Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Wygląda na to, że jest to stopka "genialno-uniwersalna" czyli wszystko w jednym. To kolekcjonerskie cacko i ta cena ![]() ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Cena zwalająca z nóg... Mimo wszystko...
Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
|
|
Ja też bym chciała taką stopkę
![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Ale czadowa ta stopka, ale cena rzeczywiście powala, ale rzucę wyzwanie i zapytam mojego mechanika czy jest coś takiego do kupienia za jakieś sensowne pieniądze ( tak myślę 300 zł ? ) ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Stopka fajna, ale można ją z powodzeniem zastąpić kilkoma innymi stopkami. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja jestem w szoku z powodu możliwości tej stopki jak i ceny ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Wątek trochę przestarzały ale może komuś przydadzą się te informacje.
Film troszeczkę rozmazany - innego nie znalazłam ![]() ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Może spróbuję tu bo inne wątki troszkę umarły. Mam nadzieję, że nie będziecie miały mi tego za złe. Chciałam na szybko bo już dziś wybieram się po maszynę i mam mętlik w głowie. Jestem początkująca. Na samym początku byłam nastawiona na singera 8280. Potem doleciał mi budżet i byłam już prawie zdecydowana na singera 4423. A teraz już kompletnie odleciałam i patrzę na Janome komputerową za około 2000 zł (bo podobno lepiej się na takich szyje). Kiedyś szyłam już na starym łuczniku. Boję się strasznie, że nie dam rady z szybkością singera heavy duty bo nie mam wprawy
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Komputerowe wcale nie są łatwiejsze, raczej czasami trudniejsze, ja specjalnie kupiłam moją Izunię w wersji mechanicznej, pasują do niej wszystkie stopki które są na rynku, a w większej wersji można na niej robić takie same "cudeńka"jak powyżej na filmie, włącznie z literkami i to pisanymi. Ma opcjonalnie ukryty w "kieszonce" nóż, i gdyby ktoś zrabował ją u rodziny na wsi bo stoi sobie i czeka na mnie to bym zabiła jak za zwierza i człowieka, oczko za oczko, nić za nić. Po prostu, ustawiona przez firmę, obsypana płatkami róż i wystawiona jak i pani i koty, na niebezpieczne chwile spowodowała po latach zakochania opcje specyficznie uczuciowe. ![]() Za to Chickusię studiuję, końca nie widać, 400 ściegów i komputer po 2 latach będę teraz dopiero MOŻE wykorzystywać do robienia taśm w kurteczce jeansowej, metodą z komputera, bo chciałam- obok praktycznych gołębi dla koteczki (vide praktyczne hajdawery wełniane z gołębiami na wątku) uszyć coś w rodzaju półkożuszka.Dziwna pogoda jest, powód maszynowy też, ale niemożność zastosowania np. stopek producenta, innych producentów (vide wcześniejsze wątki, nici metalizujacych - za mocny silnik, nie ma"mocy "do pokonania sprężystości stopek przy ustawieniach komputerowych), lubi "wciągać" bez flizeliny pod spodem tkaninę.. jest wiele "przeciw" gdzie bez doświadczeń na innych maszynach i Izie w szafie po prostu bym dała za wygraną. Na zwykłej bym uszyła "po trupach" i miśka, i podpinkę, a Izę czy owerlocka wzięłabym i wykorzystałabym nóż. I voille'a, i 5 egzemplarzy czy metry taśmy w godzinę, a tak 2 tygodnie myślenia, jak pozbyć się flizeliny z podpinki jasnej w kolorze, bo teraz jej nie odwrócę,no i zmiana planów wykończenia ciucha. Dobrze,że mi ktoś podarował jeans bo zamiast tego musiałabym w niebezpieczeństwie utraty zdrowia(i kasy) podróżować kilometry po kawałek lamówki jeansowej, nawet w Wawie. Tak że to legenda te supermaszyny, ja czasami lubię latać na ...skrzydłach od stodoły, a czasami na gołębich. Dobra maszyna "z półki wyżej" jest w większości podobna do innej, różni je tylko chińska nazwa na stopce ![]() ________________________________________________________
Nie ma rzeczy niemożliwych. Są tylko bardzo nudne i czasochłonne. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
W ramach poświątecznego odpoczynku buszowałam w internecie i oto co znalazłam. Może się komuś przyda
![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.