Świeżynek
![]() |
|
Witam Was kochani mam mały problemik, wydawało mi się ,że sobie poradzę ale jakoś mi nie wychodzi
![]() oto takie cudo,znalazłam to gdzieś na necie spodobało mi się i chciałam uszyć niby proste ale jak to wyciąć aby zrobiło się takie ładne, taka ładna fałdka.Czy to górą coś podciąć czy dołem? poradźcie coś kochani. ![]() Wiadomość skomentowana przez
Susanna
:
Ten wątek został przeniesiony z kategorii TECHNICZNIE O FORUM. |
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Hej,
obejrzałem wnikliwie zdjęcie i według mnie to nie jest nic skomplikowanego, a cały sekret tkwi w szczypankach; forma całej firanki prawdopodobnie wygląda tak, jak w załączniku, czyli prościutka. Ale szczypanki mają różną wielkość - pomiędzy fałdami są małe i lekko przymarszczają, natomiast tam, gdzie ma powstać fałda - obejmują całą jej szerokość i zbierają do jednego punktu. Dzięki temu fałdy się tak ciekawie układają. Ot i cały sekret. Na górze jeszcze jest doszyta listwa w rodzaju riuszki, która zasłania żabki od karnisza. Zagadka rozwikłana! ![]() ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Raczej wszyte godety, w tym przypadku o kształcie latawca U góry, przy marszczeniach nie ma śladu nadmiaru materiału, a szwy chowają się w fałdach firanki. ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Świeżynek
![]() |
|
Witam serdecznie dzięki za podpowiedzi, spóbuję coś ,,poczarować''z tymi szczypankami,bo to raczej jest całość nic doszywanego.Jak uda mi się zrobić to się pochwalę na forum.Pozdrawiam
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Popieram sugestię Agi, że to godety jak latawce, w tym kierunku bym próbowała iść.
![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
witam serdecznie
wykrój na tę firankę to koło wpisane w kwadrat wycinamy koło w linię okręgu wszywamy taśmę jeśli chcemy aby firanka była szersza,zszywamy więcej kwadratów proszę spróbować na papierze pozdrawiam |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Ot co znaczy doświadczenie ![]() ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Jakoś nie umiem tego sobie wyobrazić. Próbuję... Ale to nic, trudno.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Rozgryzłam instrukcję. I cieszę się!!!
Kiniu, witaj na forum. : -) |
|
Świeżynek
![]() |
|
od pewnego czasu podpatruję to forum i jestem zachwycona, korzystam z niektórych rad za które serdecznie dziękuję
postanowiłam więc i ja podzielić się swoją wiedzą |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.