Stara Gwardia
![]() |
|
--- Ostatnio edytowane 2010-05-30 17:10:58 przez malgosia ---
--- Ostatnio edytowane 2010-09-28 00:43:48 przez malgosia --- --- Ostatnio edytowane 2017-04-09 11:32:59 przez malgosia --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Jeszcze pare kostiumow ktore mam pod reka.
Pierwsze 2 zdjecia to sukienka slubna do sztuki "Mamma mia" --- Ostatnio edytowane 2017-04-09 11:34:01 przez malgosia --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Nastepne.
--- Ostatnio edytowane 2017-04-09 11:34:57 przez malgosia --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Jeszcze.
To jest wszystko recznie haftowane. --- Ostatnio edytowane 2017-04-09 11:35:28 przez malgosia --- |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Fajnie, że jest na tym forum ktoś taki jak ty i może nam pokazać "od kuchni" takie stroje.
Byłam nie dawno na musicalu "Wicked" w Londynie. Byłam pod wielkim wrażeniem strojów jakie mieli aktorzy oraz ich ilości w jakie w ciągu jednego spektaklu się przebierali. To musi być ogrom pracy żeby coś takiego przygotować. Dzięki za zdradzenie tajemnicy ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
"Wicked"do Londynu,do Sydney tez robilismy.Widzialas wiec nasza prace.Jesli bedziemy robili powtorki(bo stroje sie niszcza)zrobie zdjecia i wkleje tutaj.
"Wicked"ma piekne stroje i niesamowicie pracochlonne. Mysle,ze beda powtorki,chociaz Wicked juz dosyc dlugo idzie. Wicked idzie w wielu punktach.Chyba mamy 8 punktow.Niepamietam dokladnie. Jak na razie to dluzej idzie "Mamma mia". Jeszcze dluzej idzie "Lion King".Bardzo dlugo szla"Piekna i bestia"-Miala piekne stroje. Pozdrawiam. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Czesto zastanawiam sie,czy w Polsce sa fachowe ksiazki krawieckie,ktore pokazuja jak co zrobic.
Jakie sa ciekawe polskie czasopisma krawieckie.Mam takie wrazenie,ze my fachu uczymy sie za granicami.Jestesmy bardzo dobrymi fachowcami i odpowiedzialnymi pracownikami.Jestesmy za granicami wprost wykorzystywani.Brak nam w polsce fachowych szczegolowych podrecznikow.Brak nam dodatkow krawieckich.Moze mi sie tylko wydaje.Zbyt dlugo jestem poza Polska. Chcialabym aby w Polsce byla tak jak tutaj.Jest centrum krawieckie na Manhattanie w NY.Dostanie sie tam wszystko,materialy,dodatki,maszyny,czesci do maszyn,i wszystko co jest zwiazane z szyciem. Wiele mozna by bylo o tym pisac. A o ksiazkach?Jest ich mnostwo. Pozdrawiam. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Małgosiu, dzięki z Twoją historię - ale masz niepowtarzalną okazję od życia, co za szkoła krawiectwa! ![]() ________________________________________________________
Szyję sobie hobbystycznie. ![]() |
|
Niespodzianka
![]() |
|
...nie było mnie na forum wieki, ale nadrobię zaległości i co nieco opiszę w swoim wątku"CIEKAWOSTKI"
Witaj Małgosiu ...troszkę Ci zazdroszczę tego magicznego miejsca- to nic, że pot po tyłku leci, to nic,że nie doceniają inni- najważniejsze jest,że Ty uczysz się krawiectwa/przez duze K/ i TO ARTYSTYCZNEGO-i tego Ci zazdroszczę Choć w tym zawodzie jestem ponad 20lat, to zawsze mnie kręciły stroje sceniczne I ja głupi nie przyjąłem oferty pracy w teatrze-cóż byłem młodym niedoswiadczonym młokosem. Gosiu niezmiernie jestem rad kiedy, to wklejasz swoje fotki, rzeczy wykonanych tam na obczyźnie. Powiem, że w małych miastach nie ma żadnych sklepów, gdzie były by dosłownie wszystkie rzeczy związane z KRAWIECTWEM. Natomiast jakis czas temu, gdy byłem w Szkocji/Glasgow/ był nie jeden shop, gdzie mozna było kupić dosłownie wszystko to, co związane z krawiectwem. Nie mogę doczekać się następnych rzeczy z TWOJEJ strony. POZDRAWIAM ________________________________________________________
Artur
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Malgosiu,bardzo efektowne prace, podziwiam i pozdrawiam.
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.