Stara Gwardia
|
|
Dziewczęta i chłopcy, chwalcie się, jakie macie zasoby szyciowe ![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
o rany, ostatnio obkupiłam się u Kory - 3,8 kg tkanin
a ponadto w szafie leży coś około 40 mb tkanin - w tym: - 3-4 mb bawełny na spodnie dla chłopaków i mnie, - około 3 mb dzianin - jakieś 5 - 6 m polaru na bluzy - 5 m bawełny w czołgi i samoloty z Jysk-a - na narzuty na łóżka dla chłopaków - 12 m granatowej bawełny w czerwone samochody - cel jw - 2 - 3 kg bawełny w kratkę, z której szyłam sobie sukienkę - resztki podszewek - ok 3 mb tkaniny bucle na kurtkę jesienno-zimową - ok 2 mb tkaniny zamszopodobnej na kurtkę - ale jakoś żaden model mi się nie spodobał - ok 2,5 mb bawełny w kwiatki na sukienkę - 5mb poliestru na firanki (też z Jysk-a) - czekają, aż się zlituję i je powycinam i obrębię o rety, ile tego!!! ![]() a ostatnio jak byłam w hurtowni pasmanteryjnej, kupiłam sobie jedynie szpulę nici (5000m) do szycia cieniutkich tkanin, i pięć zwykłych studwudziestek... i małe nożyczki... ![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
Oj Aire ja dopiero zaczynam a nie mogę się opanować z kupowaniem materiałów.
Za pierwszym razem zamówiłam ok 15 metrów materiałów - uszyłam żakiet = 1,5 m, i zmarnowałam 2 metry materiału na bluzkę z podszewka - moja mama będzie próbować to uratować ![]() Dzisiaj dostałam 14 metrów materiałów... wiec bez komentarza ![]() i tak starałam się kupować materiały tak żeby każdemu przypisać dany wykrój z burdy ![]() Jedyny plus jest taki ze wydalam ok 200zl na te tkaniny wiec nie ma tragedii ale obiecałam sobie ze teraz już nic nie kupuje tylko szyje ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Jej, nie tylko ja mam ten problem
![]() ![]() ![]() ![]() Idę się wziąć za siebie chyba, bo mi głupio, że od świąt nic nie uszyłam. EDIT: wiecie, szyję raz bo chcę mieć dopasowane ciuchy (a na wysokie osoby, które nie są anorektycznie szczupłe jest problem znaleźć coś w sklepie), a dwa żeby oszczędzić. Nie lubię kupować ciuchów, więc po roku szycia wychodzi, że więcej wydałam na szycie, tj materiały, dodatki i overlocka, niż na ubrania w analogicznym okresie 12 miesięcy.... :P --- Ostatnio edytowane 2011-05-13 21:09:24 przez Mrufka --- |
|
Administrator
![]() |
|
Kurcze zrobię to dla Was, siądę i policzę ale w weekend nie dam rady bo teściowa przyjeżdża ![]() Sama jestem ciekawa jak pokaźne są moje zbiory. ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Ja swoje przechowuję głównie w kartonach po bananach. Musiałabym kartony policzyć. Część "zbioru" mam w Polsce, część - tutaj.
Wypada się zaczerwienić ze wstydu, ale co mi tam - chomik jestem! ![]() Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Z pewnością przoduję w tym zbieractwie...
nie z własnej woli ale mam tego co nie miara. Siadł mi komputer i poki nie naprawię nie mogę uzupełnic mojego spisu - albumu ale dziewczyny jestem chyba największą chomikarą. Szkoda,że nie umiem wszystkich tkanin prawidłowo rozpoznać.... ale mimo to zapraszam Was do 'przeglądania i wybierania' z moich zapasów. Poziele sie,oddam za pól ceny a niektóre nawet gratis. ________________________________________________________
|
|
Mistrz Krawiectwa
![]() |
|
No to drogie koleżanki - krawcowe, jako porządny obywatel będę musiał donieść na Was do urzędu skarbowego, bo o tych kilometrów materiałów trzeba zwrócić VAT !!!!! ( oczywiście żart !!!).
Ja także, jak mam możliwość spenetrowania sklepów z materiałami, zawsze coś kupię. I to od razu np. 3 m materiału , bo nie wiem czy z tego będzie sukienka czy tylko bluzka. I w związku z tym w szafach w mieszkaniu zalegają materiały kupione 5 lub 10 lat temu, wszystko niby dla żony. Ale przyznaję się , że jeżeli materiał mi się bardzo poboba , to go kupuję, a potem zastanawiam się, co z tego uszyć. Tak że chomikowanie tkanin to cecha powszechna dla ludzi , mających związek z modą. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Matko od szycia jedyna ja nie mogę otworzyć mych zakamarków wczesniej jak M pojedzie w delegacje bo się wyda na co idą zarobione przez niego pieniądze
![]() ![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
No nie wiem kto tu przoduje, nie licząc moich rozpoczętych prac po fascynacji zakupionym materiałem, których kurcze jakoś nie mogę skończyć bo klient jest ważniejszy mam cały regał tkanin ![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.