Świeżynek
![]() |
|
hej,
moje jedno z pierwszych dzieł: sukienka-przeróbka ![]() ja jestem bardzo 'kolorowa'. jak spodoba mi się kolor o czasem nieważne jakie ma krój ![]() tak też w lumpeksie znalazłam ładną bladoróżową sukienkę z kiepskim, niemodnym dołem. w tym samym lumpeksie znalazłam zaraz jedwabną bluzkę, piękny głęboki fiolet i identyczny kolor jak sukienka, rozmiar 44! wróciłam do domu, kilka projektów zrobiłam jak można to wykroić i poszyć.. i wyszło coś takiego. ja nie mam zbyt dużego doświadczenia w szyciu, ale naprawdę się starałam kroić prosto i szyć równo ![]() zobaczcie i oceńcie ![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
Fajny pomysł i fajna realizacja! ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Jest prosto i równo,świetnie zestawiłaś te dwie tkaniny, w sumie nie najłatwiejsze. Jak przejrzysz forum to zobaczysz, że największe gromy zbiera satyna, a ty się za nią bierzesz, brawo ![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Świeżynek
![]() |
|
wiem właśnie, że satynę się ciężko szyje na nieprofesjonalnym sprzęcie, dlatego sprytnie wymyśliłam jak pokroić materiał żeby nie trzeba było go szyć w miejscach widocznych
![]() dzięki za miłe słowo ![]() |
|
Administrator
![]() |
|
Spódniczka w grochy wygląda obłędnie!! Bardzo fajna, w sam raz na lato i wczesną jesień. I straszliwie podoba mi się krój blado-różowej sukienki - lubię takie ![]() Gratuluję realizacji udanych pomysłów ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
Świetne rzeczy szyjesz
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ej! dół tej sukienki nie był niemodny ani kiepski ![]() Jedwab w grochy jest przepiękny i wyszła z niego cudowna spódnica. Zazdroszczę! zwłaszcza, że mam w jesiennych planach taką spódnicę. Sukienka mi się podobała, jak wykorzystasz jej dolną część?? --- Ostatnio edytowane 2011-08-05 14:44:09 przez brummig --- ________________________________________________________
Mój blog o szyciu i rękodziele - zapraszam!
http://brummig.blox.pl/html |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Mi też dół się podobał ![]() Ale - Dzielna Kobieta miała prawo decyzji i zdecydowała. Z powodzeniem zresztą ![]() Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
I wyszło cos fajnego. ![]() Aż trudno uwierzyć,że z bluzki wyszła spódniczka ![]() Jak drobną jesteś kobietką Dzielna kobieto. ![]() ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
jeszcze raz dzięki za miłe słowo. to na razie tylko takie próby, chciałabym szyć dobrze jak wiele z was tutaj.
co do dołu to sama nie wiem, może zrobię z niego jakieś broszki? wbrew pozorom nie jest go aż tak dużo. czy drobna jestem.. noooo nie wiem.. ale dziękuję za komplement ![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.