Wersja do druku

3 strony: 1 2 3 >

Świeżynek
witam, czy ktoś się orientuje gdzie mogę zareklamować w Polsce overlock Toyoty w ramach 3 letniej gwarancji producenta? Niestety sklep w którym maszyna została zakupiony odcina się od reklamacji i gwarancji, i proponuje zgłosić się do producenta. A ja na karcie gwarancyjnej mam adres w Austrii :stres: Czy ktoś reklamował maszynę Toyoty w Polsce? Jak to wyglądało? Czy uwzględniają 3 lata gwarancji producenta? Gdzie mogę się zgłosić? Maszyna nie działa, nie mam zastępczej, nie wiem co robić:beczy:
Stara Gwardia
Jak dawno kupiłaś maszynę?
Maszyna została zakupiona 17.12.2012roku, także mieści się w 3 letniej gwarancji którą zapewnił producent. Mam na karcie gwarancyjnej 3 lata oraz na samych kartonie od maszyny też jest informacja 3 lata gwarancji, więc skoro producent obiecał to chciałabym skorzystać, ale nie wiem co i jak? :zalamka: jestem trochę załamana
Stara Gwardia
A w warunkach gwarancji co jest napisane? Jeśli będziesz reklamować z tytułu gwarancji, to musisz tam przeczytać, gdzie i na jakich warunkach. Ewentualnie poszukaj jakiegoś serwisu autoryzowanego i tam zadzwoń, może oni Ci coś podpowiedzą...
Problem w tym że wszystkie dokumenty w tym gwarancje nie ma w języku polskim i adres do gwarancji jaki jest podany to Austria, tak jak wcześniej pisałam. Warunki gwarancji spełniam, mam fakturę na maszynę, nie minęło 36 miesięcy, maszyna przez nikogo innego nie była ruszana (naprawiana), a tym bardziej turbowana (niszczona z użyciem siły. Czy znacie jakiś serwis Toyoty w Polsce? Ja znalazłam tylko to http://toyota-szycie.pl/index.html i już do nich napisałam ale cisza i właściwie nie wiem co teraz...:beczy:
Stara Gwardia
To zadzwoń do tego serwisu, jeśli nie odpisują ;)
Napisz wiadomość do Susanny - ona ma Toyotę i wychwala ją pod niebiosa:), może więc ma też jakieś namiary na serwis?
https://www.facebook.com/Zibiasz
Stara Gwardia
Co sie dzieje z maszyna i skad jestes, moge pomoc
Świeżynek
Z maszyną... w sumie wczoraj i rano jeszcze na niej szyłam,i zdjęłam dosłownie na sekundę nogę z pedała i potem już zero reakcji. Naciskam i cisza, kompletna. Myślałam że może prąd mi w domu padł, ale nie lampka się pali (pedał jest połączony z kablem od prądu). Schylam by zobaczyć co się stało i jedyne co zauważam to że pedał jest strasznie ciepły :stres: i wiedziałam że już po moim szyciu a terminy gonią. Wyłączyłam z prądu na cały dzień i z nadzieją czekałam, może wieczorem coś ruszy, ale jednak nie :zalamka: wyłączenie go z prądu niewiele pomogło. Drogi Pavle jeżeli wiesz o co chodzi, to dosłownie błagam o pomoc:prosi:
Świeżynek
Tak a propo dlaczego umywają ręce ? Nie mają takie prawa. Oni Ci sprzedali maszynę i to oni są dla Ciebie gwarantem. Muszą maszynę przyjąć na reklamację a nie że im się nie chce. Od 25 grudnia możesz nawet bezpośrednio do producenta odsyłać towar omijając wszystkich ale jak nie nie chcesz to idziesz do nich i MUSZĄ ją przyjąć.

Zapisz sobie numer rzecznika i przy nich zadzwoń jak coś ;) na pewno wymiękną :)

3 strony: 1 2 3 >

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.