Wersja do druku

6 stron: < 1 2 3 4 5 6 >

Stara Gwardia
Iwi, takie podkłady są często cięte z metra w sklepach akwarystycznych lub zoologicznych, jest to ogólnodostępne więc nie ma problemu, żeby to znaleźć :) Atak mi teraz przyszło do głowy, że to przecież materiał całkiem podobny do podkładów, które się dane pod panele podłogowe, może w jakimś budowlanym się rozejrzyj :)
hmmmm...popatrze.
Tylko, ze ja w bardzo specjalnym miejscu jestem. Nie wszystko jest tak normalne, jak u nas w Pl.

Tula, nie mam zielonego pojecia. Moze jest ciut wytrzymalszy, ale nie sadze, ze bedziesz go uzywala godzinami (ja, przy pocietym juz materiale uzywam swojego co najwyzej 1-1,5h.

Moj ma napis "professional" , ale sprzedawca nam powiedzial, ze to raczej chwyt marketingowy, bo szycie profesjonalne oznacza, ze bedzie chodzil 8 h/dzien. I maszyna do takiego dlugiego szycia powinna juz byc przemyslowa.
Krawiec-Filozof
Iwi! Zdradź nam wreszcie, jeśli to nie problem, gdzież Ty właściwie zamieszkujesz?
Bo ani tam poczty normalnej ponoć nie ma, ani sklepów, ani w ogóle niczego...:D
Czy tam wójtem jest Kononowicz?:D
https://www.facebook.com/Zibiasz
Stara Gwardia
Iwi! Zdradź nam wreszcie, jeśli to nie problem, gdzież Ty właściwie zamieszkujesz?
Bo ani tam poczty normalnej ponoć nie ma, ani sklepów, ani w ogóle niczego...:D
Czy tam wójtem jest Kononowicz?:D
No pisalam juz gdzies, ze ja w Panamie mieszkam. Jedna wielka dziura. Pelno sklepow dla bogatych, brak uslug na normalnym poziomie i nieraz trzeba sie olatac, aby dobre igly znalezc, nici, materialy...
a niby tu przez kanal wszystko przeplywa...

Dopisalam w profilu, co by nie bylo niedomowien.

--- Ostatnio edytowane 2015-04-20 17:06:06 przez Iwi ---
Krawiec-Filozof
Ojej... To faktycznie kawałek drogi... Ale aż dziwne, że tak tam ciężko z wszystkim, bo niby taki pępek Świata, no nie?:)
Przysłowiowe latynoskie "maniana"?
Za to masz pewnie moskitów ile zapragniesz!:)
https://www.facebook.com/Zibiasz
Stara Gwardia
Ojej... To faktycznie kawałek drogi... Ale aż dziwne, że tak tam ciężko z wszystkim, bo niby taki pępek Świata, no nie?:)
Przysłowiowe latynoskie "maniana"?
Za to masz pewnie moskitów ile zapragniesz!:)
Mam wszystko i "mañana" i komarow w... szedzie, do tego weze , jaszczurki , ropuchy i najgorsze : latynosi/tubylcy.
Ale...de gustibus...

Jesli ktos z was jest fanem telenoweli, to wam powiem, ze te filmy to pikus w porownaniu z rzeczywistoscia.
Stara Gwardia
Ulala, jakie egzotyczne tematy :)
No to masz dziewczyno wesoło :)
Ja postuluję za tym, żebyś utworzyła osobny wątek i tam opisywała swoją rzeczywistość, pewnie z latynoskim temperamentem i fauną masz tam nie lada ubaw :)

--- Ostatnio edytowane 2015-04-20 17:27:19 przez Trauta ---
Stara Gwardia
Ale masz ciepełko przynajmniej, a ja nawet w lecie w skarpetkach śpie:jezyk_oko::D No i też z ciekawością bym poczytała, jak tam życie wygląda, takie zwykłe, codzienne. :tak:

--- Ostatnio edytowane 2015-04-20 17:55:42 przez mmstycha ---
Mmstycha...po dwóch latach tutaj brakuje mi zimna...nawet nie wiesz ileż bym dała aby mòc sié wtulić w coś milutkiego i ciepłego bez dostania uczulenia od potu...
Właśnie zaczéła sié pora deszczowa, 30-35°C i wilgoć 80-90%....
Stara Gwardia
Uuuu... ciepełko z parotą, jak w saunie. No na dłuższa metę też nie fajnie.

6 stron: < 1 2 3 4 5 6 >

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.