55 stron: « < 28 29 30 31 32 33 34 > »
Stara Gwardia
![]() |
2014-01-22 16:21:27 Re: Zakup tkanin i dodatków krawickich - polecane sklepy i sprawdzeni sprzedawcy z allegro
|
Aż zarejestrowałaś się na forum, żeby o nich napisać, a komentarza im nie wystawiłaś?
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
2014-01-22 16:31:09 Re: Zakup tkanin i dodatków krawickich - polecane sklepy i sprawdzeni sprzedawcy z allegro
|
no i wszystko jasne, ciemnote może sobie pani wciskać gdzie indziej
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
2014-01-22 19:59:05 Re: Zakup tkanin i dodatków krawickich - polecane sklepy i sprawdzeni sprzedawcy z allegro
|
Kłamstwo ma krótkie nogi
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
2014-01-23 00:06:00 Re: Zakup tkanin i dodatków krawickich - polecane sklepy i sprawdzeni sprzedawcy z allegro
|
Oj,króciutkie,króciutkie -wystarczy sprawdzić ![]() ________________________________________________________
"W żadnym wieku nie powinieneś się wstydzić tego, czego nie wiesz, ponieważ zamiłowanie do nauk i zajmowanie się nimi nie ogranicza się do czasów szkolnych, lecz kończy się z życiem." (Szymon Marycki,1551) |
|
Stara Gwardia
![]() |
2014-01-23 08:44:15 Re: Zakup tkanin i dodatków krawickich - polecane sklepy i sprawdzeni sprzedawcy z allegro
|
ale jaka waćpanna byla oburzona? ze ktos odrazu wyczul ten smierdzacy spam. Ci ludzie nie rozumieja ze takim czyms bardziej sobie zaszkodza niz pomoga, bo nie ma nic gorszego niz taka "reklama" areklamwoac sie tez trzeba potrafic.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
2014-01-29 14:46:45 Re: Zakup tkanin i dodatków krawickich - polecane sklepy i sprawdzeni sprzedawcy z allegro
|
Zacznę tak
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
2014-01-30 13:07:53 Re: Zakup tkanin i dodatków krawickich - polecane sklepy i sprawdzeni sprzedawcy z allegro
|
Wobec wysypu na allegro tanich "satyn" jedwabnych jednokolorowych chciałam przestrzec przed napalaniem się, bo w wielu przypadkach sprzedający zapominają dodać, że te 'satyny' to są ...podszewki. To NIE są krepy satynowe
![]() ![]() btw. Ktoś wie jak wykryć wiskozę lub poliester? ![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
2014-01-30 19:32:50 Re: Zakup tkanin i dodatków krawickich - polecane sklepy i sprawdzeni sprzedawcy z allegro
|
Wiskoza spali się jak każde inne włókno celulozowe /np.bawełniane/, a poliester - jak włókno sztuczne, topiąc się choć trochę i spalając w kulkowaty popiół.
Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
![]() |
2014-01-30 19:48:40 Re: Zakup tkanin i dodatków krawickich - polecane sklepy i sprawdzeni sprzedawcy z allegro
|
Tu pali się jak papier, zapach spalonego białka jest, ale b.słaby... (choć zapach to subiektywne kryterium) Inne jedwabie co paliłam (ale to zabrzmiało
![]() |
|
Świeżynek
![]() |
2014-01-31 17:48:09 Re: Zakup tkanin i dodatków krawickich - polecane sklepy i sprawdzeni sprzedawcy z allegro
|
Witam!
Jestem nowa na forum, choć zaglądałam tu od czasu do czasu. Przygodę z szyciem zaczęłam niedawno, choć mając krawcową (z wykształcenia, gdyż dawno temu zmieniła zawód)za Rodzicielkę nie sposób nie umieć zszyć dwóch kawałków materiału. Przypuszczam, iż to nie jest ten wątek, ale może ktoś życzliwie odpowie. Otóż poszukuję od jakiegoś czasu batystu lub cienkiej bawełenki (a najlepiej jednego i drugiego) na uszycie bluzki koszulowej oraz spódnicy rozkloszowanej, z klinów. Tkaniny mają być jednokolorowe i w miarę dobrej jakości - tak przynajmniej na kilka razy. Niestety, w najbliższym miasteczku są tylko dwa sklepu z tkaninami, w których wybór rodzajów, nie wspominając już o kolorystyce, jest niewielki. Dlatego planuję zakupić coś w Internecie. Myślałam o ABC TEkstylia, Textilmarze i dwóch sklepach na Allegro: http://allegro.pl/cienka-bawelna-jak-szyfon-batyst-100-13-kolorow-i3924103724.html http://allegro.pl/batyst-100-bawelna-bluzki-tuniki-i3902368764.html Podoba mi się jeszcze len z wiskozą u pierwszego allegrowicza - na letnią odzież chyba w sam raz, ale nie wiem jak z jakością. Czy ktoś byłby w stanie mi pomóc? Może kupował batyst u któregoś ze wskazanych lub zna sklep internetowy, gdzie można kupić? Lub może mógłby mi doradzić, czym zastąpić batyst, jakąś cienką bawełenką i gdzie ją nabyć. Mój wymóg to przede wszystkim tkaniny jednokolorowe, najlepiej w odcieniach brązu i beżu. Ciężko znaleźć, a jak znajdę to nie wiem gdzie kupić, żeby były dobre. Przepraszam, że tak się rozpisałam i przepraszam za wszelkie niedociągnięcia, ale jestem amatorką, tym bardziej w kwestii materiałów, a niestety, stacjonarne miejsca zaopatrzenia nie są w stanie dopomóc mi w uzupełnieniu mojej mikro wiedzy, zaś w Internecie dotychczas nie kupowałam - oczywiście tkanin ![]() |
55 stron: « < 28 29 30 31 32 33 34 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.