jest rozdmuchiwany jako temat zastępczy nie przez tych, co w rządzie, sejmie i senacie, a tych co w konfesjonałach i ołtarzach...

Jako temat zastępczy do CZEGO? Wszyscy wiemy, do czego.

Do tego, za co w Irlandii księża po siedemdziesiątce idą do więzienia, a rząd irlandzki wycofał swojego ambasadora w Watykanie. Zresztą - Watykan wkrótce po tym odwołał nuncjusza w Irlandii.

Aha - nie słyszałam treści, ale wiem, że w diecezjach opolskiej i gliwickiej czytany był nie list "z centrali", a specjalnie napisany list /listy?/ biskupów "lokalnych". Ponoć dużo mniej agresywny, znacznie łagodniejszy.

Ania
j
Jestem chrześcijanką ale nie katoliczką. W moim kościele akurat żadnych ogłoszeń ani kazań w tej kwestii się nie wygłasza.
Zatroskana jestem prywatnie, już jako babcia bo dzieci są dorosłe. Tak samo nie podobają mi się dyskusje polityków i duchownych plujących na siebie w zacietrzewieniu.
Ci ludzie nie potrafią merytorycznie i spokojnie ze sobą rozmawiać.
To wszystko nie zwalnia nas od trzymania ręki na pulsie tego, co będzie wpajane naszym dzieciom w przedszkolu i szkole.

--- Ostatnio edytowane 2014-01-11 19:46:13 przez mamamarta ---
Krawiec-Filozof
Według mnie to sami sobie zrobili krecią robotę, bo gdyby nie rozdmuchano tak tego tematu, to większość ludzi nawet by o tym nie wiedziała. A teraz dzieciakom daje się do myślenia: a może ja jednak jestem homo-niewiadomo?
Ja też mam kumpla, z którym po pijaku wyznaliśmy sobie kiedyś miłość, ale to nie znaczy, że od razu musimy ze sobą sypiać. Kochamy się do dziś, ale to miłość braterska, więcej niż przyjaźń. Kościół by z tego zaraz zrobił nie wiem jakie szuru-buru, a to przecież zwyczajna rzecz!
Koleżanki też mogą się kochać i nie znaczy to od razu, że są sodomitkami...

I właściwie moja proponizancja jest taka, żeby odpuścić w ogóle temat, bo on za chwilę zgaśnie śmiercią naturalną. A jeśli zaczniemy się wadzić - o co chyba chodzi właśnie Kościołowi - to do niczego i tak nas to nie doprowadzi. Najwyżej do tego, że będziemy pokłóceni...

Nie dajmy sobą manipulować!
https://www.facebook.com/Zibiasz

22 strony: « < 6 7 8 9 10 11 12 > »

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.