23 strony: « < 2 3 4 5 6 7 8 > »
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Uszyta jest świetnie. Wobec czego masz te mieszane uczucia? Czy przypadkiem nie w stosunku do rozcięcia /wycięcia/ na przodzie spódnicy? Bo ja - gdybym miała zgadywać - skupiłabym się właśnie na nim... ![]() Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Zgadza się. W projekcie był szew na środku przodu i spiczaste rozcięcie; to wyokrąglone jest dużo słabszym rozwiązaniem... nie leży mi zupełnie.
Natomiast piękne jest wykończenie z dbałością o najmniejszy detal; doskonałe szwy, odprasowana aż miło popatrzeć, podszeweczka leży aż strach! tzn tak równiutko; dech zapiera. Dekolt świetny, kolor sukni wyśmienity - słowem wszystko pieknie, poza wycięciem... Tiul jest bombowy ![]() boszsz i kryty zamek z tyłu! no podziwiam! --- Ostatnio edytowane 2011-08-05 20:44:51 przez brummig --- --- Ostatnio edytowane 2011-08-05 20:45:45 przez brummig --- ________________________________________________________
Mój blog o szyciu i rękodziele - zapraszam!
http://brummig.blox.pl/html |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
udało mi sie dorwać szwagierke - załozyła sukienkę i mogłam zobaczyć ja wreszcie na człowieku no i troche lepiej mi z tym moim tworem, ale nadal jestem na siebie zła ________________________________________________________
Wysz(ż)ywam się ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
NIe wiem dlaczego jestes niezadowolona z tej sukienki, fajny fason, uszyta bardzo ładnie i leży dobrze na szwagierce.
I nawet masz metkę z własnym logo, super! ________________________________________________________
|
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Cantara jestem Twoją fanką, zaglądałam kilka razy do Ciebie na bloga ![]() ![]() --- Ostatnio edytowane 2011-08-05 21:16:16 przez joan --- ________________________________________________________
|
|
Stały Bywalec
![]() |
|
To nie jest zły pomysł żeby wywalić ten frak. Musze tylko przemyśleć to z technicznej strony jak wtedy zrobić z suwakiem. Materiału juz nie mam wiec raczej na dole musiałaby zostać podszewka i tiul...ale kiedyś w burdzie widziałam spódnice z tiulem własnie na wierzchu - zobacze jak oni to tam zrobili. Dzieki ![]() ________________________________________________________
Wysz(ż)ywam się ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Przyłączam się do opinii Brumming.
Nie znam oryginału ale wszystko zrobiłas na najwyższym poziomie poza rozcięciem. ![]() Nie pasuje mi do tej kreacji. Sadzę,że byłoby duzo lepiej,może nawet doskonale wyglądałoby gdyby kończyło się na szwie łączącym spódnicę z górą? Mozna by zakończyc ten moment łaczenia kwiatem lub jakąś broszką? Widzę to tak ale wszystko pozostałe jest ...rewelką ![]() aaaa jeszcze...nie wywalaj fraka. Jest super. pamiętam, podobną sukienke z tafty mojej mamy. Bez tiulu ale na szeroką spódnicę nałożony- naszyty był podobny 'fartuch' jak ja to nazywam . Też był rozcięty w przodzie i wyglądało to super. Dodatkowo sukienka miała bolerko bo był to fason prosty,bez rękawów z suto marszczonym dołem. --- Ostatnio edytowane 2011-08-05 21:43:53 przez Kora --- ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Na początku myślałam, że ten przód jest wadliwy. Ale na figurze wygląda już ciut inaczej. Moim zdaniem problem polega na tym, że góra z frakiem jest masywniejsza niż tiulowa spódnica, to wprowadza pewną dysharmonię. Jeśli zmarszczysz więcej tiulu, poły fraka będą go trzymać w ryzach, ale wycięcie z przodu będzie bardziej wypełnione i wróci równowaga.
To chyba najprostszy sposób na podkręcenie tej sukienki. W ogóle fajna jest i ciekawa i ładnie uszyta do tego. ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Nie wyrzucaj fraka. Może tak jak radzą Kora i Bruming rozetnij frak z przodu i zrób tak jak w prawdziwych frakach, czyli poły wychodzące z tali, Jeżeli wytniesz tylko wyokrąglenie, to poły będą bardzo mocno zachodziły na przód być może nawet zejdą się na środku przodu pod ładnym kątem i będzie to wyglądać dobrze albo tiul będzie się "wypinał" na brzuchu ![]() --- Ostatnio edytowane 2011-08-06 05:36:18 przez agaaffek --- ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Rano, jak tylko się obudziłam przeczytałam Wasze odpowiedzi. Zauważyłam, że w większości pojawia sie sugestia żeby rozciąć do końca spódnicę z tafty. Pokazałam mężowi, co mam zamiar zrobić, a on odpowiedział, że oczywiscie ze tak będzie lepiej i on nie wie czemu ja zrobiłam tak jak zrobiłam....eh ze tez nie powidział mi tego wczesniej - zanim zabrałam sie za wycinanie przodu - wtedy tez poprosiłam go o konsultacje. W każdym bądź razie jeszcze w piżamach zasiadłam do maszyny i zrobiłam tak jak mi doradziliście i jest dużo duzo lepiej - jakoś tak wysmuklała ta sukienka. Naprawdę gorąco dziękuję Wam za pomoc ![]() ________________________________________________________
Wysz(ż)ywam się ![]() |
23 strony: « < 2 3 4 5 6 7 8 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.