Administrator
![]() |
|
Mi chodzi o czarny i szary. Zauroczyła mnie ta ze zdjęcia: ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
Rzeczywiście bardzo fajnie wygląda. Te kwiatki są świetne. Muszę sobie do czegoś takie wykorzystać.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
sugerując ramiączka sylikonowe, proponowałam wszycie ich tak, by nie było ich widać: tak jak to jest w pończochach samonośnych.
Ale jeśli zostało już ustalone, że w Burdzie zamieszczono niepoprawny wykrój... to sukienkę można poprawić wg wskazówek Czeremchy |
|
Administrator
![]() |
|
Dziewczyny i chłopcy zerknijcie proszę. Oto wykrój z Burdy: ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
Chciałabym taką sukienkę, ale z tym rękawem i troszkę krótszą. Coś mnie wzięło ostatnio na taki pudroworóżowy kolor- i taką bym właśnie chciała. Muszę poszukać na allegro tego nr burdy. Świoetna jest ta sukienka
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ta sukienka jest w Burdzie z listopada 2009r, więc może jeszcze jest u wydawcy. ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
O ile dobrze widzę, to jednak wykrój nie jest symetryczny. Zaszewka po stronie bez rękawa wydaje się być większa, a linia szwu po tej stronie - od górnej linii zaszewki do góry - jest bardziej stroma, czyli ta część jest wszyta głębiej w kierunku tyłu.
Wydaje się, że wykrój przygotowany jest na osobę o nieco większym biuście. Na tym przykładzie widać, że przy niektórych fasonach nie ma rady - korekty w trakcie przymiarek są konieczne. Jeszcze jedno - specjalnie napisałam "osoba o nieco większym biuście", a nie "osoba o większym obwodzie w biuście". Jeśli pani A jest mocniejszej budowy, szersza w plecach niż pani B, a obie panie będą miały ten sam obwód biustu - znaczy to, że pani B ma większy biust. Ta sama sukienka będzie na nich nieco inaczej leżała. Jeśli punktem oparcia dla sukienki będzie biust - tak jak w sukience o gorsetowej górze lub częściowo w sukience na jedno ramię - różnica w tym, jak sukienka leży, może być spora i musi wymagać korekty. Bardzo lubię pracę przy przymiarkach - mimo, że osoby, dla których się szyje przeważnie ich nie lubią. ![]() A cała zabawa polega na tym, że nie ma dwóch jednakowych sylwetek. Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
To prawda, też nie podejmuję się szycia bez przymiarek . Za duży stres jak dla mnie ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Święte słowa ,a czasem klientom się wydaje że to raz ,dwa i trzy i po robocie .Najlepiej jak sami zdejmują miarę ,co tam że centymetr mniej napiszą . --- Ostatnio edytowane 2010-02-20 08:29:32 przez migotka --- ________________________________________________________
"Nadzieja ma skrzydła ,przysiada w duszy i śpiewa pieśń bez słów " |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja jak szyję to wszywam metki , klientki są zadowolone bo (nie wiem czemu) wygląda jak ze sklepu. Ale są takie którym wszywam rozmiar mniejszy żeby mogły się pochwalić jak schudły ![]() ![]() ________________________________________________________
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.