Wersja do druku

3 strony: 1 2 3 >

Świeżynek
Witam wszystkich!
Nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na moje wątpliwości i liczę, że ktoś tutaj mi pomoże. Chcę zakupić generator pary i nie wiem na który mam się zdecydować. Szyję dużo i codziennie używam żelazka, w sumie może jakąś godzinę dziennie, oprócz tego miałoby służyć do domowego użytku. Chciałabym zakupić takie które wytrzyma kilka lat, będzie wygodne w użytkowaniu no i oczywiście dobrze prasowało.
Zastanawiam się nad dwoma: http://eti.com.pl/Katalog/Wytwornice-pray-BATTISTELLA/Wytwornica-pary-z-zelazkiem-battistella-vaporbaby-inox.html lub http://www.avans.pl/generatory-pary/generator-pary-philips-gc-9650-80,id-535935?utm_source=Ceneo&utm_medium=cpc&utm_content=839092&utm_campaign=2015-09&utm_term=Generatory-pary&ceneo_spo=true&gclid=CNn_mebW4McCFcsptAod5PMP1A&gclsrc=ds.
Philips ma na pierwszy rzut oka lepsze parametry ale czy wytrzyma codzienne zmagania? BATTISTELLA pewnie wytrzyma dłużej, ale waży więcej no i wygląda jak wyciągnięte z babcinej szafy :) (wiem, wiem nie to jest najważniejsze)

Dziewczyny proszę piszcie o swoich doświadczeniach i pomóżcie mi podjąć decyzję. Może macie jakieś inne pomysły na dobrą wytwornicę?
Administrator
Yyy ja jakoś zraziłam się do Philipsa po przeczytaniu aktualizacji recenzji generatora pary, który otrzymała od nich Marchewkowa. Dokładnie po 2 latach padł (gwarancja się skończyła), naprawiać nie warto bo jak przyznał serwis, cena części jest bardzo wysoka, lepiej kupić nowy sprzęt.

Ja używam generatora pary Bosch i póki co (w grudniu będą 3 lata) działa. Nie prasuję aż tak dużo ale jak się nazbiera stos to prasuję przez kilka godzin non stop. Mąż cały czas twierdzi, że nie widzi różnicy pomiędzy tym generatorem a zwykłym żelazkiem - ja widzę. Prasuje się lepiej, łatwiej i szybciej.
Ja bym chyba zainwestowała też w dobrą deskę z odsysaczem bo od deski bardzo wiele zależy. Fajnie gdyby wypowiedziały się też osoby które prowadzą swoje zakłady krawieckie i używają takiego sprzętu.

* Susanna szyje - mój blog :)

Pogromca spamerów
nie są babcine
takie podobne mam przy swoim żelazku przemysłowym i oczywiście deskę z odciągiem i wytwornicą pary,na chwilę obecną w ogóle nie narzekam,poza tym że mogłam wziąć z większym zbiornikiem na wodę ale to dużo więcej kasy kosztowało
i używam do niego tylko wody destylowanej

--- Ostatnio edytowane 2015-09-06 08:35:23 przez roksanitka ---
Świeżynek
Susanna tego się najbardziej obawiam przy Philipsie.zastanawiam się nad deską, ale mam mieszane uczucia cZy naprawdę jej potrzebuję.

Roksanitko czy żelazka przemysłowe są ciężkie? Dobrze się nimi prasuje?

Pogromca spamerów
samo żelazko jest ciężkie tak jak kiedyś były ale bardzo fajne,prasuje się rewelacyjnie
ja mam takie
http://bellussi.com.pl/product_info.php/info/p1340_STOL-PRASOWALNICZY-COMELUX-MAXI-C.html
strona przykładowa,kupowałam gdzie indziej
a i do tego zamówiłam sobie rękawnik,bo nie ma go w komplecie

--- Ostatnio edytowane 2015-09-06 09:36:07 przez roksanitka ---
Świeżynek
A myślisz że do prasowania w domu też się sprawdzi?
Pogromca spamerów
jeśli masz taką kwotę do wydani,to czemu ma się nie sprawdzić
Świeżynek
Mam pracownię w domu, więc chciałabym takie które będzie służyło w pracy i po godzinach :-)
Świeżynek
A czy któraś z was sporo szyje i ma generator Philipsa? Jestem ciekawa jak z jego trwałością przy intensywnym uzytkowaniu.
Mistrzyni Krawiectwa
Cześć Agula.Może i ja się wypowiem,gdyż jestem posiadaczką philipsa(starszy model,ale generator).Jestem z philipsa bardzo zadowolona,ale rok temu dostałam od zajączka deskę do prasowania z odsysaniem pary(samą deskę)no i deska miała taki naciąg,że żelazko nie nadążało..Na urodziny zrobiłam sobie prezent i kupiłam żelazko do kompletu z deską comela takie jak ma Roksi.Teraz to dopiero widzę różnicę i jestem mega zadowolona z zakupów~!Jak masz taką kasę na philipsa to szczerze odradzam kup raz a porządnie!To Ci radzi Trinny-zbierak gadzetów krawieckich(philipsik stoi pod stołem i patrzy z zazdrością na comela)

3 strony: 1 2 3 >

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.