21 stron: « < 15 16 17 18 19 20 21 >
Stara Gwardia
![]() |
|
Już myślałam, że Ci pomogę bo przeglądałam wczoraj starą Burdę,ale to nie to
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Czy to czasem nie wykrój z Burdy 10/2013 - Long Red Thread szyła podobny (http://longredthread.wordpress.com/2013/10/05/bialy-plaszcz-oversize/)? ________________________________________________________
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam. |
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
No fakt, że ładny! Taki Channel-classic.
Tylko mnie niepokoi ten brak kołnierza - nie będzie Ci za zimno? W sumie wykrój nie jest szczególnie skomplikowany, a jedyne jego "czułe punkty" to karczek zachodzący z łopatek aż na przody i odpowiednio luźne w główkach rękawy. Fajnie też wygląda to kryte zapięcie. Domyślam się, że tam jest suwak? Jeśli chcesz - mogę spróbować Ci rozrysować coś takiego, tylko podaj wymiary. ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Brak kołnierza nie przeszkadza mi absolutnie ,poniewaz zawsze nosze cos zamotane wokół szyi.
Cińsze lub grubasne ale zawsze coś owija moją szyję. Jestem zmarzluchem ![]() Naprawdę zgodzisz się zrobić dla mnie taki wykrój? ![]() Dzięki Zibi ![]() Już lecę na pw z wymiarami ... ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Skończyłam tę kamizelę,zdążyłam przed nadejściem wiosny, więc jeszcze trochę w niej pochodzę,pojeżdżę.
Jest cieplutka to fakt ale była trudna do szycia... dzianina swetrowa eh... ponaciągała się to tu to tam, ale podczas noszenia też się trochę odkształci,prawda... --- Ostatnio edytowane 2014-02-02 16:00:22 przez Kora --- ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Tego ponaciągania to za bardzo nie widać, a kamizelka na pewno Cię ogrzeje w pierwsze wiosenne dni!
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Fajnie jest uszyc coś dla siebie, a na dodatek cieplutkie ![]() ________________________________________________________
Praca rozumna i wytrwała, która nie myśli o zbieraniu owoców w tydzień po siewie, nad przepaściami przerzuca mosty. B. Prus |
|
Świeżynek
![]() |
|
Kamizelka na pewno bardzo ciepła, sama jestem zmarzluchem i muszę sobie coś podobnego wykombinować ale z rękawem
![]() |
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Mam podobny problem i nigdy nie mogłem zrozumieć, po co ludzie noszą kamizelki?
Bo mi akurat najbardziej marzną ręce od łokcia w górę, szczególnie z tyłu. I jak tu mi zimno - to się cały trzęsę. Ja bym raczej wolał odwrotność kamizelki, czyli same rękawy! ![]() A ponieważ moje sylwetka jest nienagannie szczupła ![]() ![]() ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Uwielbiam kamizelki ![]() ________________________________________________________
"W żadnym wieku nie powinieneś się wstydzić tego, czego nie wiesz, ponieważ zamiłowanie do nauk i zajmowanie się nimi nie ogranicza się do czasów szkolnych, lecz kończy się z życiem." (Szymon Marycki,1551) |
21 stron: « < 15 16 17 18 19 20 21 >
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.