Stara Gwardia
|
|
Ostatnio mama do mnie mówi, że skoro zaczełam znowu szyc, to może zrobie cos z tymi tkaninami co je mam u mamy własnie i zerkając do szafki zapomniałam że tam tyle tego. Części chyba raczej nie wykorzystam, z kawałków które się ostały próbowałam sobie przypomnieć co z nich szyłam i troche tego było. Dwa kartony mam jeszcze w swoim mieszkaniu i stwierzdiłam ze zwykle jest wiecej materiałow niz czasu i weny na szycie. Problem mam podobny jak Mrufka. Chyba sie jednak za cos zabiorę, bo na razie rower bierze górę. ________________________________________________________
zapraszam na... http://nocneszycieaurin.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ok ja pozostanę bez statystyk...
Ja kupuje raczej belkowo. To już można nazwać chyba magazynkiem tkanin ________________________________________________________
NIGHT FOX - NEVER STOP DESIGNING !!!
http://nightfox.pl FaceBook: https://www.facebook.com/pages/Night-Fox/249430335071236 |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
A ja myslałam, że mam dużo... ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Uff... to pocieszające...
zrobiłam domową inwentaryzację i namierzyłam... ok. 110 metrów... ![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Fajnie, nie mam już wyrzutów sumienia, że kupuję i nie przerabiam.
Do najciekawszych wynalazków należą koronki: majtkowy róż i w kolorze czerwonego wina (razem chyba ze 6m), która byłaby nawet ładna gdyby nie foliowy, plamiasty nadruk i tkanina wygląda z lekka tandetnie i kiczowato (na strój estradowy pewnie się nadaje). Za każdym razem jak się na nie natknę, zastanawiam się jaki anioł stróż od siedmiu boleści mnie podkusił ![]() A!!! No i jeszcze z 10 metrów brązowej alkantary (miała być na fotele i poduchy na kanapę, ale wszyscy orzekli że wsypy zrobione z dwudziestoletnich lnianych zasłon w barokowe wywijasy, są dostatecznie atrakcyjne). Co do reszty się nie wypowiadam. W poniedziałek idę sprzątać materiałową stajnię Augiasza i może znajdę tę satynę z kwiatem ![]() --- Ostatnio edytowane 2011-05-14 23:51:57 przez agaaffek --- --- Ostatnio edytowane 2011-05-14 23:55:49 przez agaaffek --- ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Stara Gwardia
|
|
A ja mam nie dużo w moich zbiorach
![]() ![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Agaaffek - a jak wyglądają te materiały na lewej stronie? Bo jeżeli nadruki nie przebijają i lewa strona jest no.. wyglądająca praktycznie jak prawa, albo po prostu estetyczna - to nadruki schowaj do środka ciucha.
W związku z tym dołującym spisem, który uświadomił mi, że jestem chomikiem, a jeszcze mi przyjdzie poczekać zanim będę mieć własne M i miejsce na szycie - walczę z górą materiałów. Zaraz się biorę za wykrawanie ciuchów z 10 metrów tkanin. Zmusiłam się, wzięłam kilka różnych tkanin, zaczęłam przeglądać Burdy i dopasowywać do tych tkanin. I wena wróciła! To co leżało, zaraz zostanie przerobione i oby zszyte w tym tygodniu. I w spisie będę mieć już 40 metrów tkanin! ![]() ![]() ![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Niestety jast to koronka "ozdobiona" folią (coś jak przyprasowanka) i z prawej strony ma plamy w kolorze koronki np. czerwonym, a z lewej przebija srebrny. Miałam nadzieję, że jak większość tego typu wynalazków zlezie w praniu ale się myliłam ![]() ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Administrator
![]() |
|
Dokładnie ![]() Mozę dziś przemierzę moje zbiory ale w porównaniu z Wami to aż tak dużo tego nie będzie. Staram się szyć a nie tylko chomikować ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
W weekend dostałam kolejne 3 metry tkanin ![]() ![]() ________________________________________________________
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.