23 strony: « < 5 6 7 8 9 10 11 > »
Stały Bywalec
![]() |
|
Dziękuję dziewczyny ![]() a dzisiaj chciałabym Wam pokazać jedną z pierwszych samodzielnie uszytych sukienek. Wykrój z Burdy ponieważ w tamtym czasie nie umiałam, samodzielnie robić wykrojów i szyłam wszystko od A do jak było napisane, nic nie modyfikując, nie dopasowując, bo po prostu sie bałam i nie miałam pojęcia jak należy to robić. Tkanina ma fajny wzór, ale kompletnie nie nadawała sie na sukienke: materiał zbyt sztywny i nieprzyjemny w dotyku - wtedy jednak nie przywiązywałam do tego zbyt dużej wagi...jak dobrze, że człowiek cały czas się uczy ![]() ________________________________________________________
Wysz(ż)ywam się ![]() |
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
na sukienke sie nadaje
kilka poprawek i byloby ok jak na 1 sukienke,to rewelacja ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Pierwsza uszyta rzecz podziwiam
![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Cantaro jak na pierwszy raz to powiem Ci że jest GIT!!!!Fajna pamiątka i nie masz się czego wstydzić a być dumną z siebie!!!A jak suknia ślubna nie mogę się doczekać!!!!
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Przy takich początkach - nie dziwię się, że tak się z czasem rozszalałaś! ![]() Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Śliczności ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
To nie jest pierwsza sukienka, ale jedna z pierwszych ![]() ![]() ________________________________________________________
Wysz(ż)ywam się ![]() |
|
Administrator
![]() |
|
Pamiętam tę sukienkę z Burdy ![]() Po dopasowaniu wyglądałaby lepiej ale skoro piszesz, że materiał nieprzyjemny w dotyku to chyba nie warto. ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Chciałam podzielić się dzisiaj z Wami moim najnowszym "dzieckiem": pozornie grzeczną lnianą sukienką z kołnierzykiem, w kolorze pomarańczowym. Napisałam "pozornie" bo po maszyną czasem dawała mi się we znaki ![]() ________________________________________________________
Wysz(ż)ywam się ![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Kolor wcale nie jest grzeczny. Jak się założy do tego niebotyczne szpilki to klękajcie narody. ![]() ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
23 strony: « < 5 6 7 8 9 10 11 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.