Świeżynek
![]() |
|
Witam wszystkich!
Nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na moje wątpliwości i liczę, że ktoś tutaj mi pomoże. Chcę zakupić generator pary i nie wiem na który mam się zdecydować. Szyję dużo i codziennie używam żelazka, w sumie może jakąś godzinę dziennie, oprócz tego miałoby służyć do domowego użytku. Chciałabym zakupić takie które wytrzyma kilka lat, będzie wygodne w użytkowaniu no i oczywiście dobrze prasowało. Zastanawiam się nad dwoma: http://eti.com.pl/Katalog/Wytwornice-pray-BATTISTELLA/Wytwornica-pary-z-zelazkiem-battistella-vaporbaby-inox.html lub http://www.avans.pl/generatory-pary/generator-pary-philips-gc-9650-80,id-535935?utm_source=Ceneo&utm_medium=cpc&utm_content=839092&utm_campaign=2015-09&utm_term=Generatory-pary&ceneo_spo=true&gclid=CNn_mebW4McCFcsptAod5PMP1A&gclsrc=ds. Philips ma na pierwszy rzut oka lepsze parametry ale czy wytrzyma codzienne zmagania? BATTISTELLA pewnie wytrzyma dłużej, ale waży więcej no i wygląda jak wyciągnięte z babcinej szafy ![]() Dziewczyny proszę piszcie o swoich doświadczeniach i pomóżcie mi podjąć decyzję. Może macie jakieś inne pomysły na dobrą wytwornicę? |
|
Administrator
![]() |
|
Yyy ja jakoś zraziłam się do Philipsa po przeczytaniu aktualizacji recenzji generatora pary, który otrzymała od nich Marchewkowa. Dokładnie po 2 latach padł (gwarancja się skończyła), naprawiać nie warto bo jak przyznał serwis, cena części jest bardzo wysoka, lepiej kupić nowy sprzęt.
Ja używam generatora pary Bosch i póki co (w grudniu będą 3 lata) działa. Nie prasuję aż tak dużo ale jak się nazbiera stos to prasuję przez kilka godzin non stop. Mąż cały czas twierdzi, że nie widzi różnicy pomiędzy tym generatorem a zwykłym żelazkiem - ja widzę. Prasuje się lepiej, łatwiej i szybciej. Ja bym chyba zainwestowała też w dobrą deskę z odsysaczem bo od deski bardzo wiele zależy. Fajnie gdyby wypowiedziały się też osoby które prowadzą swoje zakłady krawieckie i używają takiego sprzętu. ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
nie są babcine
takie podobne mam przy swoim żelazku przemysłowym i oczywiście deskę z odciągiem i wytwornicą pary,na chwilę obecną w ogóle nie narzekam,poza tym że mogłam wziąć z większym zbiornikiem na wodę ale to dużo więcej kasy kosztowało i używam do niego tylko wody destylowanej --- Ostatnio edytowane 2015-09-06 08:35:23 przez roksanitka --- ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Susanna tego się najbardziej obawiam przy Philipsie.zastanawiam się nad deską, ale mam mieszane uczucia cZy naprawdę jej potrzebuję.
Roksanitko czy żelazka przemysłowe są ciężkie? Dobrze się nimi prasuje? |
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
samo żelazko jest ciężkie tak jak kiedyś były ale bardzo fajne,prasuje się rewelacyjnie
ja mam takie http://bellussi.com.pl/product_info.php/info/p1340_STOL-PRASOWALNICZY-COMELUX-MAXI-C.html strona przykładowa,kupowałam gdzie indziej a i do tego zamówiłam sobie rękawnik,bo nie ma go w komplecie --- Ostatnio edytowane 2015-09-06 09:36:07 przez roksanitka --- ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
A myślisz że do prasowania w domu też się sprawdzi?
|
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
jeśli masz taką kwotę do wydani,to czemu ma się nie sprawdzić ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Mam pracownię w domu, więc chciałabym takie które będzie służyło w pracy i po godzinach
![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
A czy któraś z was sporo szyje i ma generator Philipsa? Jestem ciekawa jak z jego trwałością przy intensywnym uzytkowaniu.
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Cześć Agula.Może i ja się wypowiem,gdyż jestem posiadaczką philipsa(starszy model,ale generator).Jestem z philipsa bardzo zadowolona,ale rok temu dostałam od zajączka deskę do prasowania z odsysaniem pary(samą deskę)no i deska miała taki naciąg,że żelazko nie nadążało..Na urodziny zrobiłam sobie prezent i kupiłam żelazko do kompletu z deską comela takie jak ma Roksi.Teraz to dopiero widzę różnicę i jestem mega zadowolona z zakupów~!Jak masz taką kasę na philipsa to szczerze odradzam kup raz a porządnie!To Ci radzi Trinny-zbierak gadzetów krawieckich(philipsik stoi pod stołem i patrzy z zazdrością na comela)
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.