Stara Gwardia
![]() |
|
Chcę kupić owerlok ,ale nie wiem jaki.Budżet niestety mam bardzo ograniczony i do mojego niewielkiego użytku domowego przydałby się niedrogi ,ale dobry ,nawet używany.Nie wiem czy zdecydować się na Lucznika czy Singera.Na początku myślałam o singerze ,bo jestem zadowolona z Heavy Duty ,ale z opisu Łucznika 620 wynika ,że na moje potrzeby wystarczyłby,tylko czy jest dobry?
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
mam taki http://www.galerialucznik.pl/pl/p/UltraLock-720-D4-prezent-i-wysylka-gratis/26
nawlekanie nici ok, szyje szybko i póki co jest rewelacja ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Nad tym też myślałam.Luczniki są trochę lżejsze od singerów,czy nie 'skaczą' po stole?
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Singer 14sh754 waga 6,2 kg (według specyfikacji na końcu instrukcji)
Łucznik 720 waga 6,7 kg (informacja z ze strony Łucznika) U mnie owerlok (754) stoi na stabilnym stole, ma nóżki-przyssawki, nie skacze, nie ucieka. Fides --- Ostatnio edytowane 2015-04-15 21:34:50 przez Fides --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Fides, ja mam Singer 14T968DC. Niby ma jakieś przyssawki, waży 8.3 kg, a postawiona na stole podczas szycia skacze, jakby się czkawki nabawiła.w takim stopniu, że mi się trzymak na szpulki rozkręcił i ustawienia też muszę pilnować ;/.
Boję się, że mi się cały w koñcu rozkręci w środku. co robić, jak przyssawać do stołu?? Myślałam nad zakupem podkładki gumowej albo z korka. Masz jakąś radè? Przepraszam za podpięcie się pod temat. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
U mnie jeden ze stołów ma blat bardzo gładki - tu maszyna trzyma się bardzo dobrze. A na drugim stole leży cerata (taka na włókninie) tu też się trzyma, obok stoi dość ciężka maszyna, cerata się dzięki temu tandemowi nie przesuwa. Iwi, nie wiem, co możesz zrobić w swoim przypadku, może nóżki przetrzeć, aby były bez kłaczków i kurzu, dopiero wtedy postawić na czymś, do czego będzie miało szansę się przyssać?
Fides PS.Przepraszam za odpowiedź w podpiętym temacie ; -))) |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
łucznik ma przyssawki, ani drgnie, trudno go odczepić ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
To pewnie też byłoby problemem dla mnie
![]() Dzięki , Fides , za odpowiedź. Tula, i na co się zdecydowałaś? |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Sama już nie wiem
![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Iwi, jeszcze chciałam coś dodać - guma mogłaby być rozwiązaniem, odebrałaby wibracje, wytłumiła maszynę, nie wiem jaką podkładkę gumową miałaś dokładnie na myśli, może chodziło Ci o taką z dwóch stron guma? - tak to sobie wyobraziłam. Do niektórych maszyn dodawane są (lub można dokupić) podkładki filcowe (maty) pod maszynę. Czytałam też o matach gumowych do szuflad, też ktoś stosował pod maszynę. A korek? - mata z korka nad gumą ma tę przewagę, że jest naturalna, elastyczna, warto się rozejrzeć, widziałam różnej grubości.
Fides |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.