Świeżynek
![]() |
|
Witam Wszystkich.
Właśnie skończyłam szyć spódnicę. Mój problem polega na tym że jest trochę workowata. Co mam zrobić żeby tak mi po bokach nie odstawała, materiał z którego uszyłam to satyna bawełniana. Proszę doradźcie. |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Trochę niewyraźnie widać na tych fotkach, ale wydaje mi się że to taki fason, a poza tym czy są rozprasowane szwy i w ogóle uprasowana ? Bo wygląda jakby był szew na boku i nie rozprasowany, może po "dopieszczeniu" żelazkiem się trochę inaczej ułoży. ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Mi także się wydaje że to jest taki fason, nawet miała niedawno taki sam problem,po przymiarce czułam się jak w worku, za to szwarga córce sie bardzo spodobała, teraz ona w omawianej spódniczce chodzi
Spróbuj zrobić wyraźniejsze zdjęcie może to rozwieje wszelkie wątpliwości --- Ostatnio edytowane 2011-09-01 14:38:05 przez AnA --- ________________________________________________________
Moje blogowanie http://oszyciu.blogspot.com/ |
|
Świeżynek
![]() |
|
Wyprasowałam spódnice i nadal wyglądam jak w worku, szkoda że ona nie jest dla mnie bardzo mi się podoba. No cóż będę musiała się jej pozbyć
![]() Pozdrawiam. |
|
Administrator
![]() |
|
Nova to taki fason, który mi osobiście bardzo odpowiada w połączeniu z obcisłą górą ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
A może po prostu się nie przejmuj....jak już masz tę spódnicę to po prostu ją noś.....BOCZKI....prawie każda je ma.......no prócz Sussany(takiej to dobrze)Też kiedyś dla mnie 34!!!!rozmiar był za duży..........................................................................a teraz boczki....boczusie.....ale co tam sukienki bombki też noszę i co z tego że każdy pyta czy spodziewam się dziecka.........ja na to,że po 6 latach.....kto wie
![]() ![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Albo ja zwęż,dopasuj do swoich potrzeb. Wykrój to jedno a dopasowanie to drugie... ________________________________________________________
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.