21 stron: « < 15 16 17 18 19 20 21 >
Stara Gwardia
![]() |
|
Dziękuję za miłe komentarze. ![]() Jak dotąd nie rozwijam się zbytnio artystycznie ![]() szyję rzeczy raczej proste,nie wymagające wielkich nakładów czasu i umiejętności ale musicie mi wybaczyć. Praca,a nawet dwie, małe dziecko i dom są niezwykle absorbujące. Ważne dla mnie jest,że jednak coś próbuję,że nie zarzucam zajęć "hand made"tak jak już kiedyś to zrobiłam. Każda rzecz cieszy mnie ale wiadomo,że to Wy,to forum i blogowanie jesteście dla mnie inspiracją i motorem napędowym. Dzięki Wam umiem się zrelaksować. Dziękuję,że jesteście. ![]() A szyję niestety głównie spódniczki ponieważ w nich czuję się najlepiej. Sukienki są dla mnie odzieniem niemalże odświętnym chyba,że są z dzianiny. Dzianinę przedkładam nad wszystko ![]() Maxi,Agaffek,Trinny dziękuję,mam nadzieje,na dużo więcej. Wiem,że pod Waszym okiem uda mi się z czasem uszyć coś bardziej fajnego ![]() Edytko,ekada - na ludzi wygląda fajnie,podciągam ją nieco nad pasek i wtedy nie jest takim wiszącym worem no i mam trochę inne kształty niż mój manekin 'Jadźka' ![]() Juli,Sus,Koma - długość maxi to moja norma,aczkolwiek mam też kilka uszytków krótszych to jednak nie jest to to co lubię najbardziej. Aktualnie w wolnych chwilach dziergam. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Porwałam się minionego lata z motyka na słońce ![]() ale wyszło super torbiszcze. Sądzę,że to jedyne jakie uszyłam w swoim życiu. Nie zamierzam raczej już barować się z takim dziełem,pozostawiam to znawcom. Ale torba jest,zadanie wykonane ![]() Przy okazji, podpowiedzcie proszę, do jakich celów mogę wykorzystać taką tkaninę? To rozciągająca się dzianina powleczona ... czymś nie wiem czym - sztucznym... Mam jeszcze spory kawałek tej bordowej i całkiem nieduży beżowej i zastanawiam się co z tego można uszyć? --- Ostatnio edytowane 2013-12-17 11:44:19 przez Kora --- ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Oglądałam na blogu, wielka jest, na ramieniu wygląda super. Nie wiem dlaczego nie chcesz mierzyć się z torbami. ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Fajna torba-więc do kompletu uszyj sobie spodnie np.cygaretki.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Na razie nie mogę się zdecydować na cygaretki...
Torby już nie ma poszła do teściowej na Gwiazdkę,moż e więc będzie kolejna ? Inna już ? Zobaczymy do wiosny troche czasu jeszcze mamy ... Tymczasem uszyłam sobie sukienkę z angorowej dzianinki ,jestem zachwycona tkaniną. Miła,ciepła ... Z szyciem jej nie miałam większych problemów chociaż dopiero teraz wiem ![]() że należy podklejac tkaninę na ramionach zanim podda się ją obróbce. Mam szwy lekko falujące na ramionach ![]() ale trudno,to dzianina więc pewnie po praniu wszystko się wyrówna. Tak sobie myślę... a jak będzie okaże sie po pierwszym praniu. ![]() Jako,że ja zmarzluch jestem,bardzo dużo czasu spędzam codziennie w samochodzie to skusiłam się na dzianinę swetrową i skroiłam kamizelę... Skroiłam i walczę ![]() ![]() Tu juz zastosowałam podkład podczas zszywania ramion - plisę ze stylonu,zapobiegła rozciąganiu się dzianiny ale mam za to inne utrudnienia. Och jak tyrudno się to szyje a tak niewiele jest przecież tam do zrobienia... Może w łykend skonczę ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Angorka i kamizelka będą jak znalazł, mróz nadchodzi, kończ szybciutko.
![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Korcia poszalałaś!ŁADNE WSZYSTKO cieszę się ze do nas wróciłaś!
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Gosiu ![]() ![]() Często podglądam forum ale ten czas a właściwie ciągły jego brak uniemożliwiają mi bycie aktywną w wielu ulubionych dziedzinach życia. Jutro planuję kończenie kamizelki i uszycie spódnicy. Tylko czy się uda? tego nie wie nikt ![]() Oldze uszyłam bezrękawnik z czerwoniastego - makowego polara i komin ale tak trudno ja uchwycić do zdjęcia. Jest niezwykle ruchliwa i samodzielna ale może się w końcu uda ją przyłapać w jakiejs właściwej pozie. Pozdrawiam serdecznie ![]() ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Kora cieszę się że się przekonałaś do intensywniejszych kolorów. Sukienka jest bardzo ładna i myślę, że się będzie dobrze nosiła. ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
A ja znowu wpadam w szarości ,nic nie poradze na to,że kocham szarości,czernie brązy...
Bardzoooo podoba mi się fason tego płaszcza,szaleńczo nawet. I nawet miałabym odpowiednia by poróbowac go uszyć bez podszewki rzecz jasna,tkaninę ale gdzie znaleść taki fason??? Czy nie spotkałyście gdzieś może takiego wykroju ? ![]() To model oferowany przez ZELANDO --- Ostatnio edytowane 2014-01-14 20:58:16 przez Kora --- ________________________________________________________
|
21 stron: « < 15 16 17 18 19 20 21 >
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.