Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Zbiłam szklankę i chociaż przy sprzątaniu miałam wrażenie, że z tych kawałków da się skleić ze cztery sztuki, to oczywiście szkło tłucze się "na szczęście" ![]() A czy są jakieś krawieckie przesądzy jak na przykład u aktorów? ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Hej ![]() ![]() ________________________________________________________
Wysz(ż)ywam się ![]() |
|
Administrator
![]() |
|
Hehe to od teraz celowo będę się kłuć w palce ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ukłujesz się szpilką - ktoś o Tobie myśli ![]() Jak spadną nożyce, to źle, ale nie wiem, czy źle ogólnie, czy krawiecko ![]() Przeszyłam sobie palec :| nie polecam... naszywałam taśmę z cekinami (taki sznureczek i na nim cekiny jeden na drogim) słabo szło, więc chciałam coś popchać i igła mi się wbiła w paznokieć... jeszcze musiałam kołem zamachowym podnieść igielnicę i igłę wyrwać... słabo... Nie jestem przesądna ![]() ________________________________________________________
Mój blog o szyciu i rękodziele - zapraszam!
http://brummig.blox.pl/html |
|
Stara Gwardia
|
|
Ja nie musze celowo, jakoś zupełnie nie idzie mi uważanie jak mam coś szpilkami pospinane - a naprawdę staram się uważać, a mimo to często sie ukłuję. Po 3 razach z rzędu zdarza mi się rzucić niecenzuralnym słowem...
A ostatnio krzyczałam w niebogłosy jak mi sie szpilka pod paznokiec wbiła... ałłł Ale spódniczka się udała - niedługo wrzucę fotki ![]() Brummig - współczuję... ale mam nadzieję że zgodnie z przesadem wyjdzie Ci to na dobre ![]() --- Ostatnio edytowane 2011-07-19 09:44:00 przez sallma --- |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
He he ja słyszałam że jak się ukłujesz i poleci krew to na bank się uda ciuszek. Nic więcej nie znam, ale palec też sobie przeszyłam, kciuk, ale w taki sposób,ze nawet igła się nie złamała, i krew po chwili dopiero leciała, przeszyłam na wylot, tak trzymałam palec że paznokieć był bokiem i na szczęście nie trafiłam w kość ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
ojej, czytam tu niezły horrorek
--- Ostatnio edytowane 2011-07-19 15:00:06 przez zanetta --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
U nas,gdy spadną nożyczki na podłogę mówimy, że urodziła się krawcowa.Ukłucie się też oznacza,że ciuszek się uda,o przeszyciu palca nic nie wiem,jednak zdarzyło mi się nie raz za młodych lat.
![]() |
|
Administrator
![]() |
|
Brr jak czytam o przeszytych palcach to aż mam ciarki na plecach... Oby NIGDY mnie to nie spotkało!
Dziewczyny, kiedy ukłujecie się w palec to uważajcie żeby sobie ciuszka nie zabrudzić ![]() ![]() ![]() --- Ostatnio edytowane 2011-07-19 14:02:41 przez Susanna --- ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
To mit z przeszywaniem palca. Moja siostra w dzieciństwie przeszyła palec i nie została prawdziwą krawcową ![]() ![]() ________________________________________________________
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.