Świeżynek
![]() |
|
Powiem wam ze to jest w pewnym stopniu uzaleznienie , ja tez tak robie , ale trzeba przystopowac ,bo to potem lezy a najpierw trzeba zuzyc to co jest, ale ja tak pisze a lepsza nie jestem
![]() ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Aniu ,
to tak naprawde gdzie mieszkasz !!!!!!!! |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
alez macie zapasy, imponujace!!! ja dopiero w tym roku zaczelam szyc, wiec za duzo tego nie ma, ale i tak chyba z 6 roznych tkanin czeka na zmilowanie i karton takich kawalkow, z ktorymi nie wiem, co zrobic, ale sa za duze, zeby je wyrzucic ![]() ![]() ![]() ![]() Z czasem chyba siebie (albo meza) zrujnuje na te materialy, na oku mam kolejna tkanine, tylko na kolor nie moge sie zdecydowac ![]() ![]() --- Ostatnio edytowane 2011-05-21 20:21:07 przez helen --- ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Mam zapchaną szafę - zabudowę, czyli pod sufit, dwudrzwiową - rozmaitymi tkaninami. Kiedyś piękne bawełny sprzedawała Ikea (pracowałam tam rok) teraz są słabej jakości. Mam taką zasadę, że jeśli spotkam bawełnę za cenę 10 - 14zł za metr, to kupuję kawałek bez względu na okoliczności ![]() Pracowałam jakiś czas w firmie Topwert - na dziale tkanin - boże jakie tam sprzedawałyśmy boskie tkaniny! głównie hiszpańskie... cudowne, choć nie było mnie tam na nie stać hehehe Podsumowując: mam dużo tkanin i nie zawaham się ich użyć! Dziś próbowałam znaleźć w szafie konkretną rzecz, którą schowałam tam dość dawno temu; nawet miałam wizualizajcę lokalizacji w pamięci i mimo tego, szukałam, szukałam, szukałam, ło matko! mam naprawdę bardzo dużo tkanina i niektórych już w ogóle nie pamiętałam ![]() ...ale ogolnie jak się czegoś szuka, to raczej nie ma szans :| --- Ostatnio edytowane 2011-05-23 13:01:47 przez brummig --- --- Ostatnio edytowane 2011-05-23 13:02:22 przez brummig --- --- Ostatnio edytowane 2011-06-12 14:18:06 przez brummig --- ________________________________________________________
Mój blog o szyciu i rękodziele - zapraszam!
http://brummig.blox.pl/html |
|
Stara Gwardia
|
|
No i do swojego zbioru dorzuciłam kolejne 1,70m ![]() http://farm4.static.flickr.com/3167/2867204397_00926330f1.jpg Właśnie wisi na sznurku i się suszy, a ja wertuję żurnale ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Ja to nawet nie mówię, bo strach się przyznać ![]() Nie zaglądam na allegro, bo na bank znów bym coś kupiła ![]() A zastanawiam się, kiedy wyszyję to co mam? ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja zrobiłam znowu zakupy, ale byłam praktyczna - bawełniane dzianiny na dresy dla chłopaków, ortalion na sztormiak dla małej, i coś na bluzkę dla siebie, i coś na sukienkę dla Igi ![]() Kupiłam też farby do dzianin i będę robić na spodniach napisy przez szablony - zobaczymy co z tego wyniknie. Na szczęście mam alibi - z powodu bloga i intensywnej pracy mam lekkie luzy w szafie ![]() --- Ostatnio edytowane 2011-07-13 09:05:35 przez brummig --- ________________________________________________________
Mój blog o szyciu i rękodziele - zapraszam!
http://brummig.blox.pl/html |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
ostatnio kupiłam na allegro resztki podszewek, które łącznie miały jakieś 25 mb... różnokolorowe, tak na wszelki wypadek, bo u mnie niestety "wiocha" i trzeba pojechać do Słupska żeby dobrać kolorem... a i tak nie ma gwarancji, że tam coś znajdę ![]() I przeżyłabym tą ilość, największe wyrzuty sumienia mam z powodu braku pomysłów albo ich nadmiaru. Np. ostatnio w lumpku kupiłam męską koszulę na przeróbkę, bo tkanina mi się strasznie podobała, dwustronna, w paseczki, na jednej stronie biło-czerwone, na drugiej niebiesko-czerwone... i nie mam pomysłu co z tego zrobić ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
Niedawno robiłam porządki w szafkach, powyciągałam tkaniny, poukładałam i... nie zmierzyłam tej ilości. Nie chciało mi się ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Wstyd się przyznać ale po waszych obliczeniach usiadłam w studiu i policzyłam ile tego mam i wyszło mi prawie 260m plus jskieś 50m podszewek.Oj niedobra ja
![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.