Stara Gwardia
![]() |
|
Czy chodzi o coś takiego? tylko tu bez przymarszczenia i stare prześcieradło, gdyby zrobić z jakiejś organzy byłoby ładniej ![]() To dokładnie to co pokazał Zibiasz, tylko nie potrzeba żadnych ośmiokątów, kółeczko się po prostu tnie ![]() Zdjecia nie wczytało --- Ostatnio edytowane 2015-11-01 20:49:28 przez GoraLove Szycie --- ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
To ja się jednak uprę. Proponuję porównać firanki u góry. ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Świeżynek
![]() |
|
Mi się wydaje że te ogony są wszyte,takie latawce. Materiał pomiędzy nimi układa się też inaczej,jest prosty a te ogony bardziej wyraźniejsze.
|
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Właśnie cały trick polega na tym, że nie ma tam żadnych pionowych szwów! Wszystko jest wycięte z jednego kawałka. I próbujemy rozgryźć ten przebiegły sposób wycięcia... ![]() Prawdopodobnie okaże się prosty, kiedy już do niego dojdziemy, bo tak to właśnie bywa z najprostszymi rozwiązaniami, że są trudne do wymyślenia drogą odwzorowania... ![]() ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
No chyba nie pozostaje nam nic innego jak uszyć firankę i pokazać efekt. Każdy po swojemu. ![]() ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Taka sama fałdka jest obok i nie wynika z ogona tylko marszczenia, przy ogonach materiał się inaczej układa bo jest go więcej, a co za tym idzie jest cięższy(czysta fizyka). Moja próbka jest ze starego prześcieradła, więc nigdy nie dorówna w miękkości układania delikatnej firaneczce.Nie przymarszczyłam też bo nie ma to sensu, materiał i tak jest za sztywny aby uzyskać efekt z pierwowzoru. I znaczenie ma tutaj też skala, nawet z tego samego materiału wycięcie takiego samego kształtu firanki o innych wymiarach, ale o zachowanych proporcjach, spowoduje jej inne układanie się, ponieważ inna waga będzie inaczej "ciągnąć" materiał. --- Ostatnio edytowane 2015-11-02 09:18:44 przez GoraLove Szycie --- ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Spodobała mi się ta firanka
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
To ja ci uszyję, dla samego pokazania nie warto, ale jak masz gdzie powiesić. ________________________________________________________
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.