154 strony: « < 26 27 28 29 30 31 32 > »
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
|
Ja mam sentyment do Burdy i przyznam prenumeruję, chociaż był czas, że mocno się zastanawiałam, gdyby było coś innego, pewnie bez wahania rozstałabym się z tym pismem. Burda ma swój specyficzny styl i właściwie zero konkurencji, ale też rozleniwia.
Jestem na tyle stara, że mam w swoich zbiorach Pramo (kto to pamięta?), parę numerów Modnego Krawiectwa, Neue Mode (w jednym z numerów jest spódnica drapowana z tyłu, taka sama spódnica przemknęła mi gdzieś w tegorocznych kolekcjach brązowa właśnie), kiedyś udało mi się nawet kupić anglojęzyczne Silhouette wydawane w Tallinie. ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
|
Stały Bywalec
|
|
|
Ja pamiętam Pramo, nawet ma ze 4 numery Ale innych pozycji z tych co przytoczyłaś nie znam. Może na swoje szczęście. Wystarczy Burda prenumerowana od 94 roku Ja pewnie bym się pokusiła na Butiq (nie wiem czy tytuł dobrze napisałam), mam z 5 egzemplarzy, ale w ostatnich latach wogóle go nie widzę na półkach. A czy ktoś maił do czynienie z Marfy? Widziałam tylko jakieś skany w internecie i wyglądało mi to na dość interesujące. ________________________________________________________
|
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
|
Pamiętam Pramo! Moja mama miała mnóstwo!
Na jakimś turnieju tańca towarzyskiego /tak, moi rodzice też tańczyli W Polsce czekają na mnie w domu i La Mia Boutique, i Marfy - kupione kilka lat temu, ale mam nadzieję, że wciąż do kupienia w lokalnym Empiku Marfy bardzo lubię jako źródło inspiracji - aczkolwiek próby uszycia dwóch rzeczy wg ich szablonów były bardzo nieudane - rozmiarówka włoska jest zupełnie inna, więc przerabianie szablonu pod moje potrzeby było niczym innym jak przerabianiem szablonów Burdy, żeby upodobnić je do fasonów z Marfy. Czysta kreska rysunków i zaznaczone każde cięcie, zaszewka i marszczenie czynią katalogi Marfy idealnym wydawnictwem dla osób szyjących na zamówienie - klientka dokładnie widzi każdy detal i nie ma potem mowy o dyskusjach "a myślałam, że rękaw nie jest odcinany, a z przodu nie ma zaszewek". No i mam już odłożonych 5 numerów Knipmode, a moja przyjaciółka kupuje dla mnie następne w Amsterdamie Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
|
Ja też pamiętam i nawet musiałabym sprawdzić chyba mam kilka numerów Pramo.A burdy mam nawet te w języku niemieckim z roku 80
|
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
|
haha! ja też mam Promo!! Ukradłam babci, która ma tego całą kupe A co do Boutique to niedawno przeglądałam w Empiku w Łodzi, więc w waszych też powinno być ________________________________________________________
|
|
|
Zaaklimatyzowany
|
|
Posłuchałam ________________________________________________________
|
|
|
Świeżynek
![]() |
|
|
Burd mam sporo, moja mama je kolekcjonuje od roku 1988 chyba.
Aktualne wydania kupuje nam babcia. We wrześniowym numerze nic mi się nie spodobało, ale znając mnie za kilka miesięcy któryś z modeli będzie jak znalazł. A to Promo to coś godnego uwagi jest? |
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
|
Pramo już od dawna nie wychodzi, ale swego czasu było niezłe (takie kombatanckie wspomnienia ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
|
Administrator
![]() |
|
I bardzo dobrze, napewno będziesz zadowolona i pamiętaj, że często wykroje w z Burdy dojrzewają i za kilkalat, te które obecnie Ci "nie leżałą" - będziesz nimi zachwycona PS. Cudny avek!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria * Susanna szyje - mój blog |
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Wiele moich koleżanek ma mamy które kiedyś szyły i zostało im trochę różności związanych z szyciem to się zastanawiam, czy ich nie podpytać o to: )
|
154 strony: « < 26 27 28 29 30 31 32 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.

acebook