Stara Gwardia
![]() |
|
Czy ktoś z Was używa stębnówki Juki 5550 automat? Mam możliwość kupienia takiej ok 10-letniej z silnikiem energooszczędnym albo nowej Juki zwykłej mechanicznej 8700. Cena wychodzi bardzo podobna. Nie potrafię zdecydować, bo każda opcja ma i wady, i zalety...Automatu niby teraz aż tak nie potrzebuję, ale wiadomo, że usprawnia pracę. Z kolei nowa maszyna to nowa maszyna, ale też się może popsuć, można trafić na felerny egzemplarz itd. Na używany automat nie dostanę żadnej gwarancji i się boję, że elektronika mi za chwilę padnie i będzie po zabawce. Nie potrafię w internecie znaleźć żadnych informacji i opinii o tej maszynie, nie mam znajomego zaufanego mechanika, którego opinii bym ufała, a maszyna kusi ![]() ________________________________________________________
www.facebook.com/natabo.retro.design/ |
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
ta zwykla ja mam i polecam ![]() na automacie takim kiedys szylam ale nie wiem, czy uzywana bym kupila, wiedzac ze bede duzo szyla nowka niestety ma swoja cene ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Roksanitko, dziękuję bardzo za opinię ![]() ![]() ________________________________________________________
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
obejrzec przeciez mozna
kupilas? ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Jaka cena maszyny z automatyką?
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Roksanitko, nie, dzisiaj tylko oglądałam, ale właśnie przez to mnie kusi ![]() ![]() Myszek, liczyłam na Twoją wypowiedź ![]() --- Ostatnio edytowane 2016-07-17 19:44:10 przez matrioszka --- ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
![]() |
|
W firmie gdzie pracuję szefowa kupiła kilkanaście nowych stębnówek JACK SHIRLEY 2 ZA 2200 zł. netto.
Szyją już pół roku i na razie wszystko w porządku.Są podobne do Juki DDL-8700 z automatyka. Mamy zepsutą też maszynę JUKI DDL 5410 z automatyką i zepsuł się tzw.pozycjoner i niestety ale nie można znaleźć takiego samego.Nikt nie ma ponieważ sterownik maszyny jest już starego typu.Maszyna ma 10 lat. |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Jeśli maszyna zadbana to brałabym . Maszyna świetnie i cicho pracuje no i ta automatyka która tak świetnie ułatwia szyciowe życie.
Na specjalistycznym portalu napisano o tej maszynie :
a tu link do portalu : http://serwismaszyn.republika.pl/juki.html |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dziękuję bardzo. Do tych Jacków jestem jakoś sceptycznie nastawiona. Chciałabym jednak Juki ![]()
Dziękuję. Takie podstawowe informacje znalazłam. Problemem jest właśnie to, że ja nie potrafię ocenić, czy maszyna jest zadbana. Wizualnie nie wygląda źle, nie jest za bardzo zużyta, ale nie jestem w stanie sama ocenić stanu technicznego stanu maszyny, a już tym bardziej stanu elektroniki... ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Zapytam za jaką cenę ta stębnówka i z jakim silnikiem?
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.