Stara Gwardia
|
|
Cześć !
Szukałam czegokolwiek związanego z owym programem na forum, i nie znalazłam. Zatem pozwalam sobie założyć temat. Starałam się ogarnąć jakoś temat sama, ale jest dosyć ciężko - przyznam. Niedawno nabyłam hafciarkę komputerową JANOME MC350E. I o ile ta maszyna, jest posłuszna i intuicyjna, to oprogramowanie które nabyłam już nie bardzo.... Zakupiłam oprogramowanie do edytowania i przerabiania haftów DIGITIZER JR. Niestety po angielsku. Instrukcję obsługi (w pdf) mam po polsku, ale wydaje mi się, że jest zupełnie nieaktualna. Pokazane są okna które w programie nie istnieją. Jestem świadoma tego, iż program Digitizer JR nie pozwala tworzyć haftów, a jedynie przerabiać i edytować. Mój problem to przerobienie jpg na haft. Pracował ktoś w tym programie ? Jeżeli tak, bardzo proszę o pomoc. Będę wdzięczna za każde zdanie. Pozdrawiam Magda. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja mam ten program w wersji MBX, także nie pomogę, ale wszystkie te programy powinny być wersji polskiej (mój jest i niespodziewanie jest bardzo intuicyjny).
Spróbuj zainstalować wersję polską, tutaj Eti pokazuje jak: https://www.youtube.com/watch?v=dk4pbD6OSPs A jeśli Ci się nie uda to dawaj znać będziemy myśleć co dalej. ________________________________________________________
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
a ja mogę pomóc w przeóbce z jpg na haft ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
u mnie spolszczenie kosztuje niestety ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
![]() Jestem Wam tak wdzięczna, że z przyjemnością upiekłabym dla Was pyszne ciasto, i zrobiła kawkę !!!!! Po stokroć dziękuję ! Ikk link od Ciebie jest rewelacyjny, okazało się, że program ma spolszczenie ! chyba poskaczę z radości. ![]() ![]() LaGre z pewnością się odezwę, jeśli nie podołam. Dziękuję ![]() Pozdrawiam i ściskam mocno ! ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Cieszę się, że udało się z polską wersją. W razie problemów pytaj ![]() ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
|
|
Dziękuję Ikk raz jeszcze i po stokroć więcej !!!!! Dziś wyszedł pierwszy jpg w haft zamieniony. Kiedy już program w miarę ogarnęłam, hafciarka zaczęła się buntować i nici urywać co chwilę .... ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Powolutku, spokojnie - coś musiałaś źle założyć, albo nici, albo materiał - jak już się dogadacie to pokazuj co zmalowałyście do spółki ![]() ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
|
|
Ciągle się zapoznaję z hafciarką, idzie mi jakoś wolno, ale idzie.
Pytanie do doświadczonych, czy potrzebuję jakiś specjalnych nici do bębenka, czy mogą to być po prostu nici hafciarskie? Zastanawiałam się, że może mi rwać te nici ciągle właśnie z tego powodu... możliwe ? (pisałam o tym wcześniej) I jeszcze jedno, jak haftować na rozsuwanym polarze ? w żaden sposób nie jestem w stanie naciągnąć materiału w tamborku, przeszkadza mi suwak. Mam dwa podstawowe, A i B. Zastanawiałam się nad tamborkiem C 50 x 50 na wolnym ramieniu, czy on mi pomoże wybrnąć z tejże sytuacji ? Proszę pomóżcie ! Pozdrawiam Magda ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
nici mam specjalne do bębenka, są cieńsze i tylko do tego przeznaczone. ________________________________________________________
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.