154 strony: « < 25 26 27 28 29 30 31 > »
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
A mnie się podoba asymetryczny żakiet i spodnie z zakładkami.
Isabella wejdź na stronę burda media: jest trzymiesięczna prenumerata za 24zł. https://kiosk.burdamedia.pl/?products=product&prod_id=182 ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Administrator
![]() |
|
Isabell bo Burda pojawia się w określonym dniu każdego miesiąca. Chyba zbyt popularna nie ejst więc pewnie kioskarze zamawiają po parę sztuk i jak ludzie wykupią to nie ma. Tak jest przynajmniej u nas.
Agaaffek ma rację - możesz zamówić sobie prenumeratę a aktualne modele pooglądać w internecie na stronie Burdy. ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Niestety z zamawianiem prenumeraty jest ten kłopot, że kupuje się kota w worku. Ja wiem, że niby Burda poleży, dojrzeje i może coś nam się w niej spodoba, ale ja wolę polowanie
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
No właśnie, ja też tak robię. A że mieszkam w dość małej miejscowości, to tylko jeden kiosk ją sprowadza. I to na moje naprzykrzanie
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Mieszkam na obrzeżach dużego miasta; na osiedlu są dwa kioski; w jednym Burda (ku mojej zgubie) leży przez cały miesiąc, po czym zastępuje ją w okienku nowy numer i też leży cały miesiąc... i nawet jak postanowię, że nie kupuję, to w końcu za 52 razem, jak obok przechodzę... to się łamię :P ________________________________________________________
Mój blog o szyciu i rękodziele - zapraszam!
http://brummig.blox.pl/html |
|
Administrator
![]() |
|
U nas na wsi w dwóch sklepach jest Burda - ale kupuje u cioci ![]() ![]() Diany czy innych pism krawieckich u nas nie dostanę, może w Katowicach w Empiku. ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Może to śmieszne ale musicie mi pomóc. ![]() Zbyt długo juz się z tym baruję i nie ma efektu. Otóż nie umiem za nic korzystać ze stron Burdy w sieci .. Np.chciałam ściagnąc sobie wykrój tej sukienki http://www.burdastyle.com/patterns/ak-jersey-polo-neck-dress--2 no i ściągnęłam tyle tylko,że to rozmiar chyba dla jakiejś lalki. Jak mam zrobić by to był mój rozmiar. Sama mam sobie powiekszyć? Jak? ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
A ja z uporem oślicy kupuje Burdę bez zaglądania do środka
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Kora, chciałąbym pomóc a nie mogę. Z jakiegoś powodu mi w ogóle nie działa pobieranie na stronie Burdy
![]() Proponuję Ci, żebyś znalazła w Burdzie wykrój na bluzkę z takim golfem (w marcowej z zeszłego roku był taki wykrój, jeżeli się nie mylę) i przedłużyła dół. Nie chcę teraz skłamać, ale mój jeden z ulubionych wykrojów na sukienkę, która ma taki dół - jest na dole prosty i nie ma zaokrąglonego brzegu dolnego (brzeg podwinięcia dołu?). Więc nie musisz mieć nawet pojęcia o konstrukcji - wystarczy że od bioder przdłużysz o potrzebne cm - tak, żeby linia nie szła prostopadle do dolnego brzegu, ale trochę pod skos (sukienka rozszerza się ku dołowi). |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dziekuję Mrufeczko za odpowiedź i podpowiedź.
To tak wygląda,że wykrój jest dostępny przez jakiś czas i potem może już nie byc ![]() Wyobraź sobie,że wczorajszy późny wieczór spędziłam bez internetu ![]() ale to ma dobre strony, wykorzystałam te chwile na myślenie,kombinowanie i krojenie... Bo niemal wszystkie BURDY - ja szalona - wydałam w ramach upłynniania skarbów,które już mi się miały nie przydać ![]() ![]() Dobra... do rzeczy,skroiłam,dzis mam nadzieje,że uda się chociaż sfastrygować i przymierzyć ale o tym już w moim wątku. W każdym razie ,bardzoooo Ci dziękuję,to porada również na przyszłość. ![]() ________________________________________________________
|
154 strony: « < 25 26 27 28 29 30 31 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.