Wersja do druku

55 stron: « < 28 29 30 31 32 33 34 > »

Stara Gwardia
A ja trochę z innej beczki.
Ostatnio po raz pierwszy robiłam zakupy na allegro (prawdę mówiąc troszkę się boję robić zakupy na allegro),ale skusiły mnie produkty użytkownika,podajże nazwa wwwpasmanteriaeu. I naprawdę jestem zachwycona,bo nie dość że strasznie tanio to bardzo wysoka jakość produktów, Więc z ręką na sercu mogę sie w tej sprawie wypowiedzieć i polecić:)
Aż zarejestrowałaś się na forum, żeby o nich napisać, a komentarza im nie wystawiłaś? :( Bo pasmanteriaeu nie ma żadnego komentarza od nowego usera w ostatnim miesiącu....
Stara Gwardia
no i wszystko jasne, ciemnote może sobie pani wciskać gdzie indziej :)
Stara Gwardia
Ostatnio po raz pierwszy robiłam zakupy na allegro (prawdę mówiąc troszkę się boję robić zakupy na allegro),ale skusiły mnie produkty użytkownika,podajże nazwa wwwpasmanteriaeu. I naprawdę jestem zachwycona,bo nie dość że strasznie tanio to bardzo wysoka jakość produktów, Więc z ręką na sercu mogę sie w tej sprawie wypowiedzieć i polecić:)
Aż zarejestrowałaś się na forum, żeby o nich napisać, a komentarza im nie wystawiłaś? :( Bo pasmanteriaeu nie ma żadnego komentarza od nowego usera w ostatnim miesiącu....
Kłamstwo ma krótkie nogi :)
Stara Gwardia
Ten user(kopertka(przedsiębiorca /sklep) +S czyli S sprzedawca) naprawdę istnieje i ma pozytywnych komentarzy 99,9%(13332 pozytywów,1 negatyw,5 neutrali) .Sprawdzałam link:
http://allegro.pl/show_user.php?search=wwwpasmanteriaeu&search_scope=user
Nie kupowałam u tego sprzedawcy -więc nie będę go reklamować.
Co do spamerów -czas ich zweryfikuje:cwaniak:
Kłamstwo ma krótkie nogi :)
Oj,króciutkie,króciutkie -wystarczy sprawdzić:D

"W żadnym wieku nie powinieneś się wstydzić tego, czego nie wiesz, ponieważ zamiłowanie do nauk i zajmowanie się nimi nie ogranicza się do czasów szkolnych, lecz kończy się z życiem." (Szymon Marycki,1551)
Stara Gwardia
ale jaka waćpanna byla oburzona? ze ktos odrazu wyczul ten smierdzacy spam. Ci ludzie nie rozumieja ze takim czyms bardziej sobie zaszkodza niz pomoga, bo nie ma nic gorszego niz taka "reklama" areklamwoac sie tez trzeba potrafic.
Stara Gwardia
Cóż zobaczymy co z tego wyniknie. Materiał i tak już kupiłam na ebayu bo moja córcia by się nie doczekała tej kurtki.
Zacznę tak :hura::hura::hura: Mam dotarł dziś(dzisiaj):p mój materiał. Najpierw napisałam podziękowania Panu z UK European Consumer Centre. A teraz dziele się radością z Wami :papa:
Stara Gwardia
Wobec wysypu na allegro tanich "satyn" jedwabnych jednokolorowych chciałam przestrzec przed napalaniem się, bo w wielu przypadkach sprzedający zapominają dodać, że te 'satyny' to są ...podszewki. To NIE są krepy satynowe :nie: i na odzież typu bluzki czy tym bardziej sukienki wieczorowe się nie nadają. Oczywiście można sobie to kupić jako drogą podszewkę. W dodatku nie jestem pewna, czy to czysty jedwab, zawierają jedwab , ale wydaje mi się po dotyku i po tym, jak się spalają, że mają (przynajmniej część z nich ma) domieszkę wiskozy :( (ale nie mogę tego potwierdzić).
btw. Ktoś wie jak wykryć wiskozę lub poliester? :-S
Mistrzyni Krawiectwa
Wiskoza spali się jak każde inne włókno celulozowe /np.bawełniane/, a poliester - jak włókno sztuczne, topiąc się choć trochę i spalając w kulkowaty popiół.

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Stara Gwardia
Tu pali się jak papier, zapach spalonego białka jest, ale b.słaby... (choć zapach to subiektywne kryterium) Inne jedwabie co paliłam (ale to zabrzmiało :zacieszacz: ) paliły się wolno, a tu spala się b. szybko. W sumie to nie wiem... Po prostu dotyk, ciężar, sposób układania się coś mi nie pasuje..., a różne jedwabie miałam już w łapkach, od pongee do surowego tussah.
Świeżynek
Witam!
Jestem nowa na forum, choć zaglądałam tu od czasu do czasu. Przygodę z szyciem zaczęłam niedawno, choć mając krawcową (z wykształcenia, gdyż dawno temu zmieniła zawód)za Rodzicielkę nie sposób nie umieć zszyć dwóch kawałków materiału.
Przypuszczam, iż to nie jest ten wątek, ale może ktoś życzliwie odpowie. Otóż poszukuję od jakiegoś czasu batystu lub cienkiej bawełenki (a najlepiej jednego i drugiego) na uszycie bluzki koszulowej oraz spódnicy rozkloszowanej, z klinów. Tkaniny mają być jednokolorowe i w miarę dobrej jakości - tak przynajmniej na kilka razy. Niestety, w najbliższym miasteczku są tylko dwa sklepu z tkaninami, w których wybór rodzajów, nie wspominając już o kolorystyce, jest niewielki. Dlatego planuję zakupić coś w Internecie. Myślałam o ABC TEkstylia, Textilmarze i dwóch sklepach na Allegro:
http://allegro.pl/cienka-bawelna-jak-szyfon-batyst-100-13-kolorow-i3924103724.html
http://allegro.pl/batyst-100-bawelna-bluzki-tuniki-i3902368764.html
Podoba mi się jeszcze len z wiskozą u pierwszego allegrowicza - na letnią odzież chyba w sam raz, ale nie wiem jak z jakością.
Czy ktoś byłby w stanie mi pomóc? Może kupował batyst u któregoś ze wskazanych lub zna sklep internetowy, gdzie można kupić? Lub może mógłby mi doradzić, czym zastąpić batyst, jakąś cienką bawełenką i gdzie ją nabyć. Mój wymóg to przede wszystkim tkaniny jednokolorowe, najlepiej w odcieniach brązu i beżu. Ciężko znaleźć, a jak znajdę to nie wiem gdzie kupić, żeby były dobre.
Przepraszam, że tak się rozpisałam i przepraszam za wszelkie niedociągnięcia, ale jestem amatorką, tym bardziej w kwestii materiałów, a niestety, stacjonarne miejsca zaopatrzenia nie są w stanie dopomóc mi w uzupełnieniu mojej mikro wiedzy, zaś w Internecie dotychczas nie kupowałam - oczywiście tkanin :)

55 stron: « < 28 29 30 31 32 33 34 > »

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.